Back on track? Eller?
Godkväll på er!
Det är så mycket som händer just nu runt både mig och hästarna så vet knappt vart jag ska börja, men vill iaf säga att även om jag inte riktigt visar er att jag saknar att blogga så gör jag faktiskt det! Jag har dock känt själv att det är bättre att avvakta lite tills jag känner att jag verkligen har något att "komma med" snarare än det jag har hållt med den senaste tiden...
Hur är läget just nu då?
Ganska okej faktiskt, trotsallt! Jag kan inte ens beskriva hur jag känt mig runt Goodie det senaste, det är ren förtvivlan men jag vet inte om det kanske är så att jag börjar vänja mig vid tanken eller faktiskt ändå skaffat mig en gnutta hopp - men det har skett en del förändringar runt honom också...
Till en början ska Goodie inte flytta med de andra två tillbaka till Borås ridhus, han kommer stå kvar i ett stall bara någon minut från där jag bor och än sålänge är det lite oklart hur han kommer gå ute osv. Men eventuellt kommer vi testa att ha honom på lösdrift, vilket jag har lite svårt att se kommer kunna fungera men detta kommer underlätta för mig att veta att dessa in och utsläpp är ett moment mindre för min egna inre stress ;) Jag är som sagt ytterst osäker på att det kommer att gå, men jag vill nog ändå ge det ett försök sålänge jag ändå inte kan rida så mycket...
Jag själv har börjat jobba och gör det litemer än vad jag gjorde i våras, vi provar oss fram men den största förändringen som gjorts är faktiskt att jag numera har två kvällar i veckan med lektioner och jag har en hel hög med specialgrupper, alltså det lite duktigare eleverna och sedan har jag också kvar lite knattar faktiskt. Men mestadels grupper där de ändå kommit en bit och det känns såå roligt! Det krävs mycket av mig också såklart, men mina lektionskvällar är mina favoritkvällar i veckan så jag är väldigt nöjd! 
Sheeba och Fonzie står fortfarande kvar på betet hos min kusin (tillsammans med Goodie såklart!) och har dessutom oändligt med mat kvar att äta upp så de har ett tag till kan man säga... Jag hoppas de kan gå kvar hela augusti och ha lite halvt semester trots att de är igång, för Sheeba är egentligen fullt igång även om vi ridit ute i skogen hela juli nästan men det har varit väldigt bra för hennes del. Nu är vi mer i en paddock i närheten och tränar vilket känns väldigt bra!
Fonzie har också börjat sättas igång lite försiktigt men jag har inte hoppat upp än, idag var vi ute och miljötränade i skogen med både bäckar och träbroar och han är verkligen helt fantastisk! Går lugnt med bredvid mig och Lucky när vi går på 70-väg med biltjuvar och långtradare och lika lugn över borar och genom breda bäckar. Dessutom bra att gå i små backar och ojämn terräng när man är ung och lite gänglig sådär. Sheeba har även hon börjat hitta sitt rätta jag i denna miljön, med henne har jag fått kämpa litemer och vänta ut henne samtidigt, men nu börjar det lätta! Hon har haft lite jobbigt med trafik ganska länge, men nu skulle jag faktiskt klassa henne som trafiksäker måste jag säga, det brände om en mustang idag som lät som ett hlt mcgäng ungefär och jag såg att hon kikade bakåt precis när den kom mot oss med gasen i botten men så kikade hon på mig som gick jämte (brukar skritta fram och av förhand) och insåg då att det nog inte var någon fara - duktig tjej!
Med Sheeba väntas det träning för Jenny Schreven i veckan och tävling om två veckor igen, det ser vi fram emot!
Fonzie ska igång lite lätt nu och sedan börja tränas mer i september är tanken, dock får han vara med för Jenny i veckan också men ett halvt pass ungefär... Hon kommer ju inte så ofta så vi får passa på! :)
 
Goodie då? Han är ute och promenerar ca 5-10 minuter per dag just nu, däremot har jag börjat släppa honom i en större hage då han börjat väva sönder sina småhagar trots att jag de senaste två veckorna flyttat hagen minst morgon och kväll ibland en extra gång på dagen om jag haft möjlighet... Men jag lite bus är bättre än hans extrema vävande när han väl börjar faktiskt, även om jag ska uppriktigt säga att jag är ganska orolig för honom ibland!
Annars pharmalightas han ganska mycket och det måste ändå vara det jag tycker ger mest resultat för ögat eller vad man ska säga, jag har ju ingen maskin som jag kan ultraljuda han med, men känslan när man känner på benet, ser han röra sig och så säger att det blir betydligt bättre när jag är effektiv med pharmalighten! Det har tillochmed märkts stor skillnad... Annars blir han bara allmänt bortskämd och ompysslad, men det är som det brukar vara - och det förtjänar han! Jag brukar skoja och säga att mitt liv kretsar kring att serva Goodie och varje gång inser jag att jag faktiskt egentligen inte alls skojar när jag säger det... ;)
 
I övrigt har jag haft mycket hela sommaren med att rida andras hästar och hjälpa andra och sådär, vilket helt klart är det roligaste jag vet men det tar också mycket tid! Här förstår ni kanske själva vad jag valt att prioritera bort istället, ganska tydligt va? ;) Men jag ska verkligen försöka få lite tid till både och nu hoppas jag, det kommer säkerligen inte komma med en gång naturligt som det gjorde innan men jag ska jobba på det!
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >