Tisdagens träning
I tisdags tränade vi för Sylvia igen, äntligen! Det blev ju inget förra veckan eftersom Jenny var här då och jag kände att det hade blivit lite mycket för mig.
 
Men så var det alltså dags igen och Goodie var superfin! Har tyckt ända sedan Emelie var här och masserade att jag kunnat rida han snäppet mjukare, vilket jag såklart alltid strävar efter och det underlättar ju för mig om det blir lättare och lättare så att säga. Han har varit så himla mycket finare mellan hand och skänkel och han kan verkligen bli så lätt och behaglig att rida när han kommer dit.
 
Jag började med att värma honom lite själv och som vanligt lägger jag honom lång och låg och böjer lite fram och tillbaka om jag märker att han går emot minsta på någon sida. Såfort han mjuknar så mjuknar jag och går tillbaka till utgångsläge och en mer rak häst. Här rider jag nästan alltid lite förvänd galopp också där jag felställer honom innåt, det tycker jag lösgör de flesta hästar.
 
Vi börjar ju alltid numera att jobba Goodie i skritt när S kommer, och desto mer jag gör det - destomer inser jag hur otroligt mycket jag har igen det i trav och galopp sedan. Goodie kan vara lite svår med att han snabbt liksom "hugger" i bettet för att komma undan lite, likaså kan han tappa kontakten helt om jag tar i honom och han inte vill släppa igenom. Det går väldigt fort och går oftast lika fort över, men det har blivit mycket bättre sedan vi börjat jobba skritten mer tycker jag. Men nu är jag verkligen konsekvent mot honom redan här och ber han om ett jämt fint stöd i handen. Drar han håller jag kvar och puttar in bogen, tappar han så driver jag fram honom till stödet igen.
Det är så otroligt små grejer och sällan någon som ser det alls, men dessa små finslipande grejer gör att allt blir lättare sedan också.
Vi gjorde i vanlig ordning lite halter också och de går bättre nu också, jag har verkligen försökt vara konsekvent nu varje gång vi ställer upp och det ger helt klart resultat.
Vi gjorde lite samma arbete i både trav och galopp, men på volten. Han skulle vara lagom ställd med samma kontakt på båda tyglarna och såfort jag fick intill vänsterbogen så blev han magiskt fin!
Så då började vi faktiskt med lite programdelar, först i galopp och där fick jag rida från fattningen... Slutorna, byten, inga piruetter för att "överraska" honom lite då han vet precis vad som är pågång, men också den ökade galoppen med bytet på slutet. Vet inte om ni sett det, men varje gång jag gör vänster ökad galopp och ska byta till höger så missar vi bytet i hörnet där. Vi har gjort det alla PSG och alla Inter 1 som vi ridit.. Givetvis är det jag som tappar hans vänstersida där så jag testade då att rida lite högerställning ur hörnet innan ökningen och då satt det!
Jag red sedan igenom hela programmet och det kändes faktiskt bra, allt utom fattningen från skritt där han vill börja trampa men där ska jag jobba mer med mig själv då jag blir passiv innan fattningen för att jag inte vill att han ska trampa och då vet han ju att det börjar bli dags... Sedan hade vi som sagt problem med serien där han la in byten överallt. Men det gick också bättre när jag inte förberedde honom för mycket utan gav hjälpen bara precis när det var dags. Hade behövt träna mer på det, men har faktiskt litegrann "glömt bort" att träna byten i vart fjärde det senaste då jag fokuserat på så mycket annat och just vart fjärde tycker jag är lite klurigt.
 
Överlag annars så kändes det mesta ganska "lätt" jag hade ett bra flyt och en mjuk känsla hela vägen. Piruetterna har han dock tappat en hel del styrka i så det behöver vi jobba på tills nästa gång!
Men vi har ju inte varit igång fullt så länge så detta kändes väldigt bra trotsallt!
 Ida

http://yunico.blogg.se/

Snygg bild :)

Svar: Tack :)
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >