Bortskämd eller bara bestämd?
Jag är ju en ganska envis person, men många gånger så är Goodie nog snäppet värre än vad jag är...
 
Jag har under flera års tid försökt hitta ett bett som jag upplever att Goodie trivs med, men det är svårt ska ni veta. Jag har hittat ett par stycken som han går bra på, och varenda gång är det den billigaste varianten man kan hitta - de är alla köpta på Ullared för många år sedan!
Nu har jag haft en period igen då jag gått igenom nästan alla mina sprenger bett på honom, men igår bytte jag tillbaka till vårat vanliga Ullaredsbett för 60kr och Goodie var fin igen, haha. Alltså, vad försöker han säga mig? Att dyrt inte behöver vara bra?
Frågan är vad jag ska göra med alla mina fina Sprengerbett, för nu har jag nämligen provat några också på Sheeba och hon tycker de är "döäckliga" (dock tror jag att ett av betten kommer kunna fungera bra på henne när hon avnt sig, men ändå!)... Lite lustigt tycker jag faktiskt, har skrattat åt mig själv ett par gånger när jag funderat på varför jag ska envisas med att ändå prova betten ett par gånger till - de har liksom talat sitt tydliga språk - billigt behöver inte vara sämst! ;)
 
Någon mer som har liknande problem kanske? Inte bara jag som försöker skämma bort mina djur men inte lyckas? ;) (Nej, men självklart är det viktigast att hästarna känns nöjda! Då spelar det absolut ingen roll vart utrustningen kommer ifrån...)
Jag rider nästan enbart med tredelat, jag tycker de är betten som jag upplever mildast för hästarna.Anette

http://anettethornberg.se

jag köpte precis ett stubben golden wing till unghästen, hoppas han gillar det. min andra häst gillade inte sprenger, han tyckte också om billiga bett.

Svar: Jag har faktiskt aldrig provat golden wing, men många säger ju att det är bra så :)
JennyM Dressyr


Anonym

Tredelat med fasta ringar! Både det snällaste och bästa:)

Svar: Det är nog väldigt individuellt var som är bäst och snällast tycker jag, en del trivs ju inte alls med tredelade eller fasta ringar heller för den delen... "På pappret" ska ju fasta ringar vara något skarpare egntligen, men det är ju som sagt väldigt individuellt tror jag :)
JennyM Dressyr


Anonym

Det som är trixigt är ju som sagt priset på betten. Lite svårare att prova sig fram med de lite dyrare

Svar: Ja fast sprenger är ju faktiskt inga större problem, de går ju att hyra billigt en vecka eller så och köper du det så får man ju dra av det från priset sedan :) Väldigt bra tycker jag!
JennyM Dressyr


Isabelle

http://isabellestolt.se

HAHA! Känner igen det där, också köpt massa dyra sprenger bett. Så har det slutat med hööks, ullared eller globus typ ;) På båda hästarna dessutom :P

Svar: Haha vad skönt, då är det inte bara min då! ;D
JennyM Dressyr


Cissi

Haha min trivs bäst på ett gummiklätt tredelat eggbett från Börjes. Testat en hel drös men han är lite orolig i munnen, men på det här är han helt stilla.

Köpte även ett Micklem-träns till honom, som han verkligen avskyr och blir som en helt annan häst med (till det sämre). Även testat en kompis PS-träns men det nackstycket blev han irriterad av, så vi håller oss till vårt Hööks-träns haha. Han vill minsann inte vara en bortskämd häst fast matte gör sitt bästa!

Svar: Hahaha nej men vad lustigt! Här försöker man och försöker men inte då ;)
JennyM Dressyr


Malou Kastman

http://maloukastman.blogg.se

Mina två trivs väldigt bra på Sprenger! Dock har ägaren till min 6åring en häst som är superkräsen och som hon köpt på sig och provat alla diverse olika dyra high-tec bett på, men han vägrar fungera på något annat än hööks gummiklädda äpple-bett! xD DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >