Helgens ridpass
Tänkte skriva lite om helgens ridpass, främst fredagens då...
Jag red Goodie först i fredags och han var som ni kanske kommer ihåg - superfin! Jag kände redan när jag kortade tyglarna att det var skillnad på honom. Så jag bestämde mig med en gång att jag inte skulle rida "bara för att" utan såfort jag är nöjd så slutar jag... Efter framskrittning och 15 minuter trav och galopp så var jag nöjd, han låg så fint i handen och var mjuk som smör i kroppen så varför bygga på något i det läget och pressa ut bara för att jag kan? Nej, jag njöt istället och gav honom ett enkelt pass för att hålla honom lika fin i kroppen och dessutom  hålla honom glad och nöjd. Vilket är minst lika viktigt! Med det menar jag inte att han inte blir nöjd av att träna, snarare att han också får känna att det är lite väl simpelt ibland... Jag försöker tänka till hur jag själv vill träna när jag tränar själv, vissa dagar är det skönt att bara göra enkla saker för att få träningen i sig men inte slita ut sig. Jag vill ge mina hästar samma känsla, att det är duktiga bara genom att gå avspända i lätt joggingform och ändå är alerta och mjuka. Är de det så varför puscha dom? Det gör man ju till viss del ibland ändå, men jag menar att vissa pass gott och väl kan vara lite barnsligt enkla för att hålla dom extra motiverade.
Istället gick jag ut och skrittade av utomhus en sväng och jag tycker faktiskt Goodie skrittar något bättre efter behandlingen så tillochmed här var jag extra nöjd!
 
Jag åkte sedan direkt till Sheeba och red henne ett pass i ridhuset och även hon var väldigt fin! Vi tränade på samma saker som Jenny tränade oss på och allting gick snäppet bättre än träningen. Skänkelvikningarna var faktiskt riktigt fina och hon börjar förstå hur man ska göra när man korsar sina bakben. Galopp från skritt gjorde jag bara varsin gång i båda varv då hon fattade nästan direkt, lite bättre kan dom bli men som sagt, det gäller också att hålla hästarna positiva och för att ha tränat på det såpass lite så var detta bra försök!
Den förvända galoppen gjorde vi i båda varv och på stora volter för första gången, och jag började tillochmed litegrann att ställa henne inåt vilket Sheeba tyckte var lite konstigt men hon tog det bra! Hon ska bara bli lite tryggare med detta så ska vi nog kunna starta henne i en LA snart :)
Dessutom började jag introducera lite sidvärt i galopp på hörnlinjen, där hon först höll på att slå knut på sina ben (tur hon är välskyddad!) men efter ett par gånger så gick det riktigt bra. Hon är som en liten svamp när hon får lära sig nya saker, helt klart en av hennes finaste egenskaper!
Avslutningsvis tränade vi på att länga ut henne i formen i både galopp och trav, vilket hon börjat bli riktigt bekväm i! Jag kan rida henne både väldigt runt och med näsan långt fram men ändå låg, hon är otroligt lätt manövrerad här och börjar trivas riktigt bra i den formen. Det tycker jag är postivt med tanke på att hon har lite lång och rak rygg sådär... Vi skrittade sedan ut en sväng och Sheeba skötte sig toppen!
 
Dagen efter började vi med att rida ut i alla gångarter och hon var faktiskt riktigt fin även ute, litemer spänd och kort till en början men blev bättre efter galoppen. I sista uppförsbackarna så fick hon trava ganska lång och låg med lite korta steg och precis som jag misstänkte så kom vi åt en liten öm punkt då bakdelen svängde fram och tillbaka på henne i det läget. Det ska vi definitivt träna mer på härdanefter! Tur att vi har en del fina backar, visserligen tar det en stund att komma till dom men det ska nog gå bra nu.
Vi avslutade med några varv i paddocken, men här var hon lite trött så jag höll det ganska kort. Lite förvänd galopp och snabba tempoväxlingar i trav där jag red ett bestämt antal steg fram och samma antal steg tillbaka och fram igen oavsett hur hon kändes eller gick. Hon blir så fin av sådant arbete och jag får som ryttare lära mig att släppa lite på kontrollen och lita lite extra på hästen :)
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >