Gårdagens ridpass.




Goodie var först ut igår och han kändes fin redan när jag tog tyglarna...Mjuk och följsam redan från början!
 
När jag värmt upp med lite förvändgalopp, övergångar, tempoväxlingar och allt i en lägre form så skrittade vi en stund och där passade vi på att träna halt och uppställningar - väldigt nyttigt!
Efter detta jobbet så började vi med galoppen, kände lite på galoppslutor, saxar, och saxar i skänkelvikning. De var betydligt bättre och lättare sedan jag tränade dessa sist för några dagar sedan bara, då tyckte jag han hängde sig på högerbogen direkt i högergaloppen men det var nästan ingenting igår. Nu väntade han på mig och behöll sin lätta känsla framtill mycket lättare.
Gjorde lite serier med honom och det gick också mycket bättre fram tills att vi kom till ettorna, där gjorde nog jag lite för många korta serier och förmodligen tröttade det ut honom lite tror jag. Men vi släppte det när han gjorde tre byten i varje fina tillslut.
Då gick vi över till lite piruettarbete, först min favoritövning med skrittpiruett som man fattar galopp ur och fortsätter i piruett tills man kan bryta av till skritt igen... fortfarande kvar i piruett oavsett vad det är för gångart är det vi strävar efter iaf men det är svårt. Goodie gör gärna piaffpiruetter där ;)
Men tillslut blev det bra och red då in och provade att göra piruettlinjen som är i de högsta klasserna - vilket gick jättebra faktiskt!
Avslutade med travarbete och där gjorde vi massa, massa tempoväxlingar mellan trav, passage, piaff.... och det börjar faktiskt kännas lättare och lättare måste jag säga! Han är bäst min gamle kille! Så roligt att ha möjligheten att sitta och träna på dessa saker...Finns faktiskt film från passet på min Instagram om någon missat :)
 
Sheeba var till en början supertaggad, men jag vet vad som brukar få henne att lugna ner sig nu så jag höll mig till min plan tills hon började lugna sig och slappna av.
Både traven och galoppen har utvecklats enormt mycket den senaste tiden tycker jag!
Vi tränade iaf mycket sidvärtsrörelser i trav och galopp där jag bad henne om att vinkla in bakbenen inunder sig så jag skulle kunna ha mer bräiga gångarter i en lätt kontakt och dessutom brukar sidvärtsrörelserna "lugna" henne lite så då blir hon mer ridbar av dessa övningar kan man säga.
Några sidvärts i galopp blev magiskt bra och hon verkligen satte sig fint och jobbade igenom hela kroppen, häftig känsla den hästen kan ge!
Tränade en del tempoväxlingar i galopp också med mycket fram i ökad galopp och sedan ta tillbaka så mycket vi bara orkade på kortsidorna... Nyttigt!
En hel del förvändgalopp blev det också med tempoväxlingar och det kan vara en av mina favoritövningar, förvändgalopp är bra till....allt! :)
I slutet var hon verkligen jättefin, lätt och mjuk men ändå men henne härliga power.
 
 
 








 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >