Tankar kring Fonzie
Jag vill bara dela med mig lite om hur jag tänker med Fonzies inriding, för ni kommer nämligen se att det ibland tunnar ut med uppdateringen kring honom och då vill jag att ni ska veta direkt varför och vad det handlar om...
Jag har aldrig bråttom med en 2,5 åring, speciellt inte nu när han faktiskt är riden i alla gångarter. Så därför känner jag inget behov av att trimma massa på honom bara för att jag egentligen vill... Just nu är han inne i en period där jag tycker att galoppen ser lite kantig ut, det känns inte när jag rider men för mig tyder det på att någonting händer i hans kropp. Eftersom jag nu känner att vi har all tid i världen och ligger väl i fas så har jag inget behov alls av att sätta mig på en så ung häst, utan nu håller jag mig till att busa lite med honom i ridhuset, promenera eller på sin höjd så longerar vi /tömkör. Men annars får han gå och busa i sin hage så länge som möjligt och sköter han sig får han gå över en stund till Goodie ;) 
Jag tänker också på varje gång jag står jämte Fonzie nu att han börjar bli ganska hög, inte bred men man märker att han vuxit en hel del... han äter dessutom hur mycket hösilage som helst och jag gissar också här att det är för att han upplever att han just nu behöver det. Detta är ännu ett tecken på att han behöver vara lite ifred och låta kroppen växa... Såfort han blir sådär väldigt busig och pigg igen så brukar jag ta honom (eller alla unghästar som jag har) på lina eller något och ser de ut som vanligt igen så kanske jag börjar rida något pass sådär igen. Men jag tycker att man märker sådant direkt på deras sätt och vara om det är något eller tvärtom, det gäller bara att vara lyhörd känner jag :)
Så om ni undrar så är det inget med honom alls utan han tar det lite lugnt på obestämd tid nu, även om han pysslas om såklart!
 Johanna

Hej! Jag hittade ingen mail adress till dig. Jag funderade på om du hade tid att hjälpa mig med mitt sto. Du kan väl maila mig så kan jag berätta mera?! Med vänlig hälsning, Johanna

Svar: du får gärna maila mig på jmdressyr@hotmail.se :)Mvh Jenny
JennyM Dressyr


Cicci

Du har sånt fantastiskt sunt tänk med dina hästar :D

Svar: Tack så hemskt mycket Cissi! Vad glad jag blir att du tycker det och framföallt delar med dig av det :D
JennyM Dressyr


Anna

Verkligen sunt tänk! Glädjande läsning! :)

Svar: Tack, vad kul att du ser det så! :)
JennyM Dressyr


JenniferDressage.se

http://www.jenniferdressage.se

Tycker du är så klok och är glad att du delar med dig om hur och varför du gör som du gör :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >