Trött men lycklig!
Jag blir mer och mer övertygad om att jag är gjord för att träna och tävla lite, det är livet verkligen och jag önskar jag kunde träna varje dag! 
Men vi provade alltså idag, för oss, en helt ny tränare som vi aldrig ridit för innan. Jag vet en hel del sedan innan om vilka som rider för henne mer och sådär och jag vet att de är nöjda, dessutom är hon i vårat stall emellanåt och det känner jag är ett stort plus just när det kommer till upplägget jag vill ha.
Hon har ju sett Goodie flera gånger innan, och jag minns tillochmed att hon var den första som dömde Goodie på våran första tävling någonsin - då var han 7 år gammal. Lite lustigt!
 
Jag har berättat att jag letar efter en tränare som hjälper mig att fokusera på de små sakerna, grunderna, istället för svåra rörelser. Jag kommer och har hittat ett upplägg där som jag tycker är bra redan, men när man rider för tränare mer sällan så blir det ju ganska naturligt att man fokuserar på detdär med svåra rörelser. Jag får många gånger en lösgjord och fin häst ändå såklart, men jag vill veta hur jag lägger upp vardagsträningen och den biten har jag velat komplettera i många år faktiskt.
Det tog 1 minut innan  hon redan lyckats hitta våran absolut svagaste punkt, övergångar mellan trav och galopp. Det är så svårt på Goodie! Tillochmed byten i varje är numera lättare än att fatta galopp från trav... Det är ju ganska dumt eftersom dessa övergångar "kommer tillbaka" i svårklass igen ;)
Vi gjorde dessa övergångar ett par gånger och jag fick mig faktiskt en liten aha-upplevelse... Alltså jag älskar dessa små förändringar som gör stor skillnad. Jag fick dock använda rösten när jag skulle bryta av från galopp till trav, här ville Goodie samla sig och göra piruetter istället för trava. Hon tyckte han hade humor, och jag håller faktiskt med ;)
Vi tränade faktiskt också lite mellanskritt och ökad skritt, fick lite tips hur jag skulle ha honom i skritten i formen. Det blev också en del galopp med ca 10 meters volter på långsidan, då red vi lite innanför spåret, helt rakt och gick in i volt, rakt igen och samma sak i andra varvet. I vanlig ordning gjorde vi också en av mina favoritsaker på Goodie - förvänd galopp. Inga byten och inget vi egentligen gör i sömnen, men med otroligt små förändringar som gör stor skillnad.
Goodie var superfin när vi travade lite på volten innan jag fick trava av och lägga ner, då kändes han sådär självbärig och fin med härligt sug. Han blir otroligt lätt att rida när han kommer dit, och känslan man fårär att man kan sitta tillbaka och njuta bara.
 
Nej, det kändes bra! Vi tänkte på samma sätt och jag tycker om när jag känner att en tränare sätter ord på det jag känner samtidigt som jag känner det. Ibland hann jag före och rätta och ibland fick jag hjälp och många gånger fick jag dessa tips som jag knappt ens tänkt på. Superroligt, jag är både glad och väldigt nöjd. I vanlig ordning är ju min häst det bästa som finns :)
 csdressage.blogg.se

http://csdressage.blogg.se/

Såå kul för dig att vara igång igen😊 och Goodie håller säkert med😉 titta gärna in på min nya blogg. Även om det inte är så mycket dressyr där just för tillfället😃 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >