Sprenger bow balance
Jag har haft dessa stigbyglar i 2-3 år kanske, och använt dom max 5 gånger! De har nämligen suttit på min hoppsadel...
Men eftersom den inte passar varken Goodie eller Sheeba och inte används så sålde ju jag den.
Ella påpekade en dag i stallet att jag kanske borde ha säkerhetsstigbyglar när jag rider och då kom jag på att jag faktiskt har dessa liggandes, vilket var både bortkastat och dumt!
Nu är jag helt fast - de är så sköna att rida med! Jag tycker det är jätte skönt att ha dom och det känns faktiskt lite som det avlastar benet när det är såpass rörliga som de är... fattar inte varför jag inte tänkt på dessa tidigare!
Dessutom såg jag att en av ryttarna i helgen hade denna när det tävlade, så nu är det alltså godkända även av etablerade tävlingsryttare på tävlingsbanan ;)
 
Är det någon av er som har dessa? Vad tycker ni om dom isåfall?
Lite almmän info:

" Den nya stigbygelns design säkerställer en förbättrad benställning . De ändrade viktförhållande på dessa stigbyglar resulterar i perfekt balans och ökad komfort för ryttaren . Den vidgade sulkontakten är gjord av två typer av gummi egenskaper och gee stötdämpande grepp .

Den internationellt godkända System 4 -teknik för dessa stigbyglar är att foten i händelse av en nödsituation lossnar. Flexibel i 4 riktningar lindrar inverkan på ryttarens brosk och ligament utan att skapa en instabil känsla för ryttaren . Bow Balance designen gör att det är enkelt att " plocka upp " vid ridning eftersom de kräver väldigt lite ansträngning från ryttarens del - ett enkelt tryck på foten till stigbygeln och försiktigt viker in på ryttarens fot . "


 

 Anonym

Tycker inte alls om dom tyvärr och sålde mina jag hade. Prestiges stigbyglar är min favorit :)


Anonym

Älskar dem, skulle aldrig rida med några andra! Skonar mina knän, och jag märker direkt när jag ridit i andra! :)


Helena Gustafsson

http://gossegosen.blogg.se/

Ja det är otroligt stor skillnad att ha ledade stigbyglar om man har problem med knäna . Talar av egen erfarenhet . Det finns fler märken som har och är etablerade . Blir förvånad att du inte känt till detta utifrån dina problem .

Svar: Ja det är verkligen stor skillnad, jag har känt till det och jag har ju ridit i dessa men aldrig upplevt någon skillnad fören jag satte på dom på dressyrsadeln.. Förmodligen för att jag inte hade något att jämföra med i hoppsadeln, jag är ju mer van med dressyrsadeln så antar att det var därför jag märkte skillnaden :)
JennyM Dressyr


Maria

Jag har haft mina i många år och älskar dem! Skulle aldrig ha några andra :)

Svar: Nej det lär nog bli samma för mig nu också :)
JennyM Dressyr


Katarina

http://saganomensaga.blogg.se/

Jag har del äldre varianten från sprenger och rider aldrig utan ledande stigbyglar, märker jättestor skillnad på mina knän, speciellt nu på vintern.

Svar: Ja jag har provat den äldre varianten också men detta var nog faktiskt snäppet vassare faktiskt! jag blev faktiskt väldigt förvånad måste jag säga :D
JennyM Dressyr


caroline

Har dessa också, bästa stigbyglarna!! Har även ett par freejump och dom är också okej. Men sprengers är helt klart bäst. Så följsamma och bekväma 😊

Svar: Ja jag gillar inte alls freejump faktiskt, tycker de dessutom är jättefula när jag har dom för de är så stora... Jag som har så korta ben så tar liksom stigbygeln halva benet känns det som, vilka problem ;)
JennyM Dressyr


Cicci

Jag har de där till hoppsadeln och sen den lite mer diskreta varianten till dressyrsadeln ;) bästa ever! I looooove them <3 räddade mina knän för många vintrar sedan och nu upplever jag vanliga som stumma ;)

Svar: Ja men jag trodde det var med accepterat i hopp eller så, men så såg jag dom på GPn nu så då fick dom godkänt trotsallt ;)
JennyM Dressyr


Anette

http://anettethornberg.se

jag hade dessa men sålde dom...men INTEC är så mkt bättre för onda knän!!

Svar: De är ju ganska lika sprengers om jag inte minns helt fel? :)
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >