Svar på fråga.
Kan du inte berätta hur foderstaterna ser ut på dina hästar nu?
 
Självklart kände jag när jag fick denna frågan, det är så skönt att ni ger mig lite inspiration ibland med lite frågor såhär... För mig blir det lätt lite att man glömmer av vad man skrivit och när man gjorde det, så denna typen av frågor uppskattas! Så ni vet... :)
 
Alla tre får i stortsett fri tillgång på hösilage, de äter ca 15 kg/ dag ungefär och har varsin "hökrubba" inne i boxarna som jag tycker fungerar ganska bra faktiskt.
Utöver detta får alla tre Krafft Groov som stallet köper in och ger två gånger om dagen, detta får de alla tre när de andra i stallet fodras för att bli nöjda. Goodie och Fonzie får 0,5kg groov per mål och Sheeba får 1kg.
 
Utöver detta får de ca 1kg lusernhack om dagen, Sheeba får mindre för att hon inte riktigt uppskattar detta som de andra och därför ger jag henne mer groov. Utöver detta får de Slobber mash när de jobbats som jag blöter i varmt vatten och ger de extra mycket vatten, fungerar väldigt bra om man vill få i de lite vätska fort! 
Sist men inte minst får de alla tre extra mineraler och lite salt också.
 
Tycker detta har fungerat bra länge nu faktiskt, det är ganska bra värden faktiskt på vårat nya hösilage så de behöver inte sådär jättemycket extra. Men så som jag kikat på det själv så ska detta räcka sålänge de äter såpass mycket grovfoder, vilket jag tycker om när de gör - helst hela tiden! :)
 
Jag har själv reagerat på det senaste att de alla tre börjat lägga på sig fint (de har varit så svårt att hålla dom i hull!) så om jag bara skulle "fodra med ögat" så skulle jag säga att de även är ganska bra foderstater också.
 
Ni får gärna berätta vad era hästar äter och hur mycket jobb de utför, väldigt intressant sådant tycker jag!
 Vanessa

http://vanessaandersson.se

Min ponny är tyvärr väldigt svårfödd, hon äter ca 10kg hösilage dagligen. utöver det har hon en foderstat från krafft själva baserad på värdena på vårt grovfoder och då får hon 1l lusern pellets, 1l groov 125 (nya namnet är grov protein), linfröolja. Vilket hon håller hullet på väldigt bra. Hon motioneras dagligen också dagligen och är fullt igång! :)


Malin

http://doohs.blogg.se

Intressant det här med skillnaden på mängd man ger.. Jag sa häromdagen till min hovslagare att min ridhäst inte ens kunde stå på de 8 kg hösilage som var uträknat till henne utan att bli för tjock. Då häpnade hon över hur mycket hösilage det var. Hon har travhästar och hon sa att ingen av hennes fick över 10kg per dag... Jag tyckte själv att 8kg lät lite.

Jag har ett dilemma då jag har en väldigt lättfödd mellanstor häst, en shettis och en åring på lösdrift. Inte den bästa kombon då åringen kunnat stå på lite mer tillgång. Även hon är uträknad på ca 8kg hösilage per dag, men med lite extra protein. Så det är ungefär vad de får, plus fri tillgång av halm för magen. Och sedan får åringen lusernpellets och lite mash med för att plusa på protein. Ridhästen får bara några dl mash efter avslutat ridpass som belöning och för att blanda ut mineraler.


Carina

Min treåring får 10 kg hösilage, mineraler och 1 liter lusernhack. Fri tillgång på halm. Han är lättfödd och PIGG :-)


Maria

Min gamla häst står på 10 kg hö och 1 kg krafft protein. Min 4åring står på 9 kg hö 0,75 kg krafft och halm. Sen får de vitaminer och biotin. Egentligen vill jag kunna ge lite mer hö men det är mycket protein i vårt hö så det räcker gott och väl med 10 kg för dem då de är fina i hullet. Fyller dock ut med halm iaf till den lilla som gillar det så han ska ha och tugga på! :)


Caroline och unghästen Stina

http://nouw.com/carolinesh%C3%A4stdr%C3%B6m

Min treåring får 9 kg hösilage. Skulle gärna ge mer för ät-tidens skull, men det är så mycket sprutt i maten att hon inte bör få i sig mer energi. Hon står på halm, så hon kan pilla med det som lite sysselsättning också. Hon är dräktig, så efter årsskiftet någon gång får man kanske börja plussa på maten. Hon är inte särskilt vacker just nu: stor mage och tunn hals, men blank och fin i pälsen och pigg. Har haft en häst med liknande stam tidigare och den tog sig fint på mycket mat + motion, så treåringen får man kanske acceptera kroppsformen på tills det är dags att börja jobba för att bygga mer muskler.

Sedan få hon mineraler och 300 g krafft sensitive musli (den senare bara för att svälja ner mineralerna med ;) )

Är lite vätske-nojjig. Hon dricker inte i hagen när vattnet är kallt, så jag ska nog också börja ge slobber med mycket vatten. Vill verkligen INTE att hon ska få kolik!


Satilaryttaren.se

http://satilaryttaren.se

Mina får
Ambra: 11 kr, Memory 1 kg. Håjt: 13 kg, Tore: 15 kg - allt fördelat på 4 mål/dag. Mitt hö är i så bra/dåligt värde så det räcker med att ge dem höt för att täcka allt. Det är så skönt att inte behöva köpa svindyrt kraftfoder (som det är om man jämför hö-kraft) utan att det räcker att ge ordentligt med hö, lycka! :)


Manda%20Stillnert%20

Numera svårfödd ponny.
Har fritillgång i hagen med nät, och sen får hon kanske 4-5 kg inne på natten för att ha något att göra.
Dock bra krut i årets höskörd så har kunnat dra ned kraftfodret till 2 dl bara på kvällen så hon pillar i sig extra mineralerna och vitaminerna ;-) Och sen just nu får hon harmoni för magen då den slog lite bakut när vi bytte hö. De andra hästarna går bara på fritillgång på hö förutom fölungen som får avelspellets :-)


Cissi

Min häst är skitsvår, har så otroligt lätt att falla ur på hösten. Han äter ca 12 kg hösilage och 5 kg hö med superbra värden, 0,5 kg havre, 0,5 kornkross, 0,5 kg betfor, 1,75 dl olja, 2,5 kg lusernpellets, e-vitamin med selentillskott, mineraler och salt. Enligt analys får han i sig för mycket bara av hösilaget och borde vara smällfet, men icke. Självklart avmaskad och fått tänderna kollade, samt gås igenom av veterinär regelbundet.

Han är 6 år men sent tagen, tränas så intensivt som hans ålder och utbildningsståndpunkt tillåter men med regelbundna viloperioder. Väldigt varierad träning med dressyr, uteritter, hoppning, tömkörning, work in hand, intervallträning mm. Han har utvecklats enormt mycket muskulärt under det året jag har haft honom och tror att det bidrar till att han har svårt med hullet. Men känner mig smått desperat emellanåt haha!


Sabina

Har kanob hösilage så behöver egentligen inte till sätta ngt direkt. Men eftersom de tränas så får de extra ☺Har en som är lätt född 168 grov i typen, ger lite med ögat men ca 10-15 kg. Kraft ifrån saracen. 700 g essentail balancer 1 kg havre 2 dl equie jewel. Sen har jag en lite smäckrare häst fast 173. Fri tillgång går på lösdrift alla har alltid halm. 500 g essentail balancer, 3 dl equie jewel och releve müsli. Mina hästar har aldrig varit så fina i hull och pälsen som de är nu. 😊


Sara

Min tävlingshäst äter ett bra hösilage med bra med protein, så hon får endast Fiber pellets 0,5kg samt 0,5 kg lucernpellets från Krafft, det verkar funka bra på henne än så länge! Har räknat i den mån jag kan men går även efter ögonmåttet på hästen vilket jag tycker är väldigt viktigt!


Sara

Plus att hon får 13,5kg hösilage glömde jag skriva :)


Anonym

Min dressyr häst ca 175cm äter 20-25 kg dag rids ganska hårt men hoppar en dag rider ut 2 och 1-2 dressyr pass i veckan han kan allt man behöver inte nöta på honom dvs. Han får utöver de pavos care4life så att han äter sina mineraler i pulver form steeljoint och hippohov. Och hört upp alla krafts muskel får han 0,5 av räcke bra för att hållla hull och biffighet på honom och välsmakling den är kräsen men äter detta bra . Det är fodret med högst protein innehåll hår inte att slå lucern är skit det är som ett bra hö då måste hästen nästan bara äta lucern då det är en kvot på6 köp ett hö med samma kvot de tillför inte mycket . Och muskeln blir sparsam då du ger så lite och får mycket god Efekt kan rekommendera 😏👌🏻Men oj van lite hö många får börja med fritt funkar inte det ge kraft jag vill inte preppa i mina hästar onödigheter de blir jobbigare o dressyr arbetet mer slag långsam rehab


Anonym

Min dressyr häst ca 175cm äter 20-25 kg dag rids ganska hårt men hoppar en dag rider ut 2 och 1-2 dressyr pass i veckan han kan allt man behöver inte nöta på honom dvs. Han får utöver de pavos care4life så att han äter sina mineraler i pulver form steeljoint och hippohov. Och hört upp alla krafts muskel får han 0,5 av räcke bra för att hållla hull och biffighet på honom och välsmakling den är kräsen men äter detta bra . Det är fodret med högst protein innehåll hår inte att slå lucern är skit det är som ett bra hö då måste hästen nästan bara äta lucern då det är en kvot på6 köp ett hö med samma kvot de tillför inte mycket . Och muskeln blir sparsam då du ger så lite och får mycket god Efekt kan rekommendera 😏👌🏻Men oj van lite hö många får börja med fritt funkar inte det ge kraft jag vill inte preppa i mina hästar onödigheter de blir jobbigare o dressyr arbetet mer slag långsam rehab DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >