Svar på fråga.
Hur tänker du kring halsförlängare/gummisnodd som inspänning vid longering? Om man då jämför med de inspänningarna du har på bilden. Vore kul att höra hur du tänker kring detta :) 
Min häst går med huvudet i himlen vid longering och trampar inte under sig ordentligt, svårt att få honom till jobb helt enkelt. Jag vill ju ha en snäll inspänning och enkel (för min egen del och okunskap kring detta) men samtidigt den som är bäst för hästen :)
 
Jag brukar säga att jag tycker att allt kan ha sina fördelar om det används på rätt sätt och man vet både bak och framsida med respektive hjälpmedel!
Halsförlängare/gummisnodden har jag lite repekt för just för att jag ridit en häst som haft detta väldigt mycket och lärt sig att lägga sig i gummisnodden. Detta gjorde att denna häst var van vid att den flexade med till en viss gräns och sedan kunde den lägga tyngden på frambenen och i bettet, detta var väldigt jobbigt att träna bort tyckte jag men detta är ju alltså en av alla baksidor med att använda hjälpmedel. 
 
Man bör ju dock använda sig av någon form av hjälpmedelen när man longerar så att hästarna går i form med en höjd rygg (jag förutsätter att man longerar sin häst för att man vill få upp ryggen och få den att jobba utan tyngden på ryggen) och de tillfällen man longerar brukar ju vara färre än ridpassen så då tycker väl jag att gummisnodden knappats kan göra att hästen lär sig att "lägga sig i den".
Personligen tycker jag inspänningstyglarna som jag har fungerar toppen, jag sätter dom aldrig någonsin med en kort kontakt för att få hästarna i en mer uppvisningsform utan jag har de alltid lite längre för att få dom lite längre i kroppen och gärna låga. 
De är helt i läder, vilket gör att de inte kan töja sig och en liten gummiring mitt i för att inte hästen ska känna sig helt fast om den behöver få upp huvudet men ändå så går det inte lägga sig på så mycket att de blir starka i det läget...
Dessa är dessutom lätta att använda upplever jag själv iaf, sedan finns det massvis med olika varianter att använda sig av och lägga till som exragrejer... Men är man lite osäker så tycker jag nog ändå att vanliga inspänningstyglar i läder är ett bra alternativ! :)
 
 
 Caroline

Tack snälla för ditt svar! Kul att du tar dig tid att svara så utförligt på frågor :) gummisnodd eller vanliga inspänningstyglar är definitivt de enda jag har i tankarna, så enkelt som möjligt vill jag ha det ;) trevlig kväll! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >