JMDressyr - february 2017

Tisdag.
Hej på er.
Jag sitter just nu hemma och grejar lite, har jobbat med dagens lektioner och varit hos läkarn.. Men nu är det dags för mig att åka för jag ska faktiskt träna med Goodie för Sylvia :)
Han kändes inte alls rolig igår faktiskt, så jag försöker få tid till att kolla hans tänder. Var hos en veterinär och gjorde det förra gången då jag misstänkte en foderficka, men egentligen vill jag åka till hästtandteknikern jag brukar vara hos varje gång för han är så himla bra.. Denna gången blir det han som får kika på honom igen och se om det kanske blivit något nytt helt enkelt. Kollar Goodie var sjätte månad ungefär så det ska ju inte se katastrof ut - samtidigt som kollar man dom ofta så märks det ju snabbt när det blir minsta fel...
 
Men nu ska jag åka och göra iordning Goodie och efter det pyssla om de andra två stjärnorna ;)
 
 


Vi är snart redo!
Igår ställde jag och några andra i stallet upp en bana för löshoppning och i vanlig ordning får de offra sig för banan till treårstestet för Fonzies skull ;)
Alla mina 3 fick vara med och hoppa men en viss 2,5 åring överraskade stort med att verkligen ha fattat grejen med hoppning och göra det både gärna och vissa gånger (när det inte gick för fort!) riktigt bra... Så nu har Fonzie faktiskt fått känna på en oxer på hela 1.20cm!
Vilken lättnad för en viss matte att det är gjort och att han börjat förstå vad det hela handlar om, haft lite ångest över att jag tränat det såpass lite... Men nu ska jag försöka få till det ca varannan, var tredje vecka ungefär tänkte jag och sista gången innan treårstestet ska han hoppa så enkla hinder och bara skaffa extra självförtroende! Som han var igår hadde han nog behövt lite mindre självförtroende iochförsig, men jag gillar överlyckliga hästar ;) Han var iaf kvick, haha...
 
Sheeba var väldigt lugn till en början men plötsligt piper hon liksom iväg och kryper nästan in i sig själv med all energi... Men jag tror det gick upp för henne lite vad det handlade om och då blev det lite väl roligt helt enkelt ;)
Jag bad om mer galopp frammåt också för att hennes vanliga galopp inte räckte fram på de vanliga avstånden med tanke på att hon trampar så mycket luft. Men i slutet började hon iaf både galoppera mer vägvinnande och tillochmed tänka lite och då slutade vi efter två språng. Väldigt nyttigt för henne, och hon var bra trött efteråt i boxen trots att det var ytterst få gånger hon fick komma på mer än upphöjda bommar...
 
Goodie fick även han hoppa faktiskt, hör och häpna... Jag var så himla nervös innan, enbart för hans gamla skada såklart. Fy vad jobbigt det är att tänka på den hela tiden... Egentligen är det inte värt det för någon av oss att riskera att det går upp eller att han skadar sig igen, men han fick hoppa ett par skutt på ca 50 cm och var helt överlycklig - då mår ändå matte-hjärtat väldigt bra måste jag säga!


Måndag.
Godmorgon!
Jag ska strax åka till stallet, jag kan ändå inte sova så behöver göra något... Finns inget värre än att ligga i sängen och rulla tummarna! Dessutom börjar jag jobba klockan 8.00 och innan det ska jag ha hunnit släppa ut mina hästar är tanken. Mina hästar ingår nämligen inte i personalens schema längre, det känns onödigt när jag ändå löser det bra själv och det kostar en hel del som jag hellre kan komma på massa andra roliga saker att lägga dessa pengar på... Träningar, tävlingar osv.
 
Men det blir lite extra jobb såklart, fast ni som varit flitiga här och läst i många år vet hur mycket problem jag har haft med att komma upp på morgonen och har fortfarande - men om det finns något som får mig att må bättre när jag ändå går upp tidigt så är det att vara med hästarna tidigt... Det tar ju såklart på min kropp, men jag lever på hoppet att det en dag ska vända och att jag sover bättre på nätterna, tillslut borde det ju bli bättre?!
 
Vilket fall så ska jag släppa ut hästar, mocka hos mina, rida mina, ta in, jobba 6 timmar och sist men inte minst ha ett gäng träningar. Full rulle då helt enkelt ;)
 
 


Inte långt kvar till första start...
Redan om en månad är det dags för mig och Goodie för årets första tävling och jag längtar faktiskt väldigt mycket!
 
Innan denna tävling ska vi hinna med en dommarkurs i ett stall i närheten, vilket ska bli väldigt roligt. En av mina ponnyelever ska också vara med och rida LC för första gången :)
Helgen den 17,18,19 är det träning hos oss för Jenny Schreven igen och det ska bli fantastiskt kul! Denna gången blev det fullt så snabbt att de har fått korta ner antalet pass per person, tråkigt för mig som har flera hästar att träna för henne... Men jag har bestämt att Goodie får gå dessa två pass på fredagen och lördagen. På söndagen sedan tänkte jag åka iväg med hästarna och rida en programridning med både Goodie och Sheeba...
Veckan efter detta är det åker jag på fredag ner till skåne för att rida en klass i Åstorp och då blir det Inter II igen... Det känns så stort och roligt att kunna rida dessa klasser verkligen, längtar enormt mycket faktiskt!
Vi kommer hem redan på lördagen men på söndagen sedan tänkte jag att vi ska vara med på klubbtävlingen här hemma med Sheeba iaf :)
Efter detta har vi en hel vecka på oss att träna inför nästa tävling nere i Sydslätten där vi kommer vara 3 dagar och starta 2 klasser jag och Goodie.... Det blir en månad med ganska fullt upp då kan man säga ;) Men det ska bli väldigt roligt! Ser verkligen fram emot att denna säsong ska börja nu med tanke på hur fina hästarna känns just nu :)
 
 
 
 


Godmorgon.
Idag kommer det vara full rulle i stallet, det är årsmöte nämligen med allt vad det innebär så...
Jag hade tänkt hinna med att löshoppa Sheeba och Fonzie innan det, ha träningar, rida Goodie och ja - allt det andra också såklart.
 
Förövrigt hade vi en toppenkväll i Göteborg i fredags! Det var jag och johan som var där men mötte också upp några kompisar när vi väl var där... kunde inte haft en mycket bättre fredag alltså :)
 
Det blev en ny hjälm, en superfin fleecefilt/täcke till hästarna som kommer användas flitigt härdanefter och dessutom köpte jag grimmor till hästarna som börjat göra sönder sina ;)
 
 


Min största supporter <3
Denhär hunden alltså... Hon hänger med mig överallt hela dagarna och verkar faktiskt trivas ganska bra med att vara i stallet med sin matte. Oavsett om det gäller att hitta ett varmt hästtäcke att gosa in sig i, en kall läktare, mysig fibersand att gosa in sig i eller vad det är - hon är där och finner sig direkt i att jag kanske kommer ta en stund på mig så hon kan lika gärna sova en stund ;)
Sedan har hon säkerligen 30 olika famnar som slåss om henne i stallet, så hon har det ganska bra... Men hon är verkligen fantastisk som står ut med sin matte - älskade, fina Lucky!
 


Gårdagens ridpass.
Goodie var först ut igår och han kändes fin redan när jag tog tyglarna...Mjuk och följsam redan från början!
 
När jag värmt upp med lite förvändgalopp, övergångar, tempoväxlingar och allt i en lägre form så skrittade vi en stund och där passade vi på att träna halt och uppställningar - väldigt nyttigt!
Efter detta jobbet så började vi med galoppen, kände lite på galoppslutor, saxar, och saxar i skänkelvikning. De var betydligt bättre och lättare sedan jag tränade dessa sist för några dagar sedan bara, då tyckte jag han hängde sig på högerbogen direkt i högergaloppen men det var nästan ingenting igår. Nu väntade han på mig och behöll sin lätta känsla framtill mycket lättare.
Gjorde lite serier med honom och det gick också mycket bättre fram tills att vi kom till ettorna, där gjorde nog jag lite för många korta serier och förmodligen tröttade det ut honom lite tror jag. Men vi släppte det när han gjorde tre byten i varje fina tillslut.
Då gick vi över till lite piruettarbete, först min favoritövning med skrittpiruett som man fattar galopp ur och fortsätter i piruett tills man kan bryta av till skritt igen... fortfarande kvar i piruett oavsett vad det är för gångart är det vi strävar efter iaf men det är svårt. Goodie gör gärna piaffpiruetter där ;)
Men tillslut blev det bra och red då in och provade att göra piruettlinjen som är i de högsta klasserna - vilket gick jättebra faktiskt!
Avslutade med travarbete och där gjorde vi massa, massa tempoväxlingar mellan trav, passage, piaff.... och det börjar faktiskt kännas lättare och lättare måste jag säga! Han är bäst min gamle kille! Så roligt att ha möjligheten att sitta och träna på dessa saker...Finns faktiskt film från passet på min Instagram om någon missat :)
 
Sheeba var till en början supertaggad, men jag vet vad som brukar få henne att lugna ner sig nu så jag höll mig till min plan tills hon började lugna sig och slappna av.
Både traven och galoppen har utvecklats enormt mycket den senaste tiden tycker jag!
Vi tränade iaf mycket sidvärtsrörelser i trav och galopp där jag bad henne om att vinkla in bakbenen inunder sig så jag skulle kunna ha mer bräiga gångarter i en lätt kontakt och dessutom brukar sidvärtsrörelserna "lugna" henne lite så då blir hon mer ridbar av dessa övningar kan man säga.
Några sidvärts i galopp blev magiskt bra och hon verkligen satte sig fint och jobbade igenom hela kroppen, häftig känsla den hästen kan ge!
Tränade en del tempoväxlingar i galopp också med mycket fram i ökad galopp och sedan ta tillbaka så mycket vi bara orkade på kortsidorna... Nyttigt!
En hel del förvändgalopp blev det också med tempoväxlingar och det kan vara en av mina favoritövningar, förvändgalopp är bra till....allt! :)
I slutet var hon verkligen jättefin, lätt och mjuk men ändå men henne härliga power.
 
 
 


Godmorgon!
Dags att gå upp för jag behöver åka och rida minst två hästar innan 7.. helst ;)
Vi får se hur många jag hinner med och orkar att rida, det är ju en del annat jobb som känns ganska viktigt också som jag behöver få gjort innan så.
Goodie ska dessutom få massage av Emelie idag när vi är iväg så det gör ju inte jättemycket om det blir ganska lugnt pass med honom faktiskt...
 
Jag hoppas vi kan komma iväg runt 9 tiden kanske så vi hinner se den 1.50 hoppningen som startar klockan 11...
 
Dags att skynda sig iaf, men har lite tidsinställda påväg upp under dagen och sedan kommer jag uppdatera live både på Instagram och snap (jenny_magnusson) om det nu inte blir någon mer uppdatering här då ;)
 
 


Bilder på Fonzie
 


Dags för Göteborg horse show!
Imorgon är det dags för Göteborg för min del, någon mer som ska dit och kika imorgon eller någonannan dag i helgen? :)
Jag kommer vara där hela dagen så hoppas vi ses!
 
 


Torsdag.
Godmorgon!
Jag höll i vanlig ordning igång igår med att rida 3 hästar, longera en, mocka och allt sådant, träningar och dessutom hjälpte jag till att klippa en ponny...
 
Men mina gick bra, Fonzie får longeras och pysslas om ett tag för han är inne i en rejäl växtperiod igen... Dock får han hemskt gärna sluta växa nu kan jag säga!
I helgen ska han bara få testa att löshoppa en liten sväng igen tänkte jag :)
 
Goodie har nog äntligen börjat släppa igen, igår kändes det bättre igen. Gjorde dock inget speciellt och höll passet väldigt kort men det kändes bra och avslutade med två grejer vi har väldigt svårt för, vänsterpiruett och några raka, fina byten i varje ;)
 
Sheeba har joggat ett tag nu men ska igång fullt igen, hon brukar få några dagar i sträck såhär där hon går men lite lugnare, eftersom hon ändå är relativt ung samtidigt som hon har för mycket energi för att vilas helt så har jag börjat lägga upp det såhär istället. Tycker dte varit väldigt bra!
 
Idag är det samma visa med alla 3 och även idag har jag en extra häst att rida, eller ponny i detta fallet - en fantastisk liten ponny som jag är stormförtjust i! Ska bli roligt :)
 
 


Onsdag
Godmorgon!
Jag vet att jag är lite frånvarande just nu, men det kommer bli bättre! Måste bara komma in i någon form av flow känner jag så att det rullar på smidigare med jobb, hästar, träning och framförallt sömn...
Men det går mot bättre tider för mig efter att jag dragit ner på timmarna, och det känns bra! Att det sedan skulle komma tusen andra grejer emellen igen är en helt annan sak ;)
 
Men hästarna går bra, Fonzie vilar lite till hans stora förtvivlan... Han vill ha sin uppmärksamhet jämt! Däribland motion. Tänkte eventuellt försöka löshoppa honom snart igen iaf. Det är dags att börja träna nu!
Men idag ska han också bli ordentligt ompysslad faktiskt :)
Goodie har känts sådär faktiskt som jag skrev sist, men i förrgår så var jag väldigt nöjd över min egen ridning och fullföljde varenda liten detalj tills jag var nöjd med honom och då plötsligt släppte det helt! Hoppas det håller i sig nu känner jag bara, men det känns nog som att vi bara behövde komma dit litegrann.
Sheeba har känts lite trött i galoppen igen så hon har tagit det lite lugnt, rört på sig men försökt fokusera på att bara gå fram utan att bli hävig som hon gärna blir. Hon känns fin! Det har hänt en hel del den senaste tiden tycker jag :)
 
Idag har jag 4 hästar att motionera och min plan är att också hinna städa, klippa två hästar och ha träningar... Min plan alltså, jag sa inte att jag kommer hinna ;) Eventuellt får vi kanske biljetter till Göteborg idag dessutom och får vi det så blir det bara det mest nödvändiga faktiskt...
Annars ska jag dit en heldag på fredag, så himla roligt det ska bli!
 


Måndag
Godmorgon!
 
Jag är uppe i vanlig ordning för att jag inte kan sova, fattar inte vad det är med mig... Jag är så trött att det känns som jag kan somna stående när jag kommer hem, men det går ändå inte att faktiskt somna.
 
Vilket fall så tänkte jag åka till stallet nu och hinna rida Goodie och ev Sheeba innan jag ska jobba. Skönt att ha gjort det eftersom det väntar ännu en träningskväll ikväll :)
 
Fonzie hoppas jag ska kunna vila någon vecka eller två igen men vi får se... Det kryper i honom igen så ;)
 


Godmorgon!
Det är alltid skönt att kanske få sova litegrann när man är så trött som jag är just nu.... Men förhoppningsvis får jag sova lite nu på förmiddagen för jag ska se till att vara lite ledig fram tills 14-tiden för då ska jag köra igång med att ta in hästar och efter det rida, mocka och ja allt detdär..
 
Jag har faktiskt bara två stycken att rida idag, änsålänge iaf! ;)
Fonzie kanske får sig ett tömkörningspass igen också... Jag håller på att lära honom att man kan följa fyrkantspåret just nu och givetvis ser till att försöka befästa gas och broms lite. Fonzie har ju som ni kanske sett också lagt in lite egna trix ;) Men det är tur att han är arbetsvillig och väldigt snabblärd!
 


Godnatt!
Just precis nu är första stunden på hela dagen som jag öppnar min dator... alltså nu behöver jag faktiskt en veckas ledigt här! ;)
 
Det har gått lite trögt idag men jag har fått gjort allt jag skulle göra så jag är nöjd! Motionerat 6 hästar, jobbat och hunnit med både lunchdejt och allmänt stallpyssel...
Men jag var lite smått irriterad på mig själv när jag stod klockan 21 och promt skulle putsa klart alla 6 träns jag använt, sadel och givetvis stövlar... vem gör så? Bara vi hästfolk som är så knäppa en fredagskväll!
 
Alla hästar har gått väldigr bra utom Goodie, han var jag lite besviken på... Eller ja, jag satt bara inte med världens största leende och kom fram till att jag ska rida ett par lugna, lösgörande pass på honom några dagar så hoppas jag känslan ger med sig lite. Förmodligen gör den det så :)
 
Ponnybusarna fick nog idag flest guldstjärnor ihop, de var väldigt fina faktiskt!
Men nu ska jag försöka sova!
Natti natti <3


Godmorgon!
Idag ska jag sätta mig och planera lite inför denna våren, med jobb, träningar och tävlingar. Det är mycket som ska gå ihop, men jag har två timmars jobbrelaterad planeringstid så det ska nog bli bra.
 
Efter jobbet har jag 6 hästar att rida igen, fullt upp har jag iaf!
 
Igår fick hästarna vila förutom Goodie och en av ponnysarna som jag rider, de var ute på en lång skritttur. Dagen innan det var de andra hästarna så himla duktiga så jag tyckte de förtjänade en lugn dag i hagen - speciellt Sheeba som var superfin i onsdags!
 
Ska försöka uppdatera er med lite bilder från några av hästarna jag red i onsdags, har en hel hög med bilder som Erika fotat <3
 
 


En sammanfattning....
Dagens pass på Fonzie...
Matte tränar balans och Fonzie tränar rundheten igenom ryggen ;)


Onsdag!
Godmorgon!
Vet ni vilken tur jag hade igår?! Jag hade Erika och en tjej som heter Alice i stallet som hjälpte mig med hästarna så jag hann med både planering inför lektionerna men också jobba och en sväng till hööks utförsäljning där mitt bästa fynd var en lång, tjockare jacka! Som jag längtat efter att få hitta en bra och fin sådan som jag trivs i! Det bästa av allt var att jag betalade 150kr för den! ;) Sedan blev det lite hagskydd också med tanke på att jag har en som springer sönder sina och en som biter sönder sina...
 
Jag hann med att rida Sheeba, hopphästen, en ponny och träna Goodie. En väldigt bra riddag alltså!
Sheeba var lite ur ramen idag, men när hon blir sådan så börjar jag hitta vad och hur vi ska hitta tillbaka till det som vi kan...Hon blev fin i slutet och jobbade bättre och lugnare, precis som jag vill! Den förvända galoppen börjar kännas riktigt stark och bra alltså, kul! Nu ska vi bara kunna rida mer och större tempoväxlingar så kommer snart bytena bli naturliga också :) Traven börjar verkligen bli bättre och bättre, det finns så himla mycket hos henne... Kul att se henne om 1-2 år kanske ;)
 
Goodie tränade och var helt fantastiskt fin igen, vad jag älskar att sitta på honom. Vad vi än gör så kryper sig ett leende in hela tiden... älskar att rida både för Sylvia och träna med Goodie <3
 
De andra två gick också bra, ponnyn är en riktig superhäst! Älskar denna ponnyn och hoppas att om jag någongång behöver köpa en ponny så ska det vara just precis en sådan...
 
Idag blir det mycket ridning alltså, men jag kommer få en hel del hjälp så jag hoppas att jag hinner! :) Lär komma hem ikväll och vara sådär extra trött igen ;)
 


Lite skillnad!
Goodie har i alla år jag haft honom haft svårt att hålla sin vikt, han faller otroligt snabbt ur och ser ofta väldigt kantig och knotig ut då...
Men sedan jag började köpa eget hösilage som jag kompletterar med så har både Goodie och Fonzie äntligen börjat lägga på sig! Ska tilläggas att de endast får lite krafftfoder nu för att det är gott så tänk vad lite bra grovfoder kan göra!
Tycker han rundat till sig på alla sätt som går faktiskt, haha... lite väl mycket på några ställen men jag tror vi kommer få ner dedär sista kilona ganska snabbt igen. Skönt när det går åt det hållet iaf än att det bara plötsligt rasar..
hur är era hästar med hullet?
 


Låt tävlingssäsongen börja!
Äntligen har jag börjat kika lite mer "påriktigt" hur vi ska lägga upp hästarnas tävlingsplanering, jag delar med mig av vårat första delmål tänkte jag med alla hästarna:
 
Fonzie - Hoppas jag kunna vara i såpass fas att det blir treårstest för hans del! Det hade varit enormt roligt att få visa honom... Dessutom var det länge sedan nu jag var med och visade någon på treårs så det känns som att det börjar bli dags igen :)
 
Sheeba - Vill jag komma ut och rida mer LA på, jag tycker hon bevisat allt hon behöver bevisa i LB nu och jag tycker vi ska vidare nu faktiskt. Rörelserna känns relativt lätta faktiskt nu och hon har stärkts en hel del, nu gäller det mest att få ihop allting. Jag har inte bokat något fast som första till henne än, men det kommer nog :)
 
Goodie - Har jag anmält till årets första tävling, dock tror jag att jag kommer kasta om lite vad det gäller hans termin faktiskt, men i slutet av Mars kommer vi åka iväg redan och då är planen att hålla sig på Inter II nivå med en liten bättre känsla än sist och mindre slarvfel. Men mest av allt så ska vi ha roligt ihop... Vi har väl egentligen ingen chans att vinna dessa klasser direkt, men jag är bara glad över att vi kan lära varandra så mycket och ha kul medans vi gör det.
Men hänger ni med här så lovar jag att det kommer kunna bli en ganska rolig vår här faktiskt! Mycket som händer framöver förhoopningsvis :)
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >