LarCas Sheeba (F.1)
Sheeba har varit väldigt fin det senaste, lite pigg och ibland något busig men oftast så bjuder hon på betydligt fler säkra ridpass numera och det känns roligt. Hon har landat mycket det senaste i flera svårare rörelser faktiskt!
Hon var ju med på en träning för Jenny Schreven som gick väldigt bra, vi hade verkligen gjort våran läxa tyckte jenny, så det var skönt! Dessutom gör det mycket att hon går ute och äter gräs 24/7 just nu, det gör henne lugn. Vi har fortfarande väldigt mycket mat kvar i hagarna så hästarna har det väldigt bra känner jag... helst skulle jag vilja ha dom kvar hos min kusin på hennes fina marker i all oändlighet, och vem vet ;)
 
Men Sheeba nu då, vi har börjat träna mot att längre fram kunna starta tom MSVB/MSVA, dock är den stora grejen med henne att hon har en enormt stor och fin galopp. Detta gör det hela väldigt svårt att få den så bra att jag känner mig trygg i att börja med byten, vi jobbar på det men för att kunna träna mycket byten behöver hon bli lite starkare i samlingen. Det är ju liksom i grundgaloppen det sitter oh där saknas en del än... Hade jag velat så hade jag kunnat pressa på henne varje dag och stärka henne, men jag vill med gott samvete kunna sitta på hennes rygg och tänka att jag rider henne dör att hon ska hålla minst 10 år till som dressyrhäst och på en tävlingsnivå, då fick jag plötsligt inte lika bråttom heller när man ser det så! 
Piruettgalopp har hon börjat förstå, galoppslutorna börjar hon greja och ja - nu plötsligt börjar det kännas aktuellt att boka in en start i msvb innan året är slut kanske? Vi får se ;) Vi måste ju hinna kvala först också, haha! Men som hon känns just nu så bör vi kunna fixa det på några månader...
 
Annars tävlade vi en LB och en LA i helgen som var och hon gick på 73% ca i båda klasserna, trots lite missar, men vilken fantatisk känsla jag hade genom båda programmen!! Ridbar, frammåt - det var en ren fröjd att sitta däruppe och visa upp henne och jag tror faktiskt vilken människa som helst hade kunnat göra det för så enkelt var det faktiskt! En stor guldstjärna till bästa Sheeba efter dessa två starter och även två första platser! 
Men nu tränar vi inför debuten i Msvc om 1,5 vecka och jag är supertaggad och jätteglad över att jag ska få göra detta ihop med Sheeba! Hon har fått en liten återhämtning nu medans jag varit sjuk, men nu är vi i full gång med fokus på att sätta våra kval! Älskar verkligen denna enormt fina hästen, så glad och tacksam att jag får ha henne, tack Lars och Catarina ♥
 
 Cornelia

Men hon behöver väl inte kvala till MsvB eller? Hon får ju starta direkt eftersom hon är unghäst?

Svar: Mja, dock behöver hon ju kvala till nästa år så jag tänker både för att det är ett ganska naturligt steg men också för att vi kanske inte "hinner" ut i en msvb innan året är slut och då behöver vi ju kvalen oavsett eller vad man ska säga :)
JennyM Dressyr


Maria

Jag tänkte precis skriva samma sak, hon är väl 6 år så hon behöver inte kvala till MSVB!? :)

Svar: Nej, egentligen inte - om vi hinner bli såpass klara att vi kan starta en Msvb är det ju ingen fara... Men gör vi inte det så är det ju skönt att ha hunnit kvala till nästa år tänker jag! :) Förhoppningsvis iaf!
JennyM Dressyr


Caroline

Såg er i falköping, var själv där och tävlade med min 5-åring 😊 jättekul att se dig glad hela tiden när du sitter på din häst. Önskar jag hade vågat mig fram för att hälsa men det blev visst inte så haha. En annan gång kanske :)


Cornelia

Fast jag tror inte hon behöver kvala nästa år heller? Eller har jag helt fel för mig nu?!


Kristina

http://capriole.blogg.se

Jätteintressant blogg att läsa! =)


capriole.blogg.se - vuxen nybörjarryttare


Kristina

http://capriole.blogg.se

Jätteintressant blogg att läsa! =)


capriole.blogg.se - vuxen nybörjarryttare DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >