Godmorgon!
Fredag idag och det är bara två dagar kvar till Julafton! Det känns inte alls så för min del kan jag säga... Så tråkigt! Men men, det kanske kommer?
 
Igår var ju Daniel ute och kikade på Fonzie och Sheeba som ni kanske vet, han är fantastiskt duktig! Han pekade ut precis allt som jag kännt med Sheeba och bekräftade mina misstankar och i vanlig ordning visade han så jag också skulle få se hur det såg ut. Med lite nålar och lite tryck så var hon mycket bättre och det var redan stor skillnad, hon var dessutom ganska tagen resten av kvällen. Så kul att se när de kommer åt något på hästarna sådär, de tuggar eller gäspar och man ser verkligen att kroppen har något att jobba med eller "fundera" över... Det var också skönt att känna att min känsla inte var fel, och extra skönt att jag direkt när jag började känna detta faktiskt trappade ner henne lite och fick tid såpass fort. Hon har varit extremt brunstig ett tag och det var bland de sista dagarna där som detta började kännas, någon dag innan så sprängde hästen hon gick jämte staketen mellan dom och de sprang som idioter... Hon sprang och jagade honom för att hon var väldigt "kär" och han sprang för att hon gjorde det ungefär :P Jag vet inte om något hände då men ja...
Fonzie gick daniel också igenom, men efter en lång undersökning så sa faktiskt Daniel att han var nöjd - han tyckte Fonzie var så fin och flinade lite när jag berättade att Emelie känt på honom med massagen och hon sagt att det bara smälter under händerna på henne för att han är så mjuk och fin. Men jag blir ändå väldigt imponerad över att man kan vara såpass seriös och ärlig att man helt enkelt gör bedömningen att behandling inte behövs. Det hade ju trotsallt kunnat vara ganska lätt att behandla lite bara för att göra mig nöjd eller så, men det är en av alla saker som jag alltid tyckt att Mia och daniel varit väldigt ärliga med och dessutom gör att man bara litar på dom ännumer :)
 
Mitt stora problem blev plötsligt att jag inte kunde skylla på någon behandling utan faktiskt behövde rida, haha. Inte för att jag inte vill rida, jag älskar att sitta på den ryggen ju! Men mitt knä...
Jag tog gott om tid på mig att göra iordning och gick sedan ner till kvällens enda lediga ridhus där Sylvia hade dressyrträning och även resten av medlemsstallet hängde ungefär... Efter några varv med longering tyckte jag ändå att han var såpass lugn att jag kunde sitta upp och alltså hallå . åh vad jag tycker om den hästen! Han kan verkligen konsten att vara helt magisk! Lite hopp och bus blev det men jag kände inte av knät en enda gång, mest för att han rör sig så lätt och mjukt så att rida lätt blir väldigt naturligt och galoppera fick jag knappt plats att göra för då behöver vi litemer plats så vi passade på att träna skritt och trav mestadels. Men det är så roligt att känna att han börjat lära sig dethär med egen bjudning, nu sitter jag mest och styr runt honom bara med världens största flin på läpparna. Han känns alltid så himla glad Fonzie också och den känslan älskar jag att få verkligen!
 
Jag hann också med att rida lite på hans helbror, vi travade några steg till samtidigt som vi hade lina och hjälp av Ella från marken. Dessutom var det tre andra hästar i ridhuset, varav två små ponnysar - så jag tyckte han skötte sig väldigt bra!
Sedan åkte jag till Goodie och gav honom en lång ryktstund och bara myste lite, jag saknar allt det vi gjorde ihop... våra träningspass och allt bara... våra stunder! Det gör så ont i mig att inte ha möjlighet att ge honom det just nu, jag skäms nästan lite gentemot honom för jag vill så gärna förklara så han inte tror att jag bara gett upp - för det har jag inte! Jag skulle göra vad som helst för honom och jag vill så gärna att han ska få veta det...
Jag hoppas verkligen vi får möjligheten att komma tillbaka igen!
 
Men nu är det verkligen dags att åka till stallet, jag har ett späckat schema idag:
 
06.00 släppa ut hästarna
06.15 promenera Sheeba
06.45 Sitta upp på Fonzie en sväng
ca 08.00 Mocka/fylla vatten/göra mat/fixa tvätt osv
09.00 Frukostmöte
11.00 Dagens första lektion
Emellan detta har jag en häst till att rida, och också åka och ta hand om Goodie såklart
15.00 Planeringstid
16.10 börjar deförsta lektionerna på ridskolan
20,00 slutar, Kvällspyssel med Sheeba och Fonzie
 
Full rulle, lär väl höras senare ikväll! :)
 
 Maria

Hej! Det är så kul att läsa din blogg! Första gången jag kikade in här så var det senaste inlägget när du longerade Fonzie. Jag fastnade verkligen för dom bilderna på honom o var bara tvungen att kolla upp hans stamtavla på blup. Så kul att se att han har Berstein bakom sig. Det har min 4 åring med (fast e Ravell). Kanske löjligt långsökt... men min har exakt samma färg som din, haha! (Låter ju super töntigt att säga) Kul att följa er hur som helst😊


Malin

http://doohs.blogg.se

Skönt med en bra check, men du vet Jenny man kan ju behöva vila som människa med och hästen dör inte av att vila lite extra ;) men att diskutera din hållbarhet är väl helt meningslöst, känns som att dit fokus ligger på hästarna!

God Jul på dig, ingen julkänsla här heller!!


Anonym

Kul att du är lite mer aktiv nu men oj vad du är hurttig 😍


Anonym

Hej Jenny!
Jag har läst din blogg i flera år och har alltid uppskattat ditt sätt att tänka när det kommer till hästar, dessutom vet jag att du också rider mycket hästar - har du någon erfarenhet av holländska hopphästar? Det cirkulerar en del saker på en annan blogg som jag inte riktigt håller med i, och jag skulle vilja att du skrev om dina erfarenheter kring holländska hästar som kommer hit till sverige och sådär, har du några erfarenheter av att rida holländska hästar som kommer till Sverige? :)
Kul att ha dig tillbaka iaf :)
Kram

Svar: Hej. Vad kul, tack så hemskt mycket!Jag har ridit en el holländska hästar, men är inte helt säker på vad du menar... De är oftast väldigt välutbildade från början (satta i en bra ram) och lite av varje oavsett om de är hopp eller dressyrhästar... Jag har ridit ett par hopphästar också, men förstår inte riktigt vad du menar? Du får gärna utveckla :)
Tack! Kramkram
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >