Vi är snart redo!
Igår ställde jag och några andra i stallet upp en bana för löshoppning och i vanlig ordning får de offra sig för banan till treårstestet för Fonzies skull ;)
Alla mina 3 fick vara med och hoppa men en viss 2,5 åring överraskade stort med att verkligen ha fattat grejen med hoppning och göra det både gärna och vissa gånger (när det inte gick för fort!) riktigt bra... Så nu har Fonzie faktiskt fått känna på en oxer på hela 1.20cm!
Vilken lättnad för en viss matte att det är gjort och att han börjat förstå vad det hela handlar om, haft lite ångest över att jag tränat det såpass lite... Men nu ska jag försöka få till det ca varannan, var tredje vecka ungefär tänkte jag och sista gången innan treårstestet ska han hoppa så enkla hinder och bara skaffa extra självförtroende! Som han var igår hadde han nog behövt lite mindre självförtroende iochförsig, men jag gillar överlyckliga hästar ;) Han var iaf kvick, haha...
 
Sheeba var väldigt lugn till en början men plötsligt piper hon liksom iväg och kryper nästan in i sig själv med all energi... Men jag tror det gick upp för henne lite vad det handlade om och då blev det lite väl roligt helt enkelt ;)
Jag bad om mer galopp frammåt också för att hennes vanliga galopp inte räckte fram på de vanliga avstånden med tanke på att hon trampar så mycket luft. Men i slutet började hon iaf både galoppera mer vägvinnande och tillochmed tänka lite och då slutade vi efter två språng. Väldigt nyttigt för henne, och hon var bra trött efteråt i boxen trots att det var ytterst få gånger hon fick komma på mer än upphöjda bommar...
 
Goodie fick även han hoppa faktiskt, hör och häpna... Jag var så himla nervös innan, enbart för hans gamla skada såklart. Fy vad jobbigt det är att tänka på den hela tiden... Egentligen är det inte värt det för någon av oss att riskera att det går upp eller att han skadar sig igen, men han fick hoppa ett par skutt på ca 50 cm och var helt överlycklig - då mår ändå matte-hjärtat väldigt bra måste jag säga!
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >