Godnatt!
Här ligger jag i sängen och kan i vanlig ordning inte sova... Jag kom dock hem för någon timme sedan bara efter ännu en lång dag med jobb, jag var lite dum nog att åka och jobba idag och nu mår jag verkligen inte alls bra igen! Så måste jag jobba några timmar imorgon med, men men det blir nog bra ändå.
Först ska jag ha en privatlektion och efter det åker jag med våra tränings och tävlingselever från ridskolan (som jag har fått i dressyr iår :D ) på en föreläsning i Göteborg på Heden! Det blir ju ändå väldigt roligt så hoppas jag är piggare om några timmar helt enkelt..
Annars har jag flängt runt idag från jobbet, hem, mina hästar och ett annat stall för att sedan avsluta med jobbet igen...
Lektionerna gick iaf väldigt bra idag, jag har ju numera två knattegrupper i veckan och jag börjar känna mig lite tryggare att ha dessa grupper nu. Det var lite av en djungel för mig i början och jag har verkligen nördat mig igenom allt material jag kunnat hitta både på jobbet, ridskolan och sedan lite andra ridlärare, hur man ska tänka osv. Jag har en tendens av att vilja ge allt av mig själv när jag har lektioner och det är helt omöjligt att lära ut så när det är så små barn som ska lära sig allt nytt från början. Då måste man välja ut lite saker som man fokuserar på och helt enkelt hålla sig till dom och det har jag börjat hitta mitt system i nu och det är en skön känsla faktiskt, idag gjorde vi dessutom hela ridhuset till lite olika stationer med olika typer av utmaningar för barnen och dom var alldeles rosiga om kinderna när dom hoppade av, plus att dom alla gick med ett litet leende på sina läppar och då red ändå halva gruppen för första gången någonsin! Ja, det var iaf väldigt roligt :)
 
Men emellan jobbet så hann jag ju som sagt med mina hästar med, eller Goodie fick vila helt idag och bara gosas lite med... Men han går just nu i stora hagen efter att han vävt så hyteriskt i sin nya lilla sjukhage att jag helt enkelt gav upp. Vi hade bestämt att han skulle gå i den större nästa vecka så ja...
Men jag började med Sheeba som fick ett väldigt lugnt joggingpass, igår gick hon betydligt tuffare och jag tror vi fick någon form av hjärnsläpp! Hon har varit superstabil med fattningar och sådär, men igår kunde hon bara fatta fel, spelade ingen roll i vilket varv utan hon fattade bara förvänd. Med tanke på att enkla bytena inte är våran starkaste sida riktigt än så blev den plötsligt ännu svagare ;) Men jag är ganska säker på att det släpper om någon dag och istället för att bygga på massa onödig spänning i henne vilket det lätt blir då hon gärna låser sig i dessa lägen - så valde jag att helt släppa skritt-galopp-skritt övergångar idag och bara joggade tills hon trodde att hon skulle somna för det gick så långsamt, ungefär! ;)
 
Dagens stora förvåning, Fonzie var väldigt fin igår hos Cissi och Devi hittade precis som jag misstänkte att han var lite spänd uppe vid länden. Men det släppte snabbt, väldigt enkelt och han visade ingen som helst smärta. Säger Devi att det är så, så är det så helt enkelt! 
Men åter till idag - bästa passet någonsin på Fonzie! Jämn och fin i både varven, mycketmer ridbar och äääntligen börjar han förstå detdär med framåtbjudning och gas/broms hjälperna.
Jag tyckte ju redan vid 3årstestet att han var lite sämre i vänster varv mot vad jag tycker han brukar vara, men lite vila brukar ju kunna göra gott för växande kroppar. Men i hans fall så kändes han sämre efter vilan faktiskt, eller det låter som att jag tyckte han var hlt eller något. Men han släppte liksom ner benen lite snabbare i vänstergaloppen och la sig gärna på min innerskänkel mer än i höger, och jag vill ju inte behöva sitta och slita för att korrigera en treåring som inte ens lärt sig hur man ska bete sig än i ridningen så jag sa till Cissi och Devi när jag kom att jag trodde det satt högt upp bak, länd/kors/Si-leder eller något och länden var det som fick släppas på lite med Devis duktiga händer och lite extra hjälp sedan av kinesiotejp också - och idag gav det resultat! Så roligt!
Vågade dock bara rida knappt 5 minuter utan fram och avskrittning så det var väl inget supertufft pass kanske men... haha, men jag blev bara en lite lättare människa igen kände jag!
Fina hästar idag iaf, och föresten - kan det inte få fortsätta att vara sommar ett tag till? Vi har det så himla bra ute i sommarhagarna! :D
 
 Lillemmish - mode - inspo - mamma

http://nouw.com/lillemmish

Fin bild på er =)

ha en bra dag
kramizz DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >