Nosgrimma på unghästar
 Jag har en fråga kring nosgrimma på unghästar? På unghästar är det väl vanligast att man har en remontnosgrimma, men du verkar ha valt en annan. Är mest nyfiken på varför? Och så är jag nyfiken på vad du använder för bett vid inridning? 
 
Tyckte denna fråga kunde vara lite intressant att svara på så alla ser :)
Nu tänker jag svara utifrån mig själv, när det kommer till just Fonzie så finns det faktiskt en liten tanke bakom då han inte alls uppskattade remontnosgrimma första gången jag provade detta på honom... Detta förklarade senare en veterinär för oss att det förmodligen berodde på en mjölktand som fått en smäll förmodligen för ganska länge sedan och därför störde förmodligen denna nosgrimma honom. Jag kommer dock förmodligen prova med remonten igen lite längre fram när jag vet att han tappat denna mjölktand :)
Annars är det väldigt olika när jag rider in hästar, jag börjar gärna med remont om jag ska rida en unghäst och fungerar den så använder jag den ett tag för att sedan prova mig vidare lite när vi blivit mer bekväma i ridningen (jag tycker inte om att exprimentera medans jag rider in just för att inte ge den unga hästen massa nya saker att fundera på eller som stör dom, jag vill att de ska bli trygga i samma typ av rutiner först innan man börjar testa runt). Fungerar det redan dåligt från början så testar jag mig fram med både nosgrimmor och bett tills jag hittar något som verkar passa...
Så för att svara på just detta med nosgrimman så tar jag det som jag upplever att hästen fungerar bäst på och känns lugnast med :)
 
Bett? Jag har nästintill alltid någon form av tredelade bett på alla hästar, däremot har jag en mängd olika former och storlekar på dom så innan jag börjar rida provar jag mig lite fram tills jag hittar något som de verkar trivas med. Jag upplever att de flesta hästar ändå trivs bäst på tredelade bett, men jag är inte sen på att prova nya varianter heller om det skulle vara så. Då handlar det dock om någon rak variant eller kanske något med gummi, men helst vill jag ju vänja dom direkt vid något som jag vet kommer kunna användas i framtiden vid tävling osv.
 
Jag har alltså inget direkt bestämt att jag alltid använder det ena eller det andra, däremot strävar jag mot att alla hästar ska kunna gå på ett vanligt tredelat då jag upplever att de oftast ligger bäst och mjukt i munnen på hästarna :)
 
 
 Caroline och unghästen Stina

http://nouw.com/carolinesh%C3%A4stdr%C3%B6m

Det är liksom det man alltid kan vara lugn med när det gäller dig: att det finns en tanke bakom allt du gör. Ska erkänna att jag också funderat på nosgrimman, men tänkt "jaja, hon vet vad hon gör och varför". Tycker ändå att det är schysst att du tar upp frågan och svarar på ett så trevligt sätt!


Jenny

Tack för ett intressant svar! :)


Jenny

Tack för ett intressant svar! :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >