JMDressyr - september 2016

Fredag.
Godmorgon!
Jag var hemma en stund mitt på dagen igår då jag börjar känna mig dålig igen, eller det har liksom inte helt gått över... Men åkte tillslut och jobbade mina timmar trots allt så.
Tittade lite på Sheebas schema och insåg att hon inte vilat helt på alldeles fööör många dagar, så hon fick en extra lång dag i hagen med sin kompis istället... Vilket hon inte var helt nöjd med, men ändå ;)
Red dock både Goodie och den andra som jag skulle rida och Goodie gick sååå bra, han gav mig en sådan fantastisk känsla alltså! Det kan verkligen kännas så himla lätt med honom om man bara hittar rätt läge!
Den andra gick till en början och var lite väl spänd, men i slutet var jag väldigt nöjd! Ska rida alla 3 idag iaf och även pyssla om och förmodlingen longera en styck pigg 2,5 åring.. Haha, när han blir pigg och busig så blir dedär frambenen lite extra skojiga ;)
Får se hur långt jag hinner och orkar bara med tanke på hur jag känner mig och att jag både ska jobba och spendera halva dagen på utbildning/inspirationsträff i Värnesborg... Kan bli ganska fullt upp! Får se vad min kropp säger om några timmar.
Men vi hörs senare..
 


Bilder på Sheeba...
Jag är så glad och tacksam att jag får ha denna fantastiska häst, så tack till Catarina och Lars för förtroendet! 


Liten börjar bli stor....
Tänk att min lilla fölunge faktiskt redan är 2,5 och inriden/insutten... Kan inte fatta hur fort tiden gått ändå...
 
Fonzie har jag en liten plan för här framöver och min tanke är att han ganska direkt ska vänjas att komma ut i skogen då vi har så himla mycket fina vägar rund Borås ridhus. Jag får förska ta igen att han inte har gigantiska hagar på det sättet istället ;) Dock få stall som har det idag och på många andra sätt verkar ridhuset vara riktigt bra för honom ändå! Han får mycket beröm över hur snäll han är av de andra i stallet, vilket för mig betyder att han trotsallt tagit denna flytten och omställningen bra.
 
Sedan Mia var ute och satte akupunktur på Fonzie förra veckan så har han blivit så annorlunda, till det positiva i mina ögon då såklart. Mer vaken och känslig igen, mer busig ( på ett sådant sätt att det är lätt att kontrollera dock), han äter bättre och han har faktiskt börjat lägga på sig och jämna ut sig i kroppen... Det har gått så himla fort!
Så nu börjar det kännas som att det kanske är dags att sätta igång honom lite snart igen ändå, men helst vill jag vänta någon vecka till... Men vi får se!
 
Numera äter han faktiskt riktigt bra med mat igen och får både krafft och i stortsett fri tillgång på grovfoder, plus att han äntligen lärt sig dricka från vattenkopp! Det är stort i en sådan liten hästs liv, han har nämligen aldrig fått prova förr men nu så ;) Mycket att flytta till stort, nytt stall... stackarn...
 
Äntligen känns det som att han är i fas för att komma igång ordentligt och börja "ridas" lite på, det ska bli så roligt att sätta igång detta igen och dela med mig av till er... och går allt som planerat så säger min magkänsla att detta kan vara en av de absolut bästa hästar jag jobbat med! Hoppas den känslan håller i sig så blir jag en lycklig hästägare och ryttare :)
 
 
 


Godmorgon.
Torsdag och idag har jag en lite fullspäckad dag framför mig igen, jag är smått förvirrad alltså... Dethär med sömnen, det är verkligen ett enormt stort problem... Det visste jag ju redan innan, men många tror nog verkligen att den ständiga värken är värst, men så är det tyvärr inte. Att inte få sova är verkligen tortyr!
Sedan har jag verkligen lovat mig själv att ge detta en ärlig chans att försöka vända på min rytm, men jag har sagt från början att det inte kommer gå fullt ut och jag är nog beredd att bli ännumer säker än vad jag var innan... Tillochmed så jag inser att det är lite värre än vad jag trodde från början, men jag ska ändå ge det ett tag till för att jag vill så gärna att det ska fungera.
 
Jaja, hästarna gick bra igår. Sheeba var först ut och fick ett pass i lilla ridhuset då hon ska träna på kortbana på söndag... Det gick bra! Vi tränade länge på skritten då hon var spänd från början som hon ganska ofta är, men nu har jag varit noga med ganska länge att verkligen jobba henne i skritten först och det gillar hon såklart inte helt ;) Men hon går alltid med på det även om hon inte alls förstår varför jag ska be om stöd och hålla om skänkeln samtidigt... Så för att få henne att jobba in i detta istället för att försöka jobba sig ur så red jag öppnor i skritten på långsidan och bara satt. Satte mig i position och bad henne om öppnan för att sedan vänta ut henne tills hon hittade hur hon skulle jobba sig in i den. Hon insåg tillslut att följa mig var det lättaste alternativet och dessutom ganska behagligt, det brukar hon komma på ganska snabbt men hon har ändå lite för bråttom för att vänta ut mig för mig. Man får liksom träna på att få henne att förstå att hon verkligen är "här och nu".
Vi gjorde massvis med tempoväxlingar och övergångar på serpentiner och även kvartslinjen, dte gick bra fram tills att jag skulle bryta av från galoppen. Det är såklart superjobbigt för henne som galopperar så stort att gå ner snabbt till korta steg i balans, men efter att ha ridit mycket skänkelvikning in på små volter i övergångarna så kunde jag vända in henne bara på lite böjt spår tillslut i övergången så låg hon kvar och då red jag programmet för att sedan avsluta henne. Var nöjd med henne i slutet, idag tycker jag hon förtjänat en uteritt!
 
Goodie skulle gå ett programridningspass även han, men de vattnades och sköttes underlag i två av ridhusen och det tredje var det körlektioner för en av gymnasieklasserna som är på våran klubb... Så vi red faktiskt ut och travade upp för våran gigantsikt långa konditionsbacke som vi har, stackars gamleman fick träna upp kondisen lite igen. Kan han behöva! Ska försöka bli bättre med detta tänkte jag, och sköter han sig ändå såpass som igår så går det ju änå att hålla sig till denna rundan och den typ av jobb. Idag tar vi dock igen gårdagens uteblivna träning och kör på detta idag istället...
 
Dessutom behöver Fonzie röra sig idag, jag ska rida en häst till och dessutom behöver jag hoppa in och jobba. Denna dagen kommer vara över snart även den... ;)
Men vi hörs senare!
 


Fantastiska häst...
... och denna fantastiska fotograf, Emma Gustafsson du är så j*kla bra! ;)
 
 


Onsdag.
Jag sitter tillbaka och tittar på mina senaste 4 veckor just nu och inser bara... såhär kan inte jag fortsätta! Så nu inatt (när jag inte kunnat sova igen) kom jag fram till att nu blir det nej till extrapass som gör att jag får för långa dagar, det går helt enkelt inte. Mitt minne har fasen sagt upp sig totalt och det är ett tydligt tecken för mig egentligen att min kropp börjar sortera igen för att jag sover för dåligt och gör för mycket annat. När jag väl sover så känns det ibland som att jag drömmer saker jag både tror att jag ska göra och som jag har gjort eller bör göra, detta vet jag är en för sen varningsklocka för mig - men nu ska jag säga nej litemer! ;) Först ska jag bara göra allting som jag redan lovat att jag ska göra, haha...
 
Alla 3 hästarna fick igår joggas, tillochmed Fonzie fick några varv på lina och han var superfin faktiskt! Vilken fantastisk häst det är alltså, jag bara längtar upp så himla mycket... Han var glad att få hitta på något han också.
Sheeba och Goodie fick lätta pass med övergångar, där fick de bara jobba kvar i en lång och låg form. Goodie tippar ju gärna in med nosen och Sheeba är lite tvärtom som istället kommer fram väl mycket, men de fick faktiskt gå där de var mer bekväma för att enbart fokusera på avspändheten genom hela passet. Ibland tycker jag hästarna ska få gå pass där de bara känner sig bra och lätta, de ska nästan få välja själva - hur, var och när för att få lite extra förtroende. Lika viktigt för dom att ge dom lätta upplevelser för att visa att träning inte alltid behöver innebära att de ska bli trötta...
De var iallafall väldigt avspända och fina båda två! Ska bli kul att känna på dom idag, då blir det lite tuffare pass för dom båda med fokus på lite programdelar.
Hörs senare!
 
 


Fint stalltäcke!
Jag måste bara få tipsa er om detta stalltäcket, jag har haft ett likadant täcke nu i ett par veckor när det varit kallare på nätterna på Goodie och jag som har lite svårt att hitta något som sitter bra på honom är jättenöjd!
Det håller sig snyggt, sitter bra, är otroligt lätt och dessutom riktigt snyggt enligt mig...
 


Tisdag
Godmorgon!
Mina dagar just nu... vad ska man säga?
Igår hade jag två timmar på mig att rida och ta hand om mina hästar, plus att jag tog mina små raster till det för att försöka styra upp allting. Jag som dessutom mådde sådär lagom bra var ganska mör när jag kom hem och insåg precis att min första lugnare dag/kväll kommer inte igen fören om ca 3 veckor... Det är faktiskt inte alls bra...
Men men, det var roligt igår iaf! Hade storhästlektionerna och det är väldigt kul tycker jag, även om jag gillar barnen :) Det är två helt olika typer av utmaning och det kan vara kul att variera sig lite!
 
Jag fick hjälp att trimma en av hästarna då jag verkligen inte hann båda, men de var iaf fina. Alltid skönt det, vill inte att någon av dom vilar helt just nu faktiskt...
Idag ska båda gå igen är tanken men lite lättare pass, så jag borde faktiskt ha en liten stund över till att ta det lite lugnt och sätta mig och uppdatera er lite, känner att jag skulle behöva uppdatera er om allt just nu då jag inte hinner eller riktigt orkar skriva något alls. Men det är inte bara här det är så...
Jaja, men vi hörs senare!
 
 


Måndag.
Jag hade nog någon form av försök till uppladdning igår inför kommande veckan, trots det är jag helt slut... Men jag måste upp nu, och försöka piggna till!
Jag ska börja med att släppa ut hästarna och greja iordning innan det blir några timmars jobb, efter det har jag två timmar på mig att rida hästarna innan jag ska hoppa in och ha storhästlektionerna ikväll. Inte helt genomtänkt kanske av mig, men vad gör man inte? Det är ju så roligt!
Jag måste också hinna sätta mig ner och planera inför morgondagen, hur detta nu ska gå till... Vi får se vad jag hinner med helt enkelt.
 
Igår gick båda hästarna varsitt pass, tja även Fonzie fick sig en "tur"... Medans jag satt och red Goodie fick jag sällskap av snälla Erika som plocka in en busig Fonzie i ridhuset. Det slutade med att jag satte upp Erika på Goodie medans jag gick in i andra ridhuset och släppte honom en sväng, men som sagt - äntligen är min häst tillbaka!
Goodie var väldigt pigg och blev lite väl dragig i mig, men vi tränade också en hel del riktigt jobbiga saker som piruetter och lite tramp så det kan ju vara okej då faktiskt.
Sheeba fick komma ut i sällskap med hennes hagkompis och dennes matte, vi skrittade bara men passade på att klättra lite vilket inte är Sheebas starkaste sida än, men hon försökte ändå och jobbade bra. Vi måste bara fortsätta träna detta för hon behöver det verkligen!
 
Nu är det dags för 3 veckor i rad med tävlingar så hästarna får ligga i lite hårdträning här! ;)
 


Kärlek...
Kolla in denna hästen... den galoppen alltså...!!!
 


Bra dag...
Jag ligger i sängen och är inte sådär jättepigg, det är något i min kropp som varit pågång ett par veckor tror jag och eftersom jag haft en ledig eller ska ha en ledig helg så är det säkert det som gör att jag känner av det mer nu...
Men jag måste bara gå in och skriva att mina hästar var suuuperfina idag! Joggade dom båda på töm istället och även hopphästen jag hjälpt till med en del det senaste, alla 3 skötte sig superbra och har tagit ett stort kliv framåt.. Sheeba var pigg som tusan men mycket jämnare i sidorna, tror hon var glad också för hon gjorde ett par riktiga glädjeskutt (aldrig sett henne göra det tidigare! Så sött!) Och jobbade på toppenfint. När jag såg henne idag så insåg jag att hon förmodligen fått denna låsning eller vad man nu ska kalla det redan i somras för hon rörde så mycket lugnare och inte alls så yvigt... Gissar att hon busat till det i hagen redan i somras och gjort något som orsakat lite obehag hos henne, ska bli kul att rida imorgon!
Goodie var också toppenfin, jobbade med sina aktiva bakben i lång och låg form. Jättenöjd! Han kändes väldigt liksidig och hade faktiskt ett bättre stöd i handen än vad jag brukar ha när jag tömkör.
Även hopphästen var som sagt duktig, jobbade på att gå fram i galoppen med långa, lugna språng i låg form och gjorde lite övergångar för att få honom upp och mer ihop. Detta jobbet svarade han superfint på utan att bli minsta stark eller spänd, vilket har varit hans problem från början men nu så. Så kul!
 


Lördag.
Godmorgon!
Just idag längtar jag efter min sovmorgon, jag har en dag i veckan just nu där jag oavsett vad sover de tider min kropp kan och återhämtar mig lite... Den dagen är imorgon och det hade varit ganska välbehövligt idag kan jag säga! Men jag ska upp och möta Agnes i stallet, vi ska mata, släppa ut och pyssla om hästarna. Jag ska försöka hinna rida också tänkte jag! Är ju minst sagt förväntansfull kan jag lova! Fick rida på som vanligt idag men båda ska ta det väldigt lugnt ändå tänkte jag så de får lite tid att känna in sin kropp :)
 
Igår fick jag (läs: min snälla papppa!) hämtat en ny leverans med hösilage till hästarna, jag har ett eget hö främst för Fonzie eftersom han växer och så. Goodie får av detta också då han älskar det och blir bättre i magen av det än det som finns i stallet, plus att sedan jag börjat köpa denna typ av hösilage som han börjat bli så fin i kroppen.
När jag öppnade och gav hästarna lite av detta igår och såg hur grönt och fint det var så insåg jag att jag kunde glömma att något annat var intressant för dom längre... Goodie ratade tillochmed sina äpplen! Fonzies försökte jag gömma lite under allt annat hö som han inte ätit upp och då gick han raka vägen till skottkärran som jag precis använt för att köra in höet med "men det var mycket godare det som låg här i... vad är det nu då? hmm.." och även Sheeba fick lite som gjorde att hon sanbbt tappade fokus på allting annat än detta goda hösilage.
Jösses vad bortskämda djur jag har...
 
Men nu ska jag till stallet, hörs senare!
 
 


Hej och hejdå...
...så känns det ungefär med min blogg nu, är så trött på att känna att jag har för lite tid för att dela med mig av allting för det händer verkligen så himla mycket roligt just nu! Jag vill verkligen berätta om precis allt...
Men det säger ganska mycket när jag idag på min enda lediga tid äntligen hade tid att plocka sten ur Fonzies steniga hage... Velat göra det i över en månad men det är ju inte så lätt när man knappt hinner göra något annat än det mest "nödvändiga". Men idag började jag iaf, får alltid ta sådant långsamt med tanke på mitt knä.
 
Idag hade vi möte på förmiddagen, jag jobbade lite, åt lunch, grejade klart hos hästarna och sedan jobbade jag hela eftermiddagen och kvällen igen med lektionerna. När jag kom in till mina hästar så fick jag sällskap ut på en promenad med dom alla 3 plus en annan i stallet så det blev en promenad för dom allihopa! Det hade det blivit för dom ändå, men jag tjänade ju ganska mycket tid...
Första jag reagerade på imorse när jag kom till stallet - jag har fått tillbaka min häst! Nu är Fonzie sådär härligt känslig och vaken som han var i vintras, så som jag tycker om honom... Han är superbusig, men jag älskar det! Hur kan det bli så stor skillnad på bara en dag? Kommer bara på en enda sak som jag gjort annrolunda faktiskt.... Häftigt isåfall, men kanske har akupunkturen kört igång något i hans kropp så han känner att han har mer ork?
Åh vad jag saknat min spralliga kille!
 
Men nu ska jag krypa ner, för imorgon tänkte jag försöka vara i stallet ännu lite tidigare än vanligt för att förhoppningsvis kunna ha en lite ledig kväll och kanske hinna (orka) säga grattis åt en kompis som precis fyllt 30... Har förvarnat att det kan bli tajt om tid redan för ett tag sedan, men ändå, det hade ju varit roligt att åka med hela tjejgänget till Göteborg. Var ett tag sedan sist ;)
 


Fredag.
Godmorgon.
 
Är påväg till stallet för att ta hand om hästarna och sedan är det dags för möte och lite planering... Hästarna ska vila idag och enbart skrittas för hand, redan imorgon får de ridas som vanligt men ev får de ta det lite lugnt även imorgon tänkte jag, får se. Då får jag en lugnare helg jag också då det inte är några tävlingar eller sådant!
Däremot ska jag iväg lite imorgon och sedan hinna med några träningar, men ändå ;)
 
Jaja, dags att skynda sig så hörs vi under dagen!
 


Alla hästar checkade!
Jag känner mig väldigt nöjd med dagen trots att jag är väl trött, hade behövt en dag där jag verkligen var helt "ledig" tror jag... 
Gjorde båda hästarna imorse innan Mia Kleen kom ut och behandlade dom alla tre... Tillochmed Fonzie fick sig en omgång!
Mia och Daniel har jag haft i ett par år nu som några av er kanske redan vet, men jag blir alltid lite extra glad efter att dom varit ute... Just för att jag oftast får bekräftat det jag själv upplevt i ridningen eller om hästarna helt enkelt bara behövt en liten check bara så har jag också inför besöket kännt mig ganska trygg i att det är helt okej.
De var ju också Mia och Daniel som upptäckte Goodies senskada, och jag vill inte alls tänk på vad som hade hänt om dom inte gjort det, men man kan säga att det besöket de gjorde den gången var väl värt varenda krona!
Vilket fall så var det enbart Mia som var ute idag och jag kan inte säga att jag trodde det var några jättestora grejer, den jag märkt mest på är Sheeba som plötsligt blivit lite svår i sin högersida. Mycket lite, men det är ändå något som jag känt att jag inte riktigt kunnat eller velat " rida igenom" (åh vad jag ogillar det uttrycket egentligen...). Sheeba är fortfarande ganska aktiv i sin hage och har inte alltid helt koll på vad hon gör sådär och eftersom detta dykt upp sådär lite på en dag nästan så kanske hon faktiskt gjort något där? Vilket fall så var det lättjobbat för Mia och hon hittade hennes små svaga punkter med en gång och alla var på ställen som jag ganska enkelt kan koppla ihop med känslan jag haft det senaste så det är skönt!
Både Mia och Daniel börjar alltid med att sätta akupunktur på hästarna för att gå på områdena som de senare ska behandla eller helt enkelt trigga punkter som gör att kroppen själv kommer igång vid dessa områden. Det är så kul att se dom båda jobba för man märker fort på hästarna att de träffar punkterna som påverkar dom... Jag tycker det är skönt med att man inte går raka vägen in i stallet och knäcker lite i en kall häst kanske och sedan nöjer sig där utan det känns mycket mer skonsamt att "värma upp" området där de behandlar först och sedan trycka och knäcka lite.
 
Goodie hade lite småsaker, Mia var på hans SI-leder som jag haft en liten tanke på att kolla upp ett tag, men alla tycker att jag är så löjlig när jag säger det så jag har inte riktigt tagit tag i det... Men Mia lugnade mig helt nu genom att visa mig hur hon trycker för att se om hästen reagerar och på såsett kan man se ganska tydligt om det är något pågående där, Goodie sov sig igenom detta lilla test så hon tyckte jag kunde andas igen. Därefter "rättade" Mia till det lilla hon kunde hitta på honom och man såg ganska snart på Goodie att han tyckte det var skönt. Dessutom fick jag lite bekräftat att jag kanske ändå inte varit helt fel ute som tyckt att det varit något i SI leden, även om jag vetat att det inte varit livshotande...
 
Fonzie fick sig en liten genomgång även han och Mia tyckte faktiskt inte det fanns något med honom, vilket det helst inte ska göra heller men jag ville ändå vara på den säkra sidan. Däremot påpekade hon några saker som jag kunde bekräfta som hon tyckte tydde på att han tar upp näringen i kroppen lite dåligt och satte därför lite akupunktur för att få igång detta... Har ingen aning om det var pga detta som han sedan åt upp sina 10kg hö (som han brukar äta på en hel eftermiddag/kväll/natt) enbart till kvällsfodringen, så jag fick lägga i lika mycket till i hans foderhäck... Kanske ett sammanträffande, men jag hoppas att han helt enkelt kände sig såpass mycket bättre i kroppen ändå och att han plötsligt blev så hungrig som han borde vara ;)
 
Ska bli roligt att känna på hästarna nu i helgen igen kan jag konstatera iaf!
 
 


Torsdag.
Godmorgon!
Jag är så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen riktigt... Jag behöver fler timmar på mitt dygn alltså! Eller lite mer ork så jag kan göra allt i turbofart.
 
Jag fick gjort allt jag skulle igår, tillochmed så jag faktiskt hann klippa klart Goodie tillochmed! Men det var bokstavligen på håret...
Träningen igår gick väl bra tycker jag, fick väl kanske ingen toppenkänsla men ibland glimmade han till och träningen i sig var ändå nyttig. Tar med mig en ny övning för oss som jag tror vi kommer nöta ganska mycket faktiskt, den var nyttig! Denna övning riktar sig främst mot piruett arbetet så lite tuffare men väldigt nyttig.
 
Jag var hemma runt halv tolv och hoppade direkt i badet, samma som varje kväll och nästan varje morgon... Sedan blev det sängen och försöka sova, ligger kvar här än och inser att det istället börjar bli dags för att gå upp. Jaja, vad gör man inte?
 
Goodie ska joggas väldigt lätt nu på morgonen, Sheeba får jag se - hoppas på en uteritt! Vid lunch sedan kommer Daniel och/eller Mia och behandlar hästarna, som jag ser fram emot att höra vad dom säger... Jag tror inte det är något stort, men de brukar kunna bekräfta mina "problem" som jag upplever i ridningen när de gått igenom hästarna och efter lite korrigering brukar jag känns stor skillnad så jag hoppas de kanske hittar lite småsaker faktiskt!
 


Bra bett till unghästar?
Jag tycker som ni nu vet väldigt mycket om tredelade bett, så även till unga hästar... Men alla tycker ju olika så jag tänkte kika med er vad ni har för erfaranheter av bra bett till yngre hästar? Har ni provat något som fungerat bra kanske tillochmed till flera unghästar? Ni får gärna berätta om era erfaranheter!
 


Onsdag!
Upp och hoppa, dags att ta tag i denna morgon känner jag... Mycket att göra i vanlig ordning!
 
Tycker om att börja morgonen numera med att släppa ut hästarna och ge morgonhöet ute i hagen medans jag pillar med vatten och mockar/fyller på mat osv. Sedan tar jag in och börjar rida så jag har det roliga kvar till sist, oftast slutar det dock med att jag är kvar och kvällsmockar och myser lite på kvällen sedan ändå ;)
 
Sheeba ska nog faktiskt få komma ut och galoppera lite idag tror jag, kan hon kanske behöva med tanke på att det blev lite ändringar i schemat nu när Mia och Daniel kunde komma ut så fort och checka av hästarna... Så jag tror faktiskt vi ger oss ut idag!
Goodie ska ju träna ikväll så han får komma in och bli ompysslad och förhoppningsvis klippas... Fonzie vilar helt.
Dessutom ska jag jobba några timmar och efter det så ska häst och utrustning helst stå klart och färdigpackat om jag ska hinna i tid så ja, vi får se ;) 
Det löser sig nog tror jag, eller jag hoppas det!
 
 
 


Natti...
Har kommit in i en lite dum rytm här igen så ska försöka komma rätt tills imorgon igen, försöka iaf för då ska jag vara i stallet tidigt och börja klippa Goodie för det hann jag verkligen inte idag! Hann ingenting kändes det som... Hade iochförsig hela 6 grupper med lektioner och det är ganska mycket. De flesta var precis fulla dessutom, men det är roligt! Ridskolan går frammåt och det är kul att vara en del av allt detta :)
 
Fonzie fick iaf röra lite på sig idag, vilket han var glad över! Sheeba fick komma ut på skritttur själv, det var väl kanske ingen jättehit men mitt på dagarna är det svårt att hitta någon som vill rida ut som kan... Hon sköter sig bra och gick både över våran stora bro och under motorvägen, men en barack som de kört fram och ställt på ett fält var isstllet helt livsfarligt eller våra gamla terränghinder som finns kvar från våran gamla fina terrängbana var definitivt ute efter att äta henne... Men en långtradare över huvudet var inte värt att vifta på öronen för ens, no biggie liksom?! De är logiska nästan jämt dedär djuren, Goodie är precis likadan!
 
Goodie tömlongerade jag i paddocken och han såg fin ut tycker jag, spänner in honom så han verkligen ska söka sog ner och göra sig riktigt rund i hela kroppen och sedan gå mycket fram i det då han gärna lägger sig bakom lod. Nästan lite mellangalopp och mellantrav fast i joggingform är nyttigt för hans märkliga kroppsform, det håller honom i trim ;) Han såg fin ut tycker jag, så hoppas att det var en lagom tuff uppladdning inför imorgon...
 
Men nu ska jag sova, godnatt.
 


LarCas Sheeba
Fick några fina bilder skickade till mig som Therese Helg tagit, väldigt fina! Tack så hemskt mycket!
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >