Godmorgon!
Åh vad det händer mycket i mitt liv just nu, men jag har blivit så oerhört dålig på att dela med mig!
Men man måste börja någonstans... Såå, det blev ingen tävling i helgen tyvärr. I fredags red jag en häst där det blev mycket tvära kast, bus osv. Så det kändes inte så kul att åka och tävla med en kropp som inte var helt hundra med tanke på att det är typiskt sådanna saker som gör att jag får mer problem än vanligt. Länge sedan ridningen orskade mig mer problem, men denna gången blev det så.
Så Sheeba fick stanna hemma i helgen stackarn, tror hon hade älskat att få visa upp sig annars ;) Hon fick istället ta det lugnare två dagar med promenad och tömkörning, medans de andra fått vila (bortsett från korta promenader då..) och idag var vi igång igen fast med något heeelt annat - löshoppning... Sheeba gick efter en stund in i sitt pigga jag, där blir hon gärna lite för mycket för sitt egna bästa men nu var jag förberedd och hade laddat upp med massa god mat som hon stannade och fick äta några sekunder emellan och då kom hon snabbt tillbaka. Tycker faktiskt hon börjat hoppa bättre nu och rättar sig mer, hon har trotsallt varit med på löshoppningen några gånger nu så kul att se lite framsteg också :) Hon var pigg och glad iaf, det är huvudsaken!
Fonzie förvånar mig faktiskt, han börjar med ett par typiska dressyrmoves över bommar och små kryss men när han kommer in i det och inte busar sig igenom så hoppar han faktiskt ganska bra! Han har väldigt fina framben och är rädd om sig, tyvärr är vänster galopp hans svaga galopp för tillfället så jag hade önskat löshoppning i höger varv... Men det kanske hinner ändra sig, man vet aldrig med dessa små djur. Men jag var lite imponerad faktiskt måste jag säga. Vi höjde upp till hela 120cm igen och han seglade över i vanlig ordning, var lite sugen på att höja upp igen men kände att det får vänta lite till. Har ändå bestämt mig för att ge honom några veckor till och åka på treårstestet lite senare, främst för att hinna rida mer. Inte för att han behöver ridas, men han galopperar mycket mer genom kroppen när jag rider än när jag släpper eller longerar. Han rör sig mer avspänt med mig på och därför vill jag hjälpa honom lite där först, och jag vill inte öka antal träningspass per vecka eller för den sakens skull rida mer och längre stund, så det passade bra att helt enkelt boka ett tillfälle längre fram istället :)
 
Goodie mår faktiskt helt okej, han får passning typ 15 timmar per dygn och vi båda (jag och Goodie alltså.. ;) ) försöker involvera alla i passning, jag har också eget hö som ger alla möjligheten att ge honom när han spårar ur. Några av hästarna i stallet turas om att göra han sällskap inne, för varje gång jag släpper ut så har han sin lilla busrutin så jag har lagt det lite åt sidan. Igår hann jag inte ens haka av grimskaftet innan han hade gått från lugn, avdankad, gammal man till en liten speedad ponnyhäst... Hade jag suttit på hade jag inte kunnat hålla mig kvar många sekunder konstaterade jag iaf, samtidigt som jag flög ut i sjukhagen och fångade in honom igen. Lugnt och stilla gick vi tillbaka in i stallet med en skärrad matte och nöjd Goodie!
Jaja, han får iallafall mycket kärlek och alldeles för mycket morötter.... så han är ganska nöjd ändå!
 
Idag har jag 5 hästar att rida, så ni förstår att jag håller igång ganska bra ändå? Jag lyckas pricka in dom allihopa för imorgon får jag svårare att hinna... och på fredag ska ju jag och Goodie redan tillbaka på första återbesöket. Jag har faktiskt inga förväntningar alls då jag vet att dessa skador är litte långdragna och har en tendens till att gärna se sämre ut till en början, så jag har nästan ställt in mig på det för att vara på den säkra sidan.
Men nu ska jag försöka komma iväg så jag hinner med allting jag ska göra idag, har ett par måsten som jag verkligen behöver ta tag i också... Jag har verkligen inte hunnit med något sådant alls den senaste tiden, fattar inte vart alla timmar tar vägen?!
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >