Ett sent hej!
Vilken dag...!!
Jag kom alldeles precis hem nu och har haft en heldag i stallet, minst sagt!
Vi var hos veterinären strax innan 11 och var därifrån efter 12 igen... Effektivt! Men vad ska jag säga? Jag hade iaf inte fel, för något är det. Eller detta något sitter högt, vilket jag också trott, men är alldeles för lite för att behandla och han skulle absolut inte vila - tvärtom!
Han visade ingen hälta bak, varken på rakt, böjt, mjukt eller hårt underlag. Med lite extra beröm över hur fint han rör sig på hårt för att vara såpass gammal och gå på den nivån han gör, kul!
Men ja, jag önskar ju ändå att det skulle vara något behandlingsbart kanske... Även om jag är glad att han är bra såklart!
Han har en stelhet eller någon muskel som är irriterad i länder,  främst ena sidan då. Blir muskeln retad så så kan det ju absolut bli en liten inflammation såklart. Men den är ändå för liten för att behandla..
Veterinären sa att jag om någon borde kunna rida mig ur det, men jag har två problem - första att jag vill rida ur det i ett övertempo.. Det har varit min känsla, att jag vill trycka på honom rejält fram. Det har jag dock inte vågat med tanke på senan, att gå i lite mellangångarter ett helt pass har inte känts bra i magen. Nummer två är att jag som ni vet inte tycker om att tigga bråk, jag tror aldrig Goodie skulle bara ge upp totalt och bli dum men jag skulle aldrig vilja pusha han över en gräns som han kanske inte klarar av fysiskt. Då tänker jag också på att även om han inte skulle ställa sig rätt upp i ren protest så känns det inte ens rätt att gå över en gräns där jag sätter honom i en situation som inte är rättvis, han är för snäll för det!
Men - nu vet jag att senan ser lika bra ut som innan jag började köra på riktigt med träning, efter ett extra ultraljud idag (det är jag så otroligt lättad över, till viss del var detta första gången på 8 månader som jag faktiskt pustade ut lite och släppte det... som sagt - till viss del!)
Så nu vågar jag nog ändå faktiskt rida på honom mer som vanligt och förhoppningsvis jobba oss igenom det den vägen. 
Utöver det så får han en liten dos inflammationshämmande i maten och ska då ridas på som vanligt. Efter det om det inte är bättre kommer jag åka tillbaka. Men jag tror ändå att detta kan släppa med detta upplägg faktiskt! Fick också tipset att använda pharmalighten varje dag, veterinärerna börjar lära sig ;) och sist men inte minst blir det ett kiropraktorbesök också...
Så jag kan väl nästan andas ut ändå, han är iaf inte dödssjuk! ;) Men det är jätteskönt att veta att man inte rider på något som är fel, sedan att ridningen kan hjälpa han ur det är väl kanske lite individuellt. Men nu vet jag iaf att han inte ska vila sig fri från det.
 
När jag kom hem sedan så blev det lunch, pyssel i stallet och efter det hjälpte jag till i ridhuset med ponnygrupperna - kul! 
Man kan säga att jag är smått degig i huvudet nu och har en lika lång dag imorgon, men de säger ju att det är guld att jag håller igång som jag gör och jag mår mycket bättre av det själv så det är okej :) 
Men vi hörs imorgon för nu ska jag lägga mig och vila iaf! 
 
 Charlotte Ståhl

http://csdressage.blogg.se

Du gör nog helt rätt i ditt upplägg. Goodie kunde verkligen inte få en bättre matte. Ni förtjänar verkligen varandra. Håller tummarna att han känns bättre snart igen. Skönt att senan var bra. Jag om någon vet hur det är att gå och grubbla på en sån sak:) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >