Alla hästar checkade!
Jag känner mig väldigt nöjd med dagen trots att jag är väl trött, hade behövt en dag där jag verkligen var helt "ledig" tror jag... 
Gjorde båda hästarna imorse innan Mia Kleen kom ut och behandlade dom alla tre... Tillochmed Fonzie fick sig en omgång!
Mia och Daniel har jag haft i ett par år nu som några av er kanske redan vet, men jag blir alltid lite extra glad efter att dom varit ute... Just för att jag oftast får bekräftat det jag själv upplevt i ridningen eller om hästarna helt enkelt bara behövt en liten check bara så har jag också inför besöket kännt mig ganska trygg i att det är helt okej.
De var ju också Mia och Daniel som upptäckte Goodies senskada, och jag vill inte alls tänk på vad som hade hänt om dom inte gjort det, men man kan säga att det besöket de gjorde den gången var väl värt varenda krona!
Vilket fall så var det enbart Mia som var ute idag och jag kan inte säga att jag trodde det var några jättestora grejer, den jag märkt mest på är Sheeba som plötsligt blivit lite svår i sin högersida. Mycket lite, men det är ändå något som jag känt att jag inte riktigt kunnat eller velat " rida igenom" (åh vad jag ogillar det uttrycket egentligen...). Sheeba är fortfarande ganska aktiv i sin hage och har inte alltid helt koll på vad hon gör sådär och eftersom detta dykt upp sådär lite på en dag nästan så kanske hon faktiskt gjort något där? Vilket fall så var det lättjobbat för Mia och hon hittade hennes små svaga punkter med en gång och alla var på ställen som jag ganska enkelt kan koppla ihop med känslan jag haft det senaste så det är skönt!
Både Mia och Daniel börjar alltid med att sätta akupunktur på hästarna för att gå på områdena som de senare ska behandla eller helt enkelt trigga punkter som gör att kroppen själv kommer igång vid dessa områden. Det är så kul att se dom båda jobba för man märker fort på hästarna att de träffar punkterna som påverkar dom... Jag tycker det är skönt med att man inte går raka vägen in i stallet och knäcker lite i en kall häst kanske och sedan nöjer sig där utan det känns mycket mer skonsamt att "värma upp" området där de behandlar först och sedan trycka och knäcka lite.
 
Goodie hade lite småsaker, Mia var på hans SI-leder som jag haft en liten tanke på att kolla upp ett tag, men alla tycker att jag är så löjlig när jag säger det så jag har inte riktigt tagit tag i det... Men Mia lugnade mig helt nu genom att visa mig hur hon trycker för att se om hästen reagerar och på såsett kan man se ganska tydligt om det är något pågående där, Goodie sov sig igenom detta lilla test så hon tyckte jag kunde andas igen. Därefter "rättade" Mia till det lilla hon kunde hitta på honom och man såg ganska snart på Goodie att han tyckte det var skönt. Dessutom fick jag lite bekräftat att jag kanske ändå inte varit helt fel ute som tyckt att det varit något i SI leden, även om jag vetat att det inte varit livshotande...
 
Fonzie fick sig en liten genomgång även han och Mia tyckte faktiskt inte det fanns något med honom, vilket det helst inte ska göra heller men jag ville ändå vara på den säkra sidan. Däremot påpekade hon några saker som jag kunde bekräfta som hon tyckte tydde på att han tar upp näringen i kroppen lite dåligt och satte därför lite akupunktur för att få igång detta... Har ingen aning om det var pga detta som han sedan åt upp sina 10kg hö (som han brukar äta på en hel eftermiddag/kväll/natt) enbart till kvällsfodringen, så jag fick lägga i lika mycket till i hans foderhäck... Kanske ett sammanträffande, men jag hoppas att han helt enkelt kände sig såpass mycket bättre i kroppen ändå och att han plötsligt blev så hungrig som han borde vara ;)
 
Ska bli roligt att känna på hästarna nu i helgen igen kan jag konstatera iaf!
 
 Caroline

Så himla kul att du skriver så utförligt och detaljerat i dina inlägg. Gillar det verkligen! :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >