Det är kul, nästan varje dag...
Sheeba står med 3 skor och får visserligen på sig den fjärde redan på torsdag pga en snäll hovis som tryckte in oss... Så hon lär ju vara igång direkt när den sitter på igen, så där är jag inte orolig faktiskt.
Men Goodie då?
Svullnaden är bättre, men när jag tömlongerade idag så kände jag bara - neeej... Det syns inget i trav egentligen, men i galoppen ser jag faktiskt en skillnad på vänster och höger, mitt humör sjönk till botten...
Jag har funderat och analyserat här i flera dagar och min magkänsla säger att det kan vara så att han gått och blivit överansträngd iochmed den långa vilan. Hans högra bakben är alltid det han fått kämpa med lite extra när det är dags för piruetter och sådant i alla år, och jag trodde jag skulle få mer bakslag när det kommer tilla den biten än vad jag har fått. Kanske det helt enkelt är så att han i vanlig ordning är lite för snäll och arbetsvillig för sitt eget bästa och faktiskt gjort lite för mycket. Räcker ju egentligen med ett pass där han överansträngt sig... Sedan är Goodie 18 år, jag vet det. Detta kan också betyda att något som inte varit ett problem kanske innan "dyker upp" och blir kännbart efter en sådanhär lång vila och igångsättning. Eftersom jag tagit det väldigt lugnt egentligen under hela tiden, bortsett från några få pass den senaste tiden så kanske det märks först nu.
Jag hoppas ju såklart att lite vila är allt som behövs, men självklart har jag bokat en tid hos min veterinär. Även här var de snälla och bokstavligen pressade in mig på torsdag, guld! Sååå tacksam!
Ni kan tänka er när jag ringer och säger "Hej, det är Jenny igen... Jag vill gärna ha en tid till Goodie, han känns inte som han brukar.." är han halt? Öm? Svullen? Feber?  "Naae..." Idag var han förövrigt bara ytterst lite svullen. 
Så imorgon blir det till att fixa hans tänder och på torsdag åker vi och kollar igenom honom. Håll tummarna att det förhoppningsvis bara krävs lite vila är ni snälla eller möjligtvis en behandling av kiropraktorn (för det kan ju också vara så att han busat till det i hagen... det händer ju så att säga ;) ) Men jag skulle aldrig våga behandla först innan vi kollat för det kan bli riktigt illa i längden om man gör så, så rider man på ett tag och tror att allt är frid och fröjd och sedan har man ett mycket värre problem än från början.
Man ska vara ganska säker på vad det är tycker jag innan man går på och knäcker och grejar - då kan det ju vara toppenbra!
 
Jag känner mig ganska lugn och lättad att jag ska få veta iaf, och att jag har stannat i vad jag känner är ett tidigt skede... Det är ju isåfall om det är något han gått med i många år, som vilken annan gammal elitidrottare som helst så blir det ju lite förslitningar (det kan ju alla människor och djur få oavsett vad man gör..) men sålänge jag vet bara så får vi jobba efter det sedan. Men som sagt, vila som botemedel hade känts toppen just nu!
Jag tycker faktiskt både jag och Goodie förtjänat det nu... ;)
 Caroline

Jag förstår inte hur fu har råd med allt! Vad jag förstår så jobbar du inte så mycket, och du är på klinkiken var och varannan dag med goodie känns det som haha. Jättebra att du är så nogrann, men jag förstår inte hur du kan ha råd med allt :) tar försäkringen detta med goodie jämt? Måste ju ändå va en hel del självrisker osv? :)

Svar: Nejdu, det frågar jag mig själv också varje dag! ;)Alltså självklart så går det inte mig oberörd att åka in och kolla han hos veterinären, absolut inte! Det är snordyrt!
Men däremot så har jag absolut kommit lindrigt undan för att jag valt ett riktigt bra försäkringsbolag och har en passande försäkring. Jag har då också 100 dagar på självriskperioden vilket är toppen, det har gjort att jag faktiskt bara betalat självrisken två gånger sedan han skadade sig - såklart uppskattat ;)
Försäkringsbolaget står givetvis för allt eftersom det är en akut skada han fick med senan, och dom har faktiskt inte ens sagt emot en enda gång trots att jag varit på något extra återbesök... Sedan om jag åker och gör en vetcheck så går det ju givetvis inte på försärkingen och det är bara det och en sårskada jag gjort innan senskadan med Goodie så :)
Jag är ju också efter många tuffa år med försäkringsbolag en jäkel på villkor och sådant, jag har lärt mig att alltid läsa ALLT! Jag läser tillochmed gamla villkor för att vara på den säkra sidan, och flera bolag har faktiskt en del i sina villkor där de just trycker på att man som ägare har skyldighet att uppsöka den hjälp djuren behöver om man misstänker något. Detta just för att det många gånger blir ett större problem än vad man väntat sig för att man väntat för länge, det hade jag tryckt på varje gång OM jag hade fått mothugg - det är jätteviktigt att vara påläst om sådant tycker jag. För jag har sett många fall där det ganska tydligt framkommer att försäkringsbolagen istället lutar sig tillbaka på att man inte följt villkoren och helt enkelt väntat för länge med att be en veterinär titta på det ordentligt och sedan behöver den kanske en dyr operation eller något som dom inte vill stå för...
Det är lite så jag tänker också när jag slänger ut dedär pengarna en gång extra, att det kan ju faktiskt bli så illa att det inte går att göra något om jag väntar för länge. Det ligger ju i deras instinkt att inte visa sig svaga och därför får man vara väldigt lyhörd för att kunna upptäcka saker i tid, jättetråkigt om jag åkt helt i onödan såklart men tyvärr brukar faktiskt magkänslan vara rätt och då är man ändå glad att det kanske slutade på en sådan liten summa som det faktiskt blev :)

Så ja, det är väl absolut kännbart men värt varenda krona om jag upptäcker saker i tid - som tex Goodies senskada. Hade den inte upptäckts så tidigt så hade han nog tyvärr inte varit i livet idag... usch vad läskigt det är att tänka på, men faktiskt! :)
Oj vad långt det blev, men kort och gott - ett bra försäkringsbolag med bra villkor är guld!
JennyM Dressyr


Caroline

Åh tack för ditt svar! Så himla kul att du tar dig tid att svara så utförligt jämt!:)
Jag menar inget jag skrev i kommentaren ovan som kritik och jag tror inte du tog det så heller.
Jag håller helt med dig om att det är bättre att åka in om man misstänker nåt istället för att vänta och då riskera att det blivit värre.
Men det är bara nåt jag tänkt på att du verkligen åker in så fort du misstänker nåt. Känns ju som att pengarna bara flyger iväg så fort man stoppar in huvudet innaför klinkens dörrar haha! Vad har du för försäkringsbolag? Jag har folksam för tillfället :) har dock aldrig behövt ha någon kontakt med dom ang. något som rör min häst som tur är!

Svar: Nej, jag tog det absolut inte som kritik! :)Jag håller med om att pengarna flyger iväg en del, men det är faktiskt en del i att jag åker till samma klinik och veterinärerna känner till mig en del också. Jag säger om jag har en misstanke om vart något sitter eller om jag inte har en aning och när jag misstänkt något så gör det ju faktiskt undersökningen både snabbare och lättare och då blir det ju faktiskt inte så dyrt ändå :)
Folksam har verkligen höjt sig de senaste, jag har Dina nu men Folksam är nog det enda jag hade kunnat tänka mig att byta till om jag byter! :)
Det är skönt att slippa ha kontakt med dom också, jag har varit ganska förskonad innan Goodies skada också faktiskt!
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >