JMDressyr - june 2016

Tisdagens träning
I tisdags tränade vi för Sylvia igen, äntligen! Det blev ju inget förra veckan eftersom Jenny var här då och jag kände att det hade blivit lite mycket för mig.
 
Men så var det alltså dags igen och Goodie var superfin! Har tyckt ända sedan Emelie var här och masserade att jag kunnat rida han snäppet mjukare, vilket jag såklart alltid strävar efter och det underlättar ju för mig om det blir lättare och lättare så att säga. Han har varit så himla mycket finare mellan hand och skänkel och han kan verkligen bli så lätt och behaglig att rida när han kommer dit.
 
Jag började med att värma honom lite själv och som vanligt lägger jag honom lång och låg och böjer lite fram och tillbaka om jag märker att han går emot minsta på någon sida. Såfort han mjuknar så mjuknar jag och går tillbaka till utgångsläge och en mer rak häst. Här rider jag nästan alltid lite förvänd galopp också där jag felställer honom innåt, det tycker jag lösgör de flesta hästar.
 
Vi börjar ju alltid numera att jobba Goodie i skritt när S kommer, och desto mer jag gör det - destomer inser jag hur otroligt mycket jag har igen det i trav och galopp sedan. Goodie kan vara lite svår med att han snabbt liksom "hugger" i bettet för att komma undan lite, likaså kan han tappa kontakten helt om jag tar i honom och han inte vill släppa igenom. Det går väldigt fort och går oftast lika fort över, men det har blivit mycket bättre sedan vi börjat jobba skritten mer tycker jag. Men nu är jag verkligen konsekvent mot honom redan här och ber han om ett jämt fint stöd i handen. Drar han håller jag kvar och puttar in bogen, tappar han så driver jag fram honom till stödet igen.
Det är så otroligt små grejer och sällan någon som ser det alls, men dessa små finslipande grejer gör att allt blir lättare sedan också.
Vi gjorde i vanlig ordning lite halter också och de går bättre nu också, jag har verkligen försökt vara konsekvent nu varje gång vi ställer upp och det ger helt klart resultat.
Vi gjorde lite samma arbete i både trav och galopp, men på volten. Han skulle vara lagom ställd med samma kontakt på båda tyglarna och såfort jag fick intill vänsterbogen så blev han magiskt fin!
Så då började vi faktiskt med lite programdelar, först i galopp och där fick jag rida från fattningen... Slutorna, byten, inga piruetter för att "överraska" honom lite då han vet precis vad som är pågång, men också den ökade galoppen med bytet på slutet. Vet inte om ni sett det, men varje gång jag gör vänster ökad galopp och ska byta till höger så missar vi bytet i hörnet där. Vi har gjort det alla PSG och alla Inter 1 som vi ridit.. Givetvis är det jag som tappar hans vänstersida där så jag testade då att rida lite högerställning ur hörnet innan ökningen och då satt det!
Jag red sedan igenom hela programmet och det kändes faktiskt bra, allt utom fattningen från skritt där han vill börja trampa men där ska jag jobba mer med mig själv då jag blir passiv innan fattningen för att jag inte vill att han ska trampa och då vet han ju att det börjar bli dags... Sedan hade vi som sagt problem med serien där han la in byten överallt. Men det gick också bättre när jag inte förberedde honom för mycket utan gav hjälpen bara precis när det var dags. Hade behövt träna mer på det, men har faktiskt litegrann "glömt bort" att träna byten i vart fjärde det senaste då jag fokuserat på så mycket annat och just vart fjärde tycker jag är lite klurigt.
 
Överlag annars så kändes det mesta ganska "lätt" jag hade ett bra flyt och en mjuk känsla hela vägen. Piruetterna har han dock tappat en hel del styrka i så det behöver vi jobba på tills nästa gång!
Men vi har ju inte varit igång fullt så länge så detta kändes väldigt bra trotsallt!
 


Hemma!
Nuuu - äntligen är jag hemma och har tid för att sitta vid datorn igen. Har minst sagt haft en fullbokad vecka hittills, men det har gått bra och jag är extra glad över att min kropp är van vid så lite sömn. Men inatt ska jag bara sova, eller jag måste det...
Bokade faktiskt om dag att starta då jag känner att jag behöver hela dagen på mig imorgon (minst) att återhämta mig lite. Så det blir Msva på lördag istället!
Just nu är jag hemma och packar upp lite och fixar lite tvätt, snart blir det Sheeba och sedan Goodie igen då vi ska få träna lite igen. Idag ska vi dock bara fokusera på lösgjordhet och avsluta med några serier bara för att få in honom på byten i vart fjärde istället för i varje och vartannat - lyxproblem..
Jag var länge så osäker på om jag skulle kunna lära Goodie byten i varje, först och främst för att han verkligen inte förstått och för det andra att det är typiskt en sådan rörelse där mitt ben reagerar för långsamt och dessutom måste man kanske vara mer tydlig och det klarar inte riktigt jag. Men Goodie har kommit in i mitt system och även om vi långt ifrån sätter de jämt så känns det inte ens ansträngande för mig, och numera så går det jku nästintill att bara trycka på knappen så gör han byten i varje tills jag ber honom sluta ;)
 
Jag var faktiskt uppe och promenerade Goodie en sväng i morses innan utsläppet, eftersom jag ändå var där och Lucky behövde gå ut så passade jag på! Önskar verkligen jag hade kunnat börja varje dag så, älskar verkligen tidiga mornar i stallet men men... Vem vet vad som händer om ett par år?!
 
Nu ska jag sätta mig och skriva om träningen i onsdags och sådär, kommer upp snart!
 


Godnatt!
Ville bara gå in och skriva lite här, hjälper till med barnen på ridlägret som är just nu och sover med dom... Ganska okej eftersom jag ändå sover så dåligt på nätterna och sover bäst på förmiddagarna,  så ja det passar mig bra!
Vi hade lite extra teori idag där vi skulle kika lite på hur man friserar och gör hästen fin inför tävling. Deras ponnysar går ju ute på nätterna så Goodie fick agera stand-in med 10 tjejer som schamponerat, borstat och flätat. Han var nöjd faktiskt och jag tror aldrig han varit så ren ;) Barnen är helt fantastiska dessutom så jag har det ganska lätt och bra här!
 
Hur jag än vred och vände på mig idag så har jag knappt hunnit se de andra hästarna, än mindre ridit. Men imorgon är det dags för tömkörning för Sheebas del och Goodie ska skritta ut...
Jag och Goodie hann träna för Sylvia idag och OM jag är glad?! Alltså påriktigt?! Jag är för det första glad att jag hittat henne och att hon kommer till mig, hon la ner mycket längre tid på oss idag än vad hon hade behövt! Förstår såklart att man inte alltid kan göra det och jag kräver absolut inte det heller, men det gör mig glad att känna av hennes engagemang! Det första hon frågade var vad vi tränat på för Jenny och hur jag upplevt det, även detta visar att hon vill mig och Goodie väl och förstår att vi inte rider för Jenny för att ge henne konkurrens på något sätt utan bara som komplement. Det är så kul iaf!
Goodie då? Min lilla pärla... Han var en liten dröm att rida idag faktiskt. Bara värmde upp och jobbade honom i skritt och redan i det jobbet fick jag honom dit jag ville ha honom och sedan var det ju bara att tuta och köra! Tackar våra massör Emelie Ranft för stora delar av känslan just nu, han har varit så fin sedan hon behandlade honom.
Skriver mer när jag får tillgång till datorn för nu skriver jag på mobil och ska iaf försöka sova. :)
 


Tisdag!
Godmorgon!
Hoppas allt är bra med er idag, jag är faktiskt redan i stallet då jag sovit här inatt så ska passa på att göra iordning det mesta nu så jag kan åka hem och sova en stund kanske nu på förmiddagen.
Senare idag blir det träning och ska hinna med Sheeba en sväng också.
Hästarna fick gå ganska korta pass igår, jogging först och sedan bara ett par minuter där jag krävde mer. En ganska lugn dag alltså.
 
Men nu ska jag greja lite så hörs vi senare!
 


Helgens ridpass
Tänkte skriva lite om helgens ridpass, främst fredagens då...
Jag red Goodie först i fredags och han var som ni kanske kommer ihåg - superfin! Jag kände redan när jag kortade tyglarna att det var skillnad på honom. Så jag bestämde mig med en gång att jag inte skulle rida "bara för att" utan såfort jag är nöjd så slutar jag... Efter framskrittning och 15 minuter trav och galopp så var jag nöjd, han låg så fint i handen och var mjuk som smör i kroppen så varför bygga på något i det läget och pressa ut bara för att jag kan? Nej, jag njöt istället och gav honom ett enkelt pass för att hålla honom lika fin i kroppen och dessutom  hålla honom glad och nöjd. Vilket är minst lika viktigt! Med det menar jag inte att han inte blir nöjd av att träna, snarare att han också får känna att det är lite väl simpelt ibland... Jag försöker tänka till hur jag själv vill träna när jag tränar själv, vissa dagar är det skönt att bara göra enkla saker för att få träningen i sig men inte slita ut sig. Jag vill ge mina hästar samma känsla, att det är duktiga bara genom att gå avspända i lätt joggingform och ändå är alerta och mjuka. Är de det så varför puscha dom? Det gör man ju till viss del ibland ändå, men jag menar att vissa pass gott och väl kan vara lite barnsligt enkla för att hålla dom extra motiverade.
Istället gick jag ut och skrittade av utomhus en sväng och jag tycker faktiskt Goodie skrittar något bättre efter behandlingen så tillochmed här var jag extra nöjd!
 
Jag åkte sedan direkt till Sheeba och red henne ett pass i ridhuset och även hon var väldigt fin! Vi tränade på samma saker som Jenny tränade oss på och allting gick snäppet bättre än träningen. Skänkelvikningarna var faktiskt riktigt fina och hon börjar förstå hur man ska göra när man korsar sina bakben. Galopp från skritt gjorde jag bara varsin gång i båda varv då hon fattade nästan direkt, lite bättre kan dom bli men som sagt, det gäller också att hålla hästarna positiva och för att ha tränat på det såpass lite så var detta bra försök!
Den förvända galoppen gjorde vi i båda varv och på stora volter för första gången, och jag började tillochmed litegrann att ställa henne inåt vilket Sheeba tyckte var lite konstigt men hon tog det bra! Hon ska bara bli lite tryggare med detta så ska vi nog kunna starta henne i en LA snart :)
Dessutom började jag introducera lite sidvärt i galopp på hörnlinjen, där hon först höll på att slå knut på sina ben (tur hon är välskyddad!) men efter ett par gånger så gick det riktigt bra. Hon är som en liten svamp när hon får lära sig nya saker, helt klart en av hennes finaste egenskaper!
Avslutningsvis tränade vi på att länga ut henne i formen i både galopp och trav, vilket hon börjat bli riktigt bekväm i! Jag kan rida henne både väldigt runt och med näsan långt fram men ändå låg, hon är otroligt lätt manövrerad här och börjar trivas riktigt bra i den formen. Det tycker jag är postivt med tanke på att hon har lite lång och rak rygg sådär... Vi skrittade sedan ut en sväng och Sheeba skötte sig toppen!
 
Dagen efter började vi med att rida ut i alla gångarter och hon var faktiskt riktigt fin även ute, litemer spänd och kort till en början men blev bättre efter galoppen. I sista uppförsbackarna så fick hon trava ganska lång och låg med lite korta steg och precis som jag misstänkte så kom vi åt en liten öm punkt då bakdelen svängde fram och tillbaka på henne i det läget. Det ska vi definitivt träna mer på härdanefter! Tur att vi har en del fina backar, visserligen tar det en stund att komma till dom men det ska nog gå bra nu.
Vi avslutade med några varv i paddocken, men här var hon lite trött så jag höll det ganska kort. Lite förvänd galopp och snabba tempoväxlingar i trav där jag red ett bestämt antal steg fram och samma antal steg tillbaka och fram igen oavsett hur hon kändes eller gick. Hon blir så fin av sådant arbete och jag får som ryttare lära mig att släppa lite på kontrollen och lita lite extra på hästen :)
 


Piaff..
Här har ni två bilder som Emma tog på oss för någon vecka sedan när vi tränar lite piaff, men två ganska olika "typer" av piaff...
Jag har skrivit lite om detta förr då jag har lite svårt för att många människor klagar på att dagens dressyrhästar inte gör en korrekt piaff längre och jag hör vad ni säger, men jag håller inte alltid med...
 
Just i detta fallet tycker jag att bilderna ser ganska trevliga ut båda två, första bilden gillar jag för att jag tycker den är snäppet mer avspänd än den andra (granska helst inte min sits för den ser lite väl "avspänd" ut men jag jobbar på det!) men den andra bilden är fin för att man ser mer aktivitet och jag gillar vinkeln i kroppen. Bildmässigt så ser den kanske mer korrekt ut, den sista - men när jag sitter på så ger den första bilden en mer behaglig och avspänd känsla.
Detta tycker jag är väldigt intressant! För enligt många människor så ska ju hästen se ut som Goodie gör på bild nummer två, hela tiden, och självklart är det absolut det man strävar efter. Men man glömmer gärna att vägen till den perfekta piaffen är extremt lång och beroende på hur hästen ser ut i kroppen, hur den är tränad innan, ålder och styrkan just nu, så varierar ögonblicksbilderna enormt mycket om man fotar i flera omgångar eller tillochmed ibland bara ett moment...
Dessutom anser jag det ganska sunt att man faktiskt kan variera sig ibland också, jag upplever det sällan som bra att rida en häst i en och samma position ett helt pass. Men detdär varierar ju lite bland olika ridstilar, men jag tycker själv att det känns mest logiskt att träna både lång och låg/lite tramp, hög och kort med mycket tramp. Det behöver inte alltid vara bra eller passa just min häst att göra precis efter skolboken direkt, målet i slutändan kan vara skolboken men vägen dit tycker jag faktiskt bör variera med tanke på det jag nämde tidigare.
Det finns för och nackdelar med allting, det bästa enligt mig är att man lär känna sin egen häst och gör det som man själv tycker känns rätt (eller givetvis vad din tränare anser vara rätt för er just nu) och det gäller att komma ihåg att dendär perfekta rörelsen behöver inte vara perfekt hela tiden. Den ska kunna byggas på och byggas upp succesivt, och få inte panik om inte varje steg blir detdär perfekta som du vill sträva efter - det ska inte vara perfekt med en gång... Då tror jag många gånger man tyvärr missat något påvägen dit faktiskt...
 
Vad tycker ni själva? Vilken bild är mest tilltalande i era ögon och vad tittar ni helst på i dessa samlade rörelser?


Godmorgon.
Jag är helt slut...Det är aldrig bra när man börjar ett inlägg och en vecka med den meningen, inte för min del iaf! Så därför ska jag sova ikapp mig lite nu på förmiddagen så är jag förhoppningsvis lite piggare snart.
 
Jag har en del grejer pågång just nu som jag behöver ta tag i som konstigt nog kommer påverka min blogg lite negativt, jag vet inte riktigt säkert hur jag ska lösa detta än men jag har en idé iaf. Vi får se!
 
Annars idag så ska jag rida en extra häst först tror jag, efter det blir det att kolla till småkillarna, sedan Sheebas tur och sist men inte minst blir det Goodie. Vi behöver jobba lite extra på skolorna så det blir nog fokus på idag.
 
Goodie har verkligen varit så fin efter onsdagens massage, jag trodde absolut att det skulle märkas lite skillnad men inte såhär mycket! Har suttit med ett stort leende varenda pass de senaste :) Kanske kan vara idé att fråga om Emelie vill kika på lilla Sheeba också kanske?! ;)
 
Jaja, nu ska jag vila en stund så hörs vi senare!


Vilken helg!
Nuu har jag äntligen hoppat ner i sängen och känner att jag kan andas igen, men det är knappt då jag måste upp i tid imorgon för att göra klart alla hästar då jag på eftermiddagen/kvällen ska hjälpa till på ridlägret som är denna veckan i ridhuset... Men nu har jag en stund på mig att skriva lite så det tänkte jag passa på att göra iaf!
Sheeba fick vila idag, Goodie gick ett ganska kort pass då jag var lite stressad men det gick bra så det gjorde inte så mycket faktiskt och sedan var ju jag iväg ett par mil härifrån och spanade in några ekipage... red också en ponny litegrann som fick en liten guldstjärna idag, hon var superfin! Blir roligt att se dom alla om några veckor igen :)
 
Påvägen hem svängde jag förbi stallet och skulle egentligen bara hämta hem sadeln som jag glömt kvar där då jag tänkte rida Sheeba först imorgon. Men istället blev det en kvällspromenad med Goodie och Lucky som fick beta lite gräs, han fick stå inne lite långa pass denna helgen så jag dövade mitt dåliga samvete med denna promenaden istället. Sist men inte minst så bjöd Goodie mig på en lång mysstund i boxen, han gillar inte alls att gosa sådär annars men idag ville han inte alls bli av med mig! Det är verkligen bara att passa på att njuta när han är sådär, och det gjorde jag... Jag har varit ganska stressad hela denna veckan faktiskt av olika anledningar så en stund med Goodie i famnen kändes väldigt välbehövlig. Måste försöka planera min vecka nu så jag slipper ha såhär mycket att göra för det kortsluter min kropp lite, jag har liksom inte ens öppnat upp smsen på telefonen för jag inser att jag inte kommer hinna boka in någotmer. Men nu har jag betat av sms, mail och facebook så känner mig lite tillbaka i spelet. Har dessutom legat här en stund med Pharmalighten, min hälsena kändes som att den var påväg att säga upp sig igår. Men en behandling igår och två idag så känns den bra igen och förhoppningsvis slipper jag medicin även denna gången! Det gillar resten av min kropp kan jag säga :)
 
Men nu ska jag försöka planera lite inför veckan och skriva litemer inlägg så ni har något att läsa även om jag har lite fullt upp!
Kram
 


Godmorgon söndag!
Hej på er!
Hoppas ni haft en lika bra midsommar som jag haft?! Jag, Johan, Lucky och min bästa kompis Martina åkte ner till varberg och mamma/pappas stuga. Superhärligt :) Vi mötte dessutom upp några kompisar på kvällen där och jag och Martina hann faktiskt utforska lite av Varbergs nattklubbsliv, vi hade roligt helt enkelt.
 
I fredags innan vi åkte gick båda hästarna toppen! Ska nog skriva om passen i ett eget inlägg, men de var superfina båda två... Men igår när jag kom hem så var de ändå snäppet bättre båda två! Goodie var en dröööm att rida, så lycklig! Sheeba kan jag numera hoppa upp på utanför stallet och bara rida iväg så jag slog på stort och gav mig ut och värmde upp på grusvägarna. Det blev både skritt, trav och galopp och hon skötte sig toppen! Ska bli så kul att börja kunna rida henne lite ute nu för hon behöver träna lite annat också... Dessutom ska vi börja träna kondisen lite nu tänkte jag :) Jag är så nöjd med henne iaf, red några varv i paddocken efter och även här var hon duktig men började bli lite trött så vi fick hålla det kort. Förövrigt var Sheeba glad att ha med sig Lucky tror jag, när vi skulle gå förbi läskiga saker så sprang Lucky först och då tyckte Sheeba det var helt okej att gå förbi efter henne ;) Sheeba är helt obrydd om Lucky som springer en bit bakom oss under ridturerna, det är så skönt att kunna he med henne och Lucky älskar att följa med.
 
Men nu ska jag vila en stund och sedan blir det Goodie och sist men inte minst ska jag iväg och rida lite andra hästar och ha träning. Vi hörs senare!
 


Glad midsommar!
Ville bara gå in och önska er alla en riktigt bra midsommar! Idag tar jag lite ledigt tror jag (om inte jag kikar in senare ikväll för att jag bara måste meddela hur hästarna gått... ;) ) för jag ska till stallet nu och rida Goodie och sedan blir det till att åka till dom andra också. Att åka till 3 ställen är just nu lite tidskrävande alltså och så vill Johan helst att vi ska åka vid 11 idag, lycka till ;)
Men ha det nu så härligt allihopa så hörs vi!
 


Buse!
Jag hade en något pigg gammelman idag kan jag tala om, tror han kände sig som ung på nytt här efter gårdagens behandling av Emelie! Ska bli roligt att känna på honom imorgon :)
Just nu sitter jag och försöker bestämma mig om hur jag ska göra nästa helg och vilken dag jag ska rida... Väljer mellan MSVA och PSG på Goodie och funderar på att rida en LB ena dagen med Sheeba, hur roligt hade inte det varit?
Får bestämma mig ganska snart nu alltså...
 


Fin i kroppen?
När det kommer till hur Goodie ser ut i kroppen så känns det som man alltid jobbat med honom i motvind! Det har varit omöjligt att få honom att se mer "bitig" ut eller rundare i kroppen, tills jag bytte hösilage! Jag har alltid varit duktig på att fodra med mycket protein men ofta har nog energin hamnat lite i skymundan eftersom man aldrig riktigt tänkt att han behöver mer energi och när jag räknat på det så har det ändå legat bra men när jag bytte till detta nya hösilaget så drog energivärdet iväg ganska rejält och plötsligt började tillochmed min stillastående gamlegubbe gå upp i vikt! Nu har han faktiskt dessutom hållt sig fint under hela vinter/våren och även i igångsättningen - så skönt :)
Däremot var han väl överviktig ett tag men nu tycker jag vi börjar hamna på något bra mellanting faktiskt, givetvis ska litemer muskler byggas upp men så är det väl alltid? ;)
Goodies glansdagar enligt honom själv, här har vi en liten gubbmage även om han ser ganska vältränad ut här så var detta inte för att han jobbat bra och rätt utan för att han hade en matte med dåligt samvete som tryckte i honom massvis med grovfoder....
Detta är mer hur Goodie sett ut sedan jag köpte honom första gången, slimmad och svårfödd!
Goodie från förra veckan, lite kvar att ta av men ändå inte helt otränad... Men eftersom jag vet hur fort det kan gå med honom så känns det lite skönt att det finns några kilon extra att ta av först.
 
Helt fantastisk bild förövrigt va? Som alltid är det min fantastiskt duktiga vän som tagit det - Emma Gustafsson. Att hon fick till en bild överhuvudtaget från denna fotograferingen är ju helt galet, det kan bara vara hon som lyckas med det faktiskt... Goodie ser ju ganska trevlig ut menar jag och det var han inte kan jag tala om. Jag satt mest och skrattade hela passet! ;)


Godmorgon.
Det blev en effektiv dag för mig igår, eller egentligen inte kanske men men...
Goodie fick massage av Emelie och han var så nöjd! Han hann inte ens märka att han stod själv inne för han stod mest och njöt faktiskt. Det fanns en del spänningar bak som hon lättade på och det var faktiskt lite skönt tyckte jag, ännu skönare när det är lättjobbat. Eller ja, han är nog inte döende iaf! 
Sedan var hovis snäll och tryckte in Goodie och skodde om honom fram, så skönt att ha det ur världen! Hade varit lugnare om det var andra frambenet men det där senskadan varit på är jag extra nojig över. Tror aldrig det kommer gå över...
Sedan var jag iväg i andra stallet och på lite andra ställen resten av kvällen, innan det blev fotboll och sådär.
Idag ska Goodie skrittas för hand en sväng och förmodligen får han också äta lite gräs om han är snäll ;) Sheeba ska joggas tänkte jag, hoppas hon återhämtat sig sedan träningen nu. Men det tror jag nog, det är mycket för en sådan vaken häst som henne, blir mycket intryck. Tänkte ta med henne in till ridhuset någon dag och träna på stacketen faktiskt... Får passa på ju när de ändå står uppe i paddocken!
Vet ni vad föresten?! Nästa vecka gör jag och Goodie årsdebut igen, tror ni jag längtar eller? Jag har längtat sedan september!! Jenny övertalade mig att ta PSGn tillslut, det är jag dock lite skeptisk mot... Men lika bra att göra som hon säger ;)
Vi hörs lite senare. 
 


Film på Goodie
Innan jag ens skrivit något om detta passet så kommer filmen... jaja... I början är det uppvärmning och ekipaget innan mig tränade, av respekt mot dom har jag givetvis tagit bort ljudet där men det är på igen när vi börjar träna :)
 


Godmorgon.
Alltså min dag igår... vad hände där? Jaja, jag hann iaf med att göra allt jag skulle och lite till. Sheeba fick ju gå en sväng på förmiddagen, hon var faktiskt lite trött i kroppen så vi tog det väldigt lugnt. Goodie fick jag rida ganska sent på kvällen och han kändes lite märklig faktiskt, funderade på om det kunde ha med underlaget att göra först eftersom våran paddock var ganska gäggig... Men när jag kom in med honom så gick jag igenom allt och insåg att han hade en halv sko kvar bara på ena framhoven! Den har alltså gått av på mitten fast på sidorna, så han går liksom som om han har klack i tån och självklart på det ben han skadat innan så nu vågar ju inte jag rida honom innan han fått på sig en ny! 
Egentligen gör ju inte det något för idag ska han få massage av Emelie, en tjej som jag faktiskt känner sedan tidigare och nyss utbildat sig... Jag har fått höra så himla fina ord om henne från personer i stallet som jag absolut skulle anförtro min häst till - säger dom att hon är bra så är hon helt enkelt det! ;) Faktsikt första gången jag anlitar just en massör till Goodie, vi brukar ju ta hjälp av MD Kleen annars, men jag tror att de kan vara ett bra komplement så det ska blir kul att se :)
Tänkte jag ska skriva ett eget inlägg om behandlingen sedan kanske och vad jag tyckte och så? Om det blir fler gånger så funderar jag på att fråga om Emelie kanske ville ställa upp och göra en liten film på när hon behandlar om ni tycker det skulle vara roligt? Jag tänkte själv att jag skulle uppskatta det iaf :)
 
Idag kommer filmen upp på mig och Goodie, äntligen! Som jag försökte få in den från mobilen igår... var beredd att kasta den i backen där en stund men nu så.
I övrigt hade jag en superrolig kväll igår med eleverna jag ska ha till hösten, så roligt och jag fick tillochmed ett litet glädjetjut när några fick höra att de skulle rida för mig till hösten. Jag kände mig ungefär lika glad ;) Nu ska jag bara göra en planering och skriva upp massvis med roliga övningar som jag kan välja mellan, har lite roliga idéer på saker de ska få göra och lära sig. De fick göra en av mina (nya) favoritövningar igår som de verkligen älskade och faktiskt alla(!) tyckte det var både roligt och ville göra den fler gånger - bra betyg! Speciellt med tanke på att det var dressyrlektion och 95% av ungarna gillar hoppning mest ;)
Jaja, om en stund ska jag åka till stallet och fixa iordning allt innan Emelie kommer. Hörs senare!
 
 


Fullt upp!
Sitter just nu och äter lite middag i ridhuset, fick bråttom iväg i förmiddags då min dag plötsligt blev lite uppbokad. Gör egentligen inget men hann inte med riktigt allt jag tänkt... Får inte upp träningsfilmen från mobilen nu heller, suck! Men den kommer ikväll :)
Sheeba är klar för idag, har kollat till dom små busungarna också som var måttligt roade över regnet idag... Men dom har det bra iaf! :)
Nu ska jag försöka hinna rida Goodie, men det blir nog lite tajt om tid så får ta det senare ikväll. Jag ska nämligen få träffa MINA elever som jag ska ha till hösten! Jag tror inte ni förstår hur glad jag är men en kväll i veckan så är det jag som står som instruktör för 4 grupper på Borås ridhus! Det ska bli så fantastiskt roligt verkligen, snacka om att älska sitt jobb... Så får vi väl se vad dethär tar vägen sedan... :D
 


Godmorgon.
Jag var lite halvbra sådär igår, det blev liksom värre desto längre dagen gick... Men men, ny dag idag och det är en ganska fullbokad dag vill jag säga.
Åker först till Sheeba och rider henne och efter det blir de att kolla till de små och sedan ska jag spendera hela eftermiddagen och kvällen i Borås ridhus. Goodie har tagit det lite lugnt efter träningarna, jag vet att jag är lite löjlig men better safe then sorry antar jag. Han fick en lång stund med behandling igår med Warpen och han somnar nästintill direkt, trots att han innan jag började sett mig hälla i slobbern i krubban (höjdpunkten på hela dagen!) så kopplar han bort det ganska fort faktiskt. Det är häftigt!
Har suttit och klippt ihop de klipp Emma hann filma i fredags på Goodie, tyvärr missar man mycket av det roliga och ni kommer mest få se mig värma upp i alldeles för högt tempo... Men bättre än inget kanske? Brukar göra så när han jobbat en del samling dagen innan eller under en period, Goodie vet nämligen ofta att det är dags redan innan jag börjat tänka tanken och det gillar inte riktigt jag... eller han får ju absolut inte tänka in i samlingen själv, då är den liksom inte ärlig och aktiv. Det blir svårt att rida ordentligt för mig då... Så därför lägger jag upp tempot i början på honom, kan hjälpa mycket på hästar som kanske inte är små räserbilar av sig själva sådär ;) Sheeba har jag svårt att se att jag någonsin kommer behöva värma upp sådär på tex... Men man ska aldrig säga aldrig, att hästen går fram ärligt är alltid prio ett. Brukar tänka att jag börjar alltid med att checka av att "motorn är igång" (bakbenen) speciellt när jag trycker på gas... Goodie kan ibland gå lite som min hybrid/elbil då i början, den liksom rullar gärna men det händer inte så mycket mer ;)
Jaja nu ska jag piggna till här så hörs vi lite senare!
 
 


Fonzie är i fint sällskap!
Jag har med handen på hjärtat, änsålänge, inte sett en enda häst efter Fürstenball (fonzies pappa) som jag tycker är sådär "vanlig och halvbra" häst. Pappan vet jag ju är fantastiskt fin men att han även verkar förärva alla sina fina egenskaper till avkommorna?! Sedan om det har att göra med att han får bra ston också eftersom det är en fin hingst - jag vet inte! Men jag måste få visa er några av alla fantastiska halvsyskon min lilla häst har...
 
 


Måndag
Ett sent hej... har haft lite mycket nu på förmiddagen och blev ganska sent i säng eftersom jag var lite smått irriterad på min dator när jag grejade med träningsvideon igår. Men den kom ju upp tillslut! :)
 
Har hunnit hjälpa till lite med Johans företag, han är duktig på att sälja sina grejer men uppenbarligen inte på tråkgörat så när jag kan och orkar hjälper jag till lite iaf. Det är kul, även om hans företag är ganska långt ifrån vad jag tycker är roligt och "kan" egentligen, men det är ju intressant att lära sig lite nytt också.
 
Idag ska jag försöka städa upp lite här hemma innan jag åker till stallet och grejar med mina små pärlor, jag tror Sheeba får ridas och Goodie får göra något lugnare. Får se hur det verkar lite senare... Ska också hälsa på de små tänkte jag - så det blir håll igång idag också! :)
 


Film på Sheeba!
Som ni längtat va?! ;)
Hoppas ni gillar henne lika mycket som jag gör, om inte annat hade ni förmodligen gjort det när ni satt på... hon gör en glad :)
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >