JMDressyr - november 2016

Onsdag.
Godmorgon.
Jag sover fortfarande inte alls bra igen, men men det är inte mycket att göra utan jag vet att jag bara måste vänta ut det hela. Det är änå ganska okej faktiskt! Däremot stupar jag i sängen på kvällarna och ibland somnar jag någon timme så i min hjärna försöker jag intala mig själv att det kanske är kroppen som försöker vänja sig vid att få normala sovtider... kanske? Man måste leva på hoppet ;)
 
Jag hade en lång dag igår igen och hann faktiskt inte med att göra något extra än det som jag verkligen behövde göra... Lektionerna tar alltid så mycket längre tid än vad man tror, med planering osv. Dessutom hade vi hoppning också. På all detta var den sista lektionen en dubbellektion som faktiskt blev väldigt lyckad måste jag säga, det var roligt. Men jag var hemma runt 10 tiden... och detta är ju inte direkt helt ovanligt att jag kommer hem såhär sent och åker tidigt så jag behöver nog se över detta lite! Mocka snabbare? Putsa mindre? haha nej, men det är ganska lugnt för jag kan inte komma på något jag heller gör än detta! Ha träningar och rida på heltid då kanske möööjligtvis ;)
 
Fonzie fick gå ut och gå två gånger igår i ridhuset ihop med Goodie... då sköter han sig som bäst. Eller han brukar sköta sig bra ändå, men just nu är han lite tittig på saker och ting runt omkring så då är Goodie toppen att ha med som lite stöd till den lilla busungen. Han verkade både piggare och bättre redan på kvällspromenaden igår faktiskt!
 
Goodie joggades uppsuttet för första gången sedan tävlingen faktiskt och han var mjuk och fin men lite sådär... bekväm... Ber jag han ta i mer och jobba så springer han ifrån mig eller kryper upp med nacken, men sådär blir han jämt när han vilat ett tag. Iaf någon dag eller två och sedan släpper det så jag är inte så orolig faktiskt :)
 
Sheeba trodde jag skulle vara lite trött och sådär extra medgörlig så vi kunde träna program, men hon har varit i en lite svår period nu ett tag med väldigt mycket energi som vi har lite olika åsikter om hur man ska använda den... Jag satt länge och red öppnor i avspänd skritt och trav i låg form med korta steg. Hon fick böja sig genom kroppen och använda sina bakben till att jobba igenom kroppen istället för att bara spjäna emot, och det tog tid, men efter att vi gjort samma sak ett tag så blev hon sådär fantastisk som bara hon kan bli... Sedan kom vi till galoppen... där är hon svår! Men det sätter min riding på prov och jag börjar hitta lite olika alternativ som kan få henne att börja jobba rätt. Hon är rolig när släpper mig inpå sig och låter mig jobba henne som jag vill, för då har hon så lätt för sig och är så otroligt fin! I vanlig ordning slutade vi med dendär lätta, härliga känslan och med massa beröm och jag tror ändå hon var lika nöjd som jag :)
 
Men nu måste jag röra på mig. Kram
 
 


Tisdag.
Jösses vad trött jag är, men jag tänker bita ihop... Lever fortfarande på hoppet om ett normalt liv med normal sovlängd om nätterna så ;) Det enda som faktiskt kan motivera mig liiiite till att gå upp just nu, trots att precis alla delar i hela min kropp skriker nej, är hästarna... Älskar att vara i stallet på morgonen!
 
Goodie, Sheeba och en stor hopphäst ska jag rida idag. Faktiskt den lugnaste dagen på länge då ju ;) Men sedan har jag mina lektioner ikväll, varav den sista är dubbellektion så det blir sent för min del...
Det är extremt långa dagar för mig, men jag verkligen älskar detta! Hade kunnat rida 7 hästar till varje dag så hade jag varit ännu lyckligare!
 
Fonzie kommer få stå inne ett tag framöver tyvärr, har tyckt att han varit väl ömfotad ett tag och det är inte konstigt med tanke på hur han rör sig hela dagarna och då sliter ner sina små hovar. Nu ska hans sulor få vila upp sig några dagar (eller så hoppas vi på massa snö som täcker vårat ojämna, vassa, frusna underlag) och vara i boxen och på sin höjd gå ut på gummimattorna i stallgångarna och in i ridhuset... Tråkigt för honom, men har man ajaj så får man vara lite rädd om sig!
En styck söt Fonzie ♡


Redan klar?!
Vad hände här?! Jag har ridit klart, mockat, jobbat, släppt ut och fått in nästan alla hästar och hunnit pyssla om Fonzie... Dessutom ridit en extra häst och ändå ligger jag lite före i min tidsplanering! När hände det senast? Jag har levt på hoppet att jag en dag ska komma in i flowet igen och kanske var det just det jag gjorde idag..? ;)
Nu ska jag städa och putsa innan lektionerna börjar!
 


Allt runtomkring träningen...
Jag får emellanåt lite frågor om folk som funderar på hurvida jag tänker när det kommer till att behandla mina hästar, både hos veterinär och equiterapeuter osv.
 
Jag tycker själv att jag har ett bra upplägg just nu, speciellt till Goodie då som är den som tränas och tävlas mest... Det är också han som gör övningar som sliter mer på kroppen och man ligger ofta på gränsen till vad en sådan häst klarar av styrkemässigt, vilket såklart är extra påfrestande. För att inte glömma att Goodie snart är hela 19 år!!
 
Så nu utgår jag ifrån just Goodie och här är då mitt eget "schema" på hur jag vill att det ska vara och försöker hålla mig till så gott det går...
 
Veterinären får gå igenom honom ca 1-2 gånger om året, beroende lite på hur han verkar. Men 1 gång vill jag iaf göra en liten check för att se att allt står rätt till... Peppar, peppar har han inte sprutats en enda gång med någonting sedan jag köpte tillbaka honom, och jag hoppas verkligen det fortsätter så. Jag är lite skeptisk till att spruta i leder sådär faktiskt, även om jag hade gjort det om det hade behövts såklart... Men har du väl gått in i en led en gång så har du ju också stört allt som är i leden och bara sprutsticket kan ju faktiskt orsaka enormt mycket skada!
 
Tandläkare, eller hästtandtekniker som jag egentligen vill skriva... 2 gånger om året kollas Goodie i munnen, både för att jag tycker det är väldigt viktigt att det inte hinner bli massa vassa kanter eller fula hakar. Men också för att Goodie har ett riktigt jobbigt överbett och dessutom är såpass gammal som han är. När jag åker en gång var sjätte månad så håller sig tänderna fina och det är bara mer kontroll och lite raspning som gäller, istället för att göra stora grejer. 
 
Hovslagare är alltid var 7de vecka, sällan det blir varken mer eller mindre. Henrik som jag har till att sko mina hästar nu gör ett toppenjobb med mina hästar och han får beröm även när vi varit hos våra veterinärer!
 
Equiterapeuten är ju också ute ibland och här är mitt mål att hålla oss till ca 2 gånger om året också, eftersom det sällan varit något stort med någon av mina hästar så är det mer som lite hjälp och i förebyggande syfte. Här har jag enormt förtroende för Mia och Daniel Kleen, har också provat andra men slutar alltid med att jag vill ha ett utlåtande från dom ändå - de är fantastiska!
 
Massage är ganska nytt för oss ändå, jag har aldrig riktigt förstått hur effektivt det är med massage fören jag lät anlita Emelie Ranft till Goodie... och vilken skillnad jag märkt på honom! Dessutom älskar han henne verkligen! Bara att se hur avspänd och nöjd han blir när Emelie kommer gör det värt varenda krona, att hon sedan hjälper honom att kännas fin även i ridningen är ju bara en väldigt stor bonus. Vi är jätteglada för Emelie, och här blir Goodie rejält bortskämd med massage varannan- var tredje vecka ungefär. Känner jag minsta sak i ridningen så är det alltid Emelie jag ringer ut och dagen efter känns han som vanligt igen... Nu är det väldigt små saker jag syftar på, hade det varit större grejer kanske jag hade vänt mig till veterinären först.
 
Förutsatt att inget händer så är det ungefär såhär det ser ut för Goodies del, snacka om att jag är avundsjuk! ;)
Såfort jag misstänker minsta lilla så ringer jag till någon av dessa människor för att såfort som möjligt ta tag i "problemet", och jag vet faktiskt inte om det är det som har hjälpt oss hittills men med tanke på alla omständigheter runt Goodie så tycker jag att alla dessa människor i "vårat lilla team" har bidragit med att hålla honom såpass fräsch som han är. Jag tror att det finns flera tillfällen där han faktiskt hade kunnat bli skadad påriktigt om han inte fått hjälp i tid...
Sedan måste jag säga att våran största fördel som ekipage är att vi känner varandra utan och innan, även om jag är lite väl nojig ibland så har det också alltid funnits någon liten snedhet eller stel muskel när jag ojjat mig. Det gör det så mycket lättare för mig att veta precis vem jag ska ringa först, när jag känner Goodie så bra...
 
Hur gör ni med era hästar? Har ni något speciellt schema på hur ni gör med samma saker eller liknande?
 


Godmorgon.
Eftersom jag inte kan sova så funderar jag på att gå upp och ta tag i stallsysslorna för idag... Jag har sovit riktigt dåligt ända sedan Fonzie trampade på min häl, vilket förmodligen är ett skadat ledband. Detta var på min fd friska fot och det har gjort att jag gått omkring och haltat och belastat väldigt dumt på mitt skadade ben. Alla som lever med värk vet att en sådan sak kan vara en enorm triggergrej och kommer man väl in i den onda cirkeln igen så är den väldigt svår att bryta - så även nu...
 
Men idag då så ska jag jobba ett par timmar, hinna rida mina två, ta hand om dom alla 3 med allt vad det innebär, rida två extra och dessutom är det 4 träningar ikväll... Jösses... Skulle dessutom behöva ta tag i att röjja bland mina saker då jag faktiskt inte riktigt hunnit med att städa iordning riktigt sedan förra helgen! Ja just det, Emelie kommer ut och masserar igenom Goodie och Fonzie också föresten, då tänkte jag passa på att ta lite lunch - haha.
Påtal om Goodie så tömlongerade jag honom igår och han visar ganska tydligt nu att han är färdig med sin vila... En gång så snubblade han till och flög rätt upp i luften, högt!! Påvägen ner blev det någon form av skruv med bakutspark och sedan landade han i lugn galopp, jaha men okej? Men detdär hände ett par gånger och en gång drog han iväg efter bussprånget och jag stod väl som om jag åkte vattenskidor efter honom och höll krampaktigt kvar i linorna, men han lugnade sig ändå efter varje bus så?!
 
Nej men om jag skulle ta och åka till stallet, enda nackdelen att åka nu är att larmet fortfarande är igång och det hade varit tråkigt att få besök av securitas idag känner jag... Får väl vänta en stund och äta en lite längre frukost eller något! ;)
 


Fler bilder från Helsingborg!
Gör skrittpiruetter och fattar galopp i dom för att träna upp styrkan och balansen
Som alltid massa beröm och mycket fram när de tränat mycket tuff samling, vill att han förknippar det jobbiga med något roligt och positivt (lätt) som sista sak man gör...
Väldigt glad Goodie när han äntligen fick upptäcka denna lilla gång med den fina ridbanan på andra sidan, Goodie älskar att gå in på bana med dressyrstaketen och har både hoppat in och nästintill skenat in på banan med mig några gånger... När han väl är inne är han dock lugn igen ;)
Vi har blivit väldigt nogranna med att träna uppställningen, om det så bara är att spänan sadelgjorden så ska han göra en jämn halt
Väldigt fokuserad pilot! ;)


Tips på julsånger?
Jag behöver verkligen eran hjälp, jag och Goodie ska vara med på Lucia-showen på ridklubben i Borås den 11/12 och jag skulle vilja göra något roligare än att bara rida runt till lugn musik... Det är ju trotsallt både för barn och vuxna och alla ska ju gå därifrån och tycka att dressyr trotsallt kan vara ganska roligt ;) 
Jag har en idé på hur jag ska lägga upp det men ni får ändå gärna komma med tips och idéer om ni vill!
 
Men jag behöver verkligen tips på lite häftigare jullåtar som man kan rida till, har ni några idéer?
 


Söndag.
1a advent idag redan, vart tar tiden vägen? Kan inte riktigt känna att jag fått någon julstämning alls här men det kanske kommer...
Igår fick alla mina hästar ta det lugnt, Sheeba hade jag tänkt att tömköra men hon var helt slut... Förstår henne med tanke på hur hon varit veckan som gått, jag är också helt slut efter dessa ridpass och min kropp har den värsta träningsvärken på länge ;) Men idag ska vi ändå hitta på något tänkte jag med henne då hon behöver hålla igång inför nästa helg, vi har fortfarande inte lyckats lära henne att rygga så vi får se hur det blir med LA-debuten.
 
Jag fick iaf rida en fin liten dressyrponny som ajg är väldigt förtjust i och tömlongera en häst som var några storlekar större, så jag fick min del av ridning/hästar igår ändå ;)
 
Idag ska alla mina få röra på sig lite tänkte jag, ska åka dit nu då jag haft en förmiddag där jag tagit igen mig lite. Det var verkligen välbehövligt! 
Vi hörs under dagen...
 


Vi pryder ett bokomslag!
Hur många kan säga att man är med på ett bokomslag? Goodie och jag är extra stolta över att Karen kontakade oss och frågade om hon fick använda denna favoritbild på oss som omslag till hennes senaste bok....
 
I vanlig ordning är det ju Emma som tagit denna fina bilden, men både hon och jag tyckte detta var väldigt roligt att hon uppmärksammade så vi sa att det var helt okej! Vad fint det blev dessutom :)
Jag gissar att Goodie tog detta på största allvar och skröt extra mycket hos sina boxgrannar igår när jag visade detta, Sheeba var nämligen väldigt trött på honom igår och det är hon aldrig annars... ;)
 


Långt till nästa gång
Min första kommentar när jag gick ut från banan i Söndags var något i stil med att jag var helt överlycklig och att Goodie är bäst i världen, men detta gör jag aldrig om!
Ni kan aldrig gissa vem som nu sitter och längtar tills nästa gång väl? ;)
Det är dock så himla långt kvar tyvärr... hoppas att det kanske kommer ut fler tävlingar snart som har samma klass så vi kan åka på något sådant snart igen. Förutsatt att alla får vara friska och hela då, det har av någon anledning nämligen varit extra svårt för mig att lova nämligen, haha.
 
Men visst är det lustigt hur jag i söndags var fast besluten om att inte utsätta mig för något sådant någonsin igen och några dagar efter kan jag knappt bärga mig tills nästa gång...
 
 


Godmorgon.
Fredag och jag är helt slut... denna veckan har jag verkligen fått vända lite uppochner på mitt liv efter blandannat förra veckans bravader. Men detta har trotsallt varit väldigt bra, vad som inte dödar - härdar. Jag är extra stolt över mig själv hur jag skött detta nu dessutom, men luften gick fullständigt ur mig. Tänk att jag faktiskt var och tävlade med allt detta på mina axlar i helgen, jag måste ha en häst med ett hjärta av guld för nerver av stål är jag ganska säker på att det inte var ;) En extra bra hästskötare hade jag ju också, Sofia är guld att ha med sig verkligen! Inte bara som hästskötare utan även som vän, det är minst lika kul att åka på meeting bara för att få umgås med henne... Så det får bli meeting oftare nästa år! Ska bara skaffa mig lite fler sponsorer då! ;)
 
Igår motionerade jag alla 5 hästarna som jag hade tänkt att jag skulle göra, så man kan säga att jag hade ganska fullt upp hela dagen faktiskt... tja, hela kvällen också då jag jobbade eftermiddagen och sedan var det träningar.
Idag ska jag försöka hinna med nästan lika många, Fonzie konstaterade vi igår att han får vila ett tag till då han ser så gänglig ut så idag gick antalet ner till 3 hästar att rida. Önskar jag kunde sitta på hästryggen dagarna i ända...
Det är dessutom möte och planeringstid som gäller idag, behöver se över hur det ska gå till nästa vecka då det är dags för hoppning på lektionerna igen. Jag har haft hoppningen ett par gånger nu och börjar komma in i detta nu igen känner jag, har hittar det som passar bra in på grupperna att fokusera på och jag är faktiskt sugen på att börja själv igen... Men det är helt uteslutet, det går bara inte! Men jag saknar verkligen hoppningen...
 
Men men, nu måste jag röra på mig! Jag ska hinna rida minst en häst innan mötet börjar sedan så jag behöver sätta fart om jag ska hinna mocka, släppa ut, byta täcken och allt sådant också...
 


Torsdag..
Godmorgon.
Ännu en morgon som börjar i stallet numera, men idag måste jag vara där i tid för att rida och greja innan jobbet... Om jag hinner har jag hela 5 hästar att rida idag, det kan bli intressant och se om jag hinner det med allt runt omkring. Men kul är det! Dessutom så himla nyttigt att rida mycket, känner att jag själv utvecklas så himla mycket av att sitta på flera hästar varje dag :) 
Goodie ska få skritta ut, Sheeba ska trimmas och Fonzie ska förhoppningsvis få sig ett litet ridpass även han om han sköter sig! Han var ute på en promenad i mörkret igår och var faktiskt väldigt skötsam, nyttigt för honom att komma ut och röra på sig lite. Se lite annat än denna stora anläggning han står på... vilket iochförsig är väldigt nyttigt för honom men ändå.
 
Men nu ska jag röra på mig så hörs vi lite senare.
 


Onsdag
Godmorgon!
Jag är riktigt trött idag, jag blev bara sämre och sämre igår så tillslut sov jag bort i stortsett hela dagen. Vet inte om jag är sådär jättemycket piggare idag heller egentligen men jag måste verkligen åka och rida...
Sheeba fick röra på sig ändå och även Goodie fick skrittas lite för hand iaf, det är tur man har snälla vänner som kan hjälpa en :)
 
Jag ska vila en stund till innan jag försöker mig på att gå upp!
 


Eskadron Heritage
Tycker verkligen om denna nya kollektion från Eskadron! Är särskilt förtjust i täcket med flätan...
Vad tycker ni?
 


Söndagens start i Inter II
Jag tänkte skriva ner mina tankar om söndagens start i Helsingborg.
 
Jag vill börja med att säga att det var det absolut värsta stället för mig att debutera på, med alla dessa fantastiska ekipage - konkurrensen blir betydligt svårare desto längre söder ut man kommer, bra domare osv. Dessutom kände jag ju själv att debuten fortfarande var lite för tidig... 
Men så glad jag är att jag trots dessa debutnerver, faktiskt gjorde det... Vilken grej! Tänk att vi testat på att rida piaff, passage och byten i varje på tävlingsbanan?! Även om just dessa bitar fungerade ganska dåligt tyvärr ;)
 
Vilket fall så måste jag få gå tillbaka till veckan inför tävlingen där jag faktiskt hade en hel hög med händelser som gör mig extra stolt över att jag ens orkade åka ner till Helsingborg överhuvudtaget. Det var stundtals inte långt ifrån att jag faktiskt inte gjorde det kan jag säga, särskilt i fredags så var jag verkligen sugen på att bara åka hem och lägga mig - men jag gjorde det! Vilket Sofia var en stor del i att "lösa", eller hur man nu ska säga. Det är bra att ha en hästskötare som också är en himla fin vän! <3
På detta så var ju både foten och knät i ett väldigt dåligt läge, men med tejpad fot kändes det faktiskt mycket bättre måste jag säga. Knät triggades ju igång snabbt utav allt haltande och det kommer jag förmodligen ha mer ont av i flera veckor framöver, men samtidigt så är jag ganska van och det får man försöka koppla bort när det väl gäller...
Jag var dock väldigt lycklig över en morgon där vi fick hjälp med Goodie på söndagen, för att försöka tänka bort smärta är verkligen otroligt energikrävande och där på morgonen fick jag iaf sova litegrann så jag var väldigt tacksam!
 
När vi kommer till tävlingsplatsen så har Goodie gått upp sitt fullblodsmood och har rivit upp hela sin box, sådär blir han ibland och det bästa sättet att bota detta är att sätta sig och rida en sväng. Det var ju inte ett alternativ här så vi försökte gå lite med honom och sådär, men det är svårt alltså... Han är verkligen en speciell häst alltså...
Vi försökte få honom lugnare och tillslut fick han väl ändå vila ikapp sig lite så.
 
Inför uppsittning så skrittade Sofia fram Goodie för hand ganska länge medans jag verkligen försökte fokusera på programmet, jag var supernervös och kände själv att jag gärna fick lite luckor när jag tränade det i mitt huvud. Dock gör jag inte jättemycket åt nervositeten när den väl kommer såhär på tävling, och det är för att jag oftast rider bättre av att vara riktigt nervös... Så på ett sätt (åtminstone efteråt) så tycker jag om den känslan, och vill försöka lära mig att använda den känslan i alla tävlingssammanhang men utan att det blir för mycket för mig heller. Det är bara att träna på det!
Jag satt upp på Goodie och hade en tydlig plan med hur jag skulle lägga upp passet på bästa sätt (ska skriva om det i ett annat inlägg) och den planen höll väldigt bra fram tills slutet...
 
Vi joggade länge och kände på galoppen och lite trav. Jag gjorde en diagonal med 5 byten i varje bara för att känna att han var med mig och sedan galopperade vi en stund till innan det blev trav och vila. De sista minutrarna innan jag skulle in på banan så skulle jag känna på en serie med tvåor, någon piruett och avsluta med att väcka upp honom med piaff och passage...
När jag vänder in på ett rakt spår för att känna på några tvåor så ger jag hjälpen och Goodie bara fortsätter, men bara med byten i varje... Oavsett vad jag gjorde eller hur jag försökte lösa det så är det enda han gör byten i varje, hela tiden! Varje gång jag kommer på en rak linje börjar han byta och jag får han inte ens att sluta. Jag kände att nervositeten sakta började gå över i panik, och där sitter jag bland alla dessa fantastiska ekipage och tränare och inser att jag inte ens längre kan galoppera på ett rakt spår...
Jag tittar på klockan och rider fram till Sofia och pappa och slänger av mig det sista innan jag rider bort mot öppningen till tävlingsbanan, där inser Goodie att han äntligen ska få gå in på banan och bara drar iväg med mig - fast besluten att springa in på tävlingsbanan. I sista stund hann jag få tag i högertygeln och svänger runt honom i denna smala lilla passage som går mellan banorna och var här väldigt nära på att bara vända om och gå rätt ut...
Jag kommer in på banan och tänker att jag ska börja med att galoppera, göra ett byte och sedan måste jag ju faktiskt känna på minst lite tramp då det inte sitter så natruligt för oss än att vi bara kan gå in och leverera både piaff och passage trots att vi inte provat det alls på uppvärmningen...
Jag får dock startsignal ganska direkt så jag hinner inte göra något av detta och inser tt jag får antingen bita ihop och köra eller helt enkelt ge upp - ni förstår att det egentligen bara existerade ett alternativ för mig?!
 
Fram tills passagen är jag ändå ganska nöjd, vi kammade till oss även om det finns mer att hämta såklart, men både piaffen och passagen var i stortsett helt obefintlig om man jämför med vad vi kan på hemmaplan och Goodie kändes smått chockad över vad jag bad honom om - vilket jag får ta på mig som missbedömt framridningen! Han hade behövt ha trampet som sista grejen innan vi gick in, i kroppen liksom, men men nu var det så bara. Skritten blev sådär också faktiskt då jag kände att han var lite misstänksam mot mig efter vad jag bett honom om, så även detta tar jag på mig!
Galoppen var vår bästa del faktiskt (när har man någonsin kunnat säga så om Goodie tidigare? han som haft så jobbigt med sin galopp...) men även här hade vi ett par onödiga missar. Tyckte även han kröp ihop något i formen för att han blev lite "matt" men jag jobbade hela tiden med att försöka korrigera det iaf. Piruetterna kändes att han var lite trött i, bytena i vartannat var väldigt svajiga eftersom jag överdrev hjälpen för att få honom att vänta på mig. Det gjorde han faktiskt bra, så jag överdrev nog i onödan tyvärr, men jag vågade inte chansa med tanke på framridingen... 
När vi sedan kom till bytena i varje så var jag lite extra kylig med att vänta ut något språng extra då det var min plan från början att börja lite senare och verkligen känna att han är rak inför att jag börjar... När jag började så gjorde han först några ganska bra på hjälpen tills jag inser att min nervositet tagit över helt och jag sitter och gör hjälperna för både hållen samtidigt, det bara låste sig! Jag försökte igen men klantade till det efter ett par byten igen så jag bestämde mig för att bara byta till rätt galopp och helt enkelt släppa den diagonalen och ta nästa grej... Tror ni inte Goodie tar saken i egna hovar och helt enkelt forstätter med ett par byten till och avslutar precis när vi går ur den diagonalen?! Inte för att vi fick bra poäng här ändå, men för framtiden känns ju det ändå bra i utbildningssyfte för våran del att vi ändå gjorde de bytena vi skulle och lite till - tack vare min förlåtande häst! Sedan kan säkert någon tycka att det är fel att han gör bytena själv och ja det kanske det är, men samtidigt jobbar vi med djur som vill och försöker göra rätt och jag tycker om när han själv bestämmer sig för att visa att en såpass svår sak ändå känns enligt honom ganska lätt... Jag blev glad och stolt över honom iaf, hans inställning är ändå fantastisk tycker jag!
Sista passagen mot domaren var även den helt ickebefintlig, men trots detta var jag så oerhört nöjd och glad över Goodie! Han tar hand om mig och jag om honom och vi jobbar för varandra även om det blir lite missförstånd ibland... Däremot var jag så otroligt besviken över min egen prestation och red ändå ut med tanken om att jag skulle få extremt dåliga procent i detta startfält och allt. Under tiden jag travade av så läste de upp mitt resultat och då brast det fullständigt för mig - med alla dessa stora och små missar, uppladdningen, framridingen, nerverna och bara allt - så gjorde vi ett sådant reslutat! Det hade jag inte ens kunnat tro i min vildaste fantasi faktiskt!
Tanken som slog mig var att - wow, vi kan faktiskt ha i dessa klasser att göra om några månader med lite (läs mycket!) träning... Det är faktiskt över alla mina förväntningar kan jag säga!
 
Tack Goodie för allt du gör och ger mig, det går inte med ord att beskriva hur lycklig jag blir över varje dag jag får med dig... 
 


Mera bilder!
Här kommer fler bilder från lördagens ridpass i Helsingborg... Här värmer jag fortfarande upp på framridingsbanan då de var ganska sena med att öppna upp för banvisningen. Här var Goodie lite busig och gjorde mycket av sina luftiga (enligt honom väääldigt fina ;) ) byten, och sådär gör han när han är lite extra taggad ;) Men stundtals var han också väääldigt fin!
 


Tisdag.
Godmorgon!
Idag är det dags för mig att ta igen lite sömn för jag är helt slut! Egentligen behöver jag gå upp i tid och ta tag i allt som står redo i stallet att packas upp... men jag får göra det efter jobbet sedan, idag ska jag vara lat! ;)
 
Men efter min lugna förmiddag idag är det dags att ta tag i denna veckan. Om två veckor hoppas jag att kunna debutera Sheeba i LA, dock behöver vi få ordning på ryggningarna för hon vill verkligen inte förstå varför jag ska vara så dum och tvinga henne till att gå bakåt när man kan springa fort frammåt?! Förstår henne, jag är inte jätteförtjust i att träna ryggning faktiskt... Mest för att det lätt ger hästarna lite fel grundtänk och det gäller att de har en väldigt ärlig framåtbjudning i ryggningen och att då ryggningen i sig inte förstör hur hästen tänker frammåt. Men jag ska försöka ta lite extra hjälp med ryggningarna nu framöver så vi får tränat dom bra från grunden :)
Annars har hn varit fin det senaste, väldigt pigg men det börjar vi vänja oss vid båda två! Hon och hennes hagkompis är ändå ganska effektiva ute i hagen om dagarna om man säger så och busar faktiskt omrking en hel del. Dom är otroligt söta ihop faktiskt!
Goodie ska få en liten lugnare vecka tänkte jag då han tränat ganska mycket samling de senaste två veckorna, han kändes också lite trött nu efter helgen tyckte jag igår så han förtjänar lite återhämtning.
Fonzie ska jag ta tag i och sätta igång lite smått igen, jag har inte suttit på honom på över en månad så det börjar väl bli dags igen och påminna honom om vad det handlar om :)
Vila några timmar nu så hörs vi senare!
 


Trött, men glad ändå!
Jag ligger just nu nerbäddad i sängen och är bara så himla trött, haft en lång dag efter en lång vecka men det känns ändå redan lite bättre...
 
Däremot är jag fortfarande helt överlycklig över gårdagens resultat och till råga på allt så berättade en som står i mitt stall att hon känner en av domarna som dömde i helgen som i sin tur hade berättat att de pratat om mig och vi fick väldigt fint beröm från dom... Alltså jag kan inte förstå att vi med en sådan ritt kunde få så fina poäng alltså, det fanns verkligen inte i min värld! Men samtidigt så är han verkligen toppenfin just nu och går spikrakt uppåt i utvecklingen så jag vet inte vart detta ska sluta riktigt! Jag menar - han blir ju snart 19 år! Panik när jag tänker på det, undrar om man kan linda in honom i bubbelplast och låta honom gå på någon form av "supergrip" underlag i hagen eller så? ;) Egentligen enbart för att jag vill att vi ska få uppleva denna helgen igen fast massvis med fler gånger i flera år helst! (Jag vet - Sofia och pappa, när ni läser detta kommer ni skratta åt att jag gråtande sa att jag "aldrig skulle göra om det! Men jag har nog ändå fått mersmak ;) )
Men faktiskt så mådde jag ändå extra bra av att släppa ut Goodie extra tidigt imorse och se honom gå raka vägen till sin favoritplats i hagen och rulla 10 varv, värmde lite i hjärtat. Det känns alltid lika bra att få ge honom den biten också...
 
Till råga på allt har jag fått uppdatering att Sheeba har skött sig med Agnes på ryggen i helgen, kul att hon accepterar andra också eftersom hon är såpass känslig. Båda som provat henne är dock hoppryttare, men båda två är väldigt förtjusta i henne - jag förstår dom! Det är jag också ;)
Även Fonzie har skött sig bra och har äntligen tappat sin sista lösa tand så förhoppningsvis kanske han går att sätta igång lite snart igen...
Ska uppdatera er mer imorgon men jag är helt slut nu så ska försöka vila lite först!
 


SÅÅÅ NÄRA!
Alltså jag är såå lycklig! Lite chockad också faktiskt... Med tanke på allt om varit runt mig det senaste, mina enorma nerver innan start och dessutom kaos strax innan start så går vi in och rider en debut i Inter II på 61,7%!!! Alltså sååå nära ett Grand prix kval!! En domare hade oss dessutom på över 64%... Jag grät när jag hörde poängen, mest för att jag själv inte tycker vi kanske är så duktiga som alla dessa fina ekipage på den tävlingsbanan. Eller Goodie är ju för mig fantastisk men ja... det är så stort på något sätt bara.
Dessutom hade vi en mängd riktigt stora missar och jag var väldigt besviken på mig själv när vi red ut, lika glad som alltid på min häst som ställer upp i alla lägen men jag hade lite väl mycket nerver som satte stopp för mig.
Ska berätta mer imorgon, men jag har precis kommit hem och måste bara krypa ner i sängen och smälta hela denna veckan nu känner jag, men alltså tack Goodie för att du fick denna veckan att trotsallt kännas helt fantastisk! Det finns nästan inte ord för den kärlek jag har till den hästen, det går liksom inte att beskriva... men varje stund med honom känns helt fantastisk!
"Mjuk ridning" är den absolut finaste kommentaren man kan få som dressyrryttare anser jag, och den stod med i dagens protokoll, det ska jag ta med mig överallt! Så glad för den kommentaren i denna klass...
 
Extra tack till fantastiska Sofia som alltid är en bra vän och hästskötare, jag känner lyckan från henne när det går bra för mig och det betyder så mycket! Och min fina pappa som över dagen åkte ner och hejjade på oss också såklart <3
Åh vilken lycka alltså....
 


Några bilder.
Här kommer några bilder från igår...
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >