Vad för transport?
Har så många gånger funderat på dethär med transport, men jag tänkte kika mer er vad ni har för transport till era hästar idag eller kanske vad ni skulle vilja ha för något och varför?
Är det pga vad de är gjorda av? Märket? Kanske speciella detaljer som ni tycker är bra?
 
Finns det något ni absolut aldrig skulle köpa?
 Caroline

Har idag en boj bravo SEH ifrån -08. Med kombiläm. Supernöjd, min häst är mer lättlastad med dörrar, skönt att ha valmöjligheten att lasta med läm om det tex är halt ute eller har en annan häst som gillar läm bättre.
Stor och rymlig och ligger bra efter bilen. Min häst verkar gilla den :)
En jag aldrig skulle köpa är nog en cheval, har bekanta som har sådana transporter. Och det är verkligen inte nån vidare kvalitet. Sen en sån sak som att det inte är tätt vid golvet från sadelkammaren och ut/in till hästen. Lånade ett sånt släp en gång till tävling och släpet stod i lite lutning. Hästen kissade inne och tyvärr va det väl lite för lite strö så det rann in bland all min utrustning. Bara en sån sak liksom, hur kan man konstruera det så? Så att det inte är tätt in till sadelkammaren, eller dom kanske inte tänkte på att hästar kan kissa haha. Hoppas det är bättre i de nyare modellerna..
Ume har en vän också, den stora modellen med sadelkammare.
Dels så är allt felvänt känns det som i den. Skötardörren sitter ut mot vägen (på vänster sida) oftast lastar du ju hästen på den vänster och om du då ska in samtidigt som hästen måste du ju alltså gå ut framför. Vad händer om du står inne med hästen och den hoppar över bommen. Då kommer du ju inte ut? Eller du blir stående på en trafikerad väg. Inte vill du väl då vara tvungen att stå mitt ute i vägen..Väldigt konstigt planerat.. sen sadelkammaren är ju visserligen stor och rymlig men det är ju öppet inifrån transporten in till kammaren. Det är alltså inte tätt upptill eller hur jag ska förklara. Så det går ju lätt ta sig över om man känner för det.
Meningen med en sadelkammare är väl ändå att du ska kunna låsa in dina saker. Där försvinner ju den funktionen på ett umesläp åtminstone. Själva transporten låser man ju inte (går ju inte ens iaf inte vid lämmen)
Tycker som sagt att boj är bland de bästa, känns rejäla och pålitliga :)


Caroline

Ang umesläpet så är det till och med ett sånt som på bilden som min kompis har ;)


camillajarnedal.blogg.se

http://camillajarnedal.blogg.se/

Jag har ett Ume B45 (med en del extragrejer på) och är supernöjd. Det har aldrig varit några bekymmer med det. Stort, ljust och stabilt. Har haft dörrar bak men har bommar nu. Är som sagt jättenöjd och skulle bara vilja byta det mot en B-kortslastbil ;)


Jenni

Jag har ett cheval liberte gold 2 aluline. Köpte det nytt förra året. Jag är hur nöjd som helst. Har även valt till dörrar bak vilket jag inte ångrar en sekund! Vet att många klagat på cheval men deras nyare modeller har det förändrat till det positiva. Min häst åker hur bra som helst i det :)


Caroline och unghästen Stina

http://nouw.com/carolinesh%C3%A4stdr%C3%B6m

Du får ursäkta det något slappa svaret, men jag gjorde en ganska utförlig önske-släps-analys för dryga månaden sedan. Här återfinns den: http://nouw.com/carolinesh%C3%A4stdr%C3%B6m/slapdrommar-25067851

Slutsats: Jag har också haft Cheval Liberte innan och varit supernöjd! Om jag ska ha ett till sådant vill jag ha lite mer "lull-lull" bara...

Annars står Fautras högst upp på listan. Det är en ekonomisk fråga bara ;)

Antar att vi skiljer oss i en fråga dock: jag är ute efter 1,5-hästars släp då jag varken har körkort för att köra mer (har du BE?) eller planerar några meetings med massiv packning på rätt lång tid.


Jenny

http://lilatiger.blogg.se

Jag har ett Fautras JMS och jag är supernöjd! Kommer aldrig vilja ha något annat släp!
Jag insåg att jag aldrig kommer köra mer än en häst, så ett 1,5 hästars är perfekt och jag har en rymlig sadelkammaren och jag älskar att jag slipper en tung ramp jag ska försöka få upp själv ivlket jag vet att jag inte skulle kunna. Lika så är jag kort, så att stänga luckan hade jag behövt ha pall till.
Istället har ju Fautras dörrar bak och med alla smarta finesser så har jag inga som helst problem, trots mitt rörelsehinder, att lasta och åka iväg själv. Det kallar jag frihet och är precis så som jag vill ha allt i mitt liv - på samma villkor som alla andra men att jag klarar mig själv.

Både jag och hästen älskar vårt Fautras!


Agnes

Jag har ett Ume B60 och kunde inte vara nöjdare. Brukar "provåka" mina släp för att se hur de är att åka med. De jag haft innan har varit så skrangliga jämfört med det här! Plus är dessutom den ENORMA sadelkammaren och att den är så lätt så man kan ha hög lastvikt. Tidigare har jag haft Brenderup, Boj och Rausch, och även kört en del cheval och star. Jag köpte mitt förra året och gjorde en rejäl check av marknaden, och tycker inte det finns nått att jämföra med när det kommer till B60n.


Anette

http://anettethornberg.se

har star trailer xr3000, köpte det beg för ca 1 månad sen, gillade den stora ytan i släpet, och dom stora förvaringsmöjligheterna med sadelkammare och en klädkammare. För mig som sällan åker långt räcker detta släp gott och väl. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >