JMDressyr - january 2017

Godmorgon tisdag!
Jag borde gå upp nu för att hinna med allt jag behöver göra...
Det kändes inte alls bra i bröstet och i ryggen igår efter att jag jobbat någar timmar, för att inte tala om mitt knä som alltid är det första att säga upp sig efter en längre dag. Knät har jag dock slutat att lyssna för mycket på sedan långt tillbaka...
Men jag åkte hem iaf, vilket innebär att jag idag har dubbelt så mycket jobb att göra... Måste dessutom sätta mig ner och planera inför nästa veckas teorilektioner och såklart dagens lektion. Den har jag dock en bra tanke till så det är nog inte så farligt!
 
Goodie fick iallafall nya fina skor igår, Sheeba har levt omkring som bare den i hagen det senaste och bjöd på trampskada på ett bakben i förrgår och ett sticksår i baken efter att hon bestämde sig för att leka med en stor gren som hon hittat i hagen. Grenen fastnade tillslut i Sheebas svans och där hängde den en stund tills vi lyckades dra ut den, men innan jag ens fick tag på henne så hade hon både sprungit, sparkat bakut, bockat osv. Kan tänka er hur det ser ut i hagen kanske, en skogstokig häst med en bit skog invirad i svansen och får dessutom panik såfort den rör sig, haha.
 
Jjaja, dags att påbörja denna dagen nu tror jag. Alla mina 3 ska ridas och så ska jag kika på minst en till innan jag får börja jobba igen ;)
 


Galoppbilder på Goodie-bus!
Tempoväxling mellan samlad galopp till piruettgalopp - styrketräning!
När man varit duktig får man busa lite, vilket Goodie brukar älska ;)
Tränar rakriktningen inför bytesserier
Så blir det en del byten också ;)
 


Måndag.
Godmorgon!
Denna helgen har verkligen gått i ett!
Vid lunch i lördags hörde en i stallet av sig och frågade om jag ville ta hennes träningstid för Jenny då hon blivit sjuk, för min del passade det faktiskt riktigt bra även om det är råkigt när andra måste ställa in såklart...
Men äntligen ramlade poletten ner och vi fick ett mer vanligt träningspass för Jenny igen. Nu har jag en tydlig plan tills nästa gång hon kommer... Tills dess ska vi stärka upp piaffen, passage, bytena i varje och även piruetterna ska jag få mer kontroll över i varje språng.
Sheeba har tyvärr blivit trampad eller något på ett bakben så hon har fått ta lite lugnt två dagar nu, men tror hon ska kunna vara tillbaka i veckan igen.
 
Vilket fall så ska jag idag försöka motionera alla 3 hästarna och utöver detta har jag 2 till som behöver ridas eller tömköras, plus att jag börjar jobba snart också... Full rulle minst sagt! ;)
Men vi hörs lite senare!
 


Bilder på Sheeba...
Här kommer ett par bilder från passet på Sheeba i torsdags.... Finaste tjejen!
Denhär galoppen alltså....
Tränar lite sidvärts i galopp.
....och mycket förvänd för att stärka upp och träna balansen
Nu har hon också börjat förstå dethär med att korta sträckor samla upp sig ganska mycket... Tur hon inte tar i så mycket... ;)
Även traven börjar bli fin nu tycker jag, men det finns ännumer att hämta! :D
 


Godmorgon.
Hej på er!
Idag har jag bokat in sovmorgon, vilket innebär att jag ska få sova lite! Det är välbehövligt just nu kan jag lova, igår trodde jag en stund att jag skulle kunna somna stående...
 
Men sedan är tanken att jag ska åka och rida också, får se om jag hinner med alla 3 eller hur jag gör. Men Goodie och Sheeba ska iaf få röra på sig!
 
 


Vilken dag!
Nu är jag hemma, efter en mängd krångel... Tur att jag satt på Sheeba tidigt imorse för det var verkligen full rulle på anläggningen nu. Såhär kommer det se ut i mer än två veckor framöver med tanke på Grand prixn och så.
 
Båda hästarna har gått bra idag, Goodie gjorde nog de absolut bästa övergångarna mellan passage och piaff någonsin och dessutom börjar vi (läs: jag) få kläm på travslutorna!
Ska skriva mer om träningspasset då det tyvärr inte blev så mycket film... satte batteriet på laddning igår och hade ett till som var nästan slut. Men tröttmössan här borta glömde det nyladdade och tog det urladdade så det var inte så mycket filmande, typiskt mig!
 
Sheeba fick repetera passet från igårkväll, stackarn hade inte många timmar på sig att återhämta sig däremellan alltså. Men hon gick bra! Mycket fokus på att få henne starkare och mer liksidig just nu, det är svårt på en häst som ger allt och lite till för att då ge så mycket att orken tar slut ganska direkt. Men vi börjar hitta vägar som dämpar henne mer och mer, kan jag börja med att göra det och hittar rätt läge innan jag börjar kräva mer så blir allt både lättare och roligare tycker hon. Då är hon dessutom väldigt, väldigt fin att rida!
Sidvärtsrörelser är inget större problem för denna hästen iaf ;)


Tre favoriter
LarCas Sheeba
Footloose Fonzie
Goodwin 
 
Massa fina bilder från igår, men här kommer varsin favorit på hästarna... Har ni någon ni tycker det är extra roligt att läsa om/följa?
 


Godmorgon.
Hej tröttmössa...
Helt slut är ja, men idag ska jag verkligen försöka komma hem innan klockan blir alldeles för mycket så jag behöver åka till stallet nu med en gång. Känns som att jag nästan nyss kom därifrån...
 
Men men, ska försöka hinna rida iaf en häst fram tills det är dags för möte med personalen, som varje fredag. Dock får jag gå tidigare för att kunna träna för Jenny S då hon är här i helgen. Behöver jag ens säga hur glad jag är för det?
Erika som har agerat fotograf det senaste har dessutom lovat att filma så nu ska jag bara ligga på Johan lite så han kan fixa en redigeringsprogram till mig så ska jag visa er...
 
Vet ni vad det bästa av allt är? Att jag har säker 2000 bilder på alla 3 hästarna från igår att gå igenom, lovar att det kommer upp lite under dagen. Tror ni kan ana viss skillnad sedan sist bara genom bilderna faktiskt :)
 
Men denhär killen igår... Jag är så himla glad över honom verkligen, tänk att han inte ens är 3 år än!
 


My own dream-come-true!
 


Godmorgon.
Idag är det full rulle igen, ska till stallet i tid då jag har 5 hästar att motionera och två lektioner och vanligt jobb... Jösses vilken stressad dag detta blir känner jag nu ;)
 
Hästarna gick en lugn dag igår då jag fick åka på behandling hos min faster som är osteopat/massör och hon hittade nog varenda öm punkt på hela min kropp tror jag.. Min bröstkorg eller revbenen på vänster sida var väl inte så roliga kanske och ville inte alls samarbeta, men förhoppningsvis kanske det satt igång något så det är bättre till nästa vecka?!
Hon är iaf magisk med sina händer, förstår inte vilken fin känsla hon har alltså! Lika farcinerad varje gång!
 
Men idag då?
Alla mina 3 ska ridas och sedan har jag minst två eller förmodligen tre att tömköra... Dags att åka nu då känner jag! Behöver anställa en hästskötare alltså... ;)
 
 


Lite bilder från igår!
 
Visst börjar han se fin ut i kroppen?  Tror aldrig han sett såhär välmusklad och rund ut under alla de åren jag haft honom iaf... Fullblod och angloarab blodet i honom gör det hela liiite svårare!
 


Tisdagens ridpass.
Jag började med Sheeba igår och fick gå ner i nya ridhuset med henne, där brukar hon alltid vara lite extra pigg tycker jag av någon anledning så även igår... Vi skrittade länge på längre tyglar då jag absout aldrig tränar på att verkligen korta upp henne i skritten, har man en häst som gärna kortar upp skritten av sig själv så är ju det viktiga att alltid träna den avspända skritten och bara korta tyglarna korta sträckor och där bara lägga fokus på att hålla henne avspänd. Hon har börjat komma in i det systemet så jag tycker hon känts bra i skritten det senaste, den blir dock betydligt bättre desto längre passet går.
I traven var hon alldeles för springig så där red jag mycket öppnor med henne för att "tvinga" henne att vänta på mig lite utan att jag behöver sitta och ta för mycket i henne. Hon vet vad som gäller nu så det tar någon långsida och sedan lugnar hon sig oftast även om hon är väl pigg fortfarande ;)
Vi tränade sedan galoppen i både varven med mycket skänkelvikningar, förvänd galopp och tempoväxlingar. Red på långa diagonaler och flyttade varje gång för inner eller ytter vilket gjorde att vi också fick rida en hel del förvänd galopp genom kortsidorna. Den förvända känns äntligen som hon börjat förstå fullt ut, för nu väntar hon på mig och ger inte bara upp eller springer sig ur. Men det är också effektivt sätt att träna förvänd genom att rida skänkelvikingen innan och sedan gå ut i lite förvänd, då är dessa piggare hästar lite vana vid att benen ligger an innan den förvända och då ger dom inte sig iväg så tycker jag när man stödjer upp och är tydlig med skänkeln när man går ut i förvänd.
I slutet var hon väldigt fin och började svinga sådär härligt genom ryggen, det tar en stund att få henne att verkligen röra sig genom hela kroppen så men när hon kommer dit så är hon fantastisk!
 
Goodie fick ett pass i stora ridhuset och var också riktigt fin! I måndags var han fin, men en del saker som de som ridit honom inte tränat så mycket på var lite otajmade, tex bytena. Sedan tyckte jag faktiskt ändå han var lite svår från höger till vänster, vilket brukar lossna efter några serier, men jag vet att han kan lite till ändå så för att vara petig var jag ändå inte helt nöjd med tex den biten. Dock fick han massage av Emelie efter och då hittade hon lite i vänsterbogen och höger bak, väldigt logiskt med den jag kände alltså. Han hade dock varit väldigt nöjd när hon släppte på det under massagen, jag var inte med men han brukar liksom hjälpa till när han tycker att det är skönt och när han ser emelie nu så vet han direkt vad som gäller ;)
Vilket fall så tränade vi en hel del tempoväxlingar i galoppen på rakt spår, det har han väldigt jobbigt med i vänster varv sedan efter skadan. Men han kan också byta lite från dag till dag, men just dessa tempoväxlingar är överlag svårare och jobbigare för honom. Men är han bara kvick för skänkeln så blir det alltid mycket bättre! 
Vi gjorde lite byten, lite serier och avslutade med lite travjobb där han kändes helt fantastiskt fin! Det var bara att sitta och njuta... Älskade häst!
Han fick trava iväg och fick massa klapp och beröm ett par gånger och i dessa lägen bara drog han iväg i full galopp med öronen spetsade... Hade jag inte vetat bättre hade jag nästan trott att han skulle bralla, men det värsta han gör är att köra igång sin glad-svans, så den gick ju istsället som en propeller :)
Haha, ibland när jag måste be honom om mer fokus får jag verkligen överdriva hjälpen för att byta galopp... Men här ser man typiskt glad-svansen och väldigt väääl undersatte bakben. Ganska jobbiga byten att sitta i som ni kanske förstår ;)
 


Godförmiddag
Sent godmorgon nu, men jag har faktiskt sovit lite... Jag är inne i ett läge nu där om jag sover mer än två,tre timmar så är jag nästan tröttare än om jag inte sover alls. Inte kul alls alltså!
Men jag hade en toppendag igår iaf, både med mina hästar och på jobbet med alla lektioner. Alla elever fick en stor guldstjärna då jag gav dom en väldigt stor utmaning till övning och alla kämpade på med den och det gick faktiskt riktigt bra. Hade några egna lektioner efter också för att förhoppningsvis kunna vara ledig efter jobbet ikväll... Men sedan är det bara nästa vecka kvar och efter det "lugnar" det sig! Då drar iochförsig Grand prixn igång så kanske inte ändå, kommer hjälpa till hela veckan ser det ut som nu men mitt stora uppdrag kommer vara att ta emot alla ryttare på onsdagen innan den öppna träningen. Jösses...
 
Både Goodie och Sheeba var superfina igår igen så idag ska de få en lugnare dag faktiskt. Goodie ska även träna för Jenny Schreven på fredag!
 
Erika dök upp med kameran i högsta hugg igår när jag satt och red Goodie, så ni kan faktiskt förvänta er lite nya fina bilder senare idag! Äntligen :D
 


Två veckor!
Godmorgon på er! 
Idag är det hela två veckor sedan jag åkte in till sjukhuset för denhär inflammerade muskel och bristningen som blev... och igår var första gången jag red riktigt på två veckor! Tror inte ni förstår hur långt det har känts för mig att inte sitta på hästryggen sedan dess.
Jag var lite sämre när det kom till att starta upp lugnt då jag satt på hela 4 hästar dock, men det kändes bra! Resten av min kropp behövde detta verkligen, mitt knä har framförallt varit sämre nu de senaste dagarna så...
Ska skriva lite om passen sedan tänkte jag så fattar mig lite kort, Fonzie satt jag upp på efter en längre stund longering och han var lite väl trött faktiskt. Men det blev skritt och trav på lina iaf så jag är nöjd :) Han är heeelt fantastisk! Haft både dressyrdomare och duktiga tränare som lovordat honom redan, med framföallt att han verkar ha både kroppen, inställningen och denhär mjukheten/rörelsen som jag uppskattar så. Extra plus är ju att han är väldans mysig också då ;)
 
Efter honom hade jag några träningar och vilade ikapp mig lite och den tredje hoppade jag upp och red lite på själv, den blev toppenfin! Så fin att jag inte ville hoppa av ;) Nej, men det är en supertrevlig häst och han kan ha en av stallets absolut mest härliga hästägare så jag tycker verkligen om att hjälpa dom!
Mitt i allt detta så kom Erika ner med Goodie och då satt jag upp och joggade honom en stund, och han kändes jättefin faktiskt!
Mellan Goodie och sista hästen - Sheeba, hann jag med en träning till som också gick toppen! Alla lektioner igår gick faktiskt väldigt bra, det var helt enkelt en bra träningskväll igår kan man säga ;)
Sheeba var sedan superduktig faktiskt, var väldigt nöjd med henne och hon sprang med öronen fram nästan hela tiden, sötnos!
I slutet gick brandlarmet i ridhuset och där satt vi och skrittade på långa tyglar... Inte för att hon inte brydde sig alls, för det gjorde hon - men hon tog det ändå väldigt bra! Så hon fick en stor guldstjärna utav mig igår kan man säga!
 
Ser fram emot dagens pass nu, som bare den faktiskt!!
 
 


Det är mycket nu!
Alltså mitt liv de senaste månaderna.... Jag vet inte om jag tycker allt är positivt just nu att det händer mycket hela tiden, känner knappt igen mig själv där för jag älskar att ha mycket att göra och jag älskar det jag gör. Men det känns som jag sitter på en extremt skumpig och framförallt krokig väg just nu och ibland kommer ett och annat vägskäl som gör livet lite extra svårt. Detta handlar dock allmänt om livet, däremot hästarna är helt fantastiska! Jag rider dock inte än - hör och häpna! Men idag känner jag mig lite bättre igen faktiskt, får hoppas den nya medicinen jag fått kanske hjälper lite iaf :)
 
Men frågan är om jag kanske ska försöka rida lite en sväng idag ändå, lätt pass då såklart men kanske... Jag längtar verkligen upp på hästryggen något helt otroligt, även om jag fått fantastiskt bra hjälp att hålla igång dom det senaste! Så tacksam! <3
 
Ska försöka skriva lite om vad de har gjort nu det senaste alla 3! Hoppas det kommer upp under dagen :)
 
Grand prixn närmar sig med stormsteg nu förövrigt, hoppas vi ses där! 
 


Torsdag.
Godmorgon.
Jag är lite väl trött men ska ändå åka till stallet nu tänkte jag, så jag åtminstone kommer upp och gör någonting...
 
Men idag ska jag testa att rida igen, jag orkar inte bara stå och kika vid sidan om! Jag ska åtminstone försöka rida och så får vi se hur det går...
Sheeba trimmades av Erika igår igen och efter en stund så hjälpte jag henne och då tycker jag hon såg fin ut! Sheeba är iaf väldigt nöjd med Erika, det gäller bara att hon inte får bli fööör nöjd ;) Men som sagt - i slutet var de superfina!
Stina trimmade Goodie och fick passa på att rida en övning i galoppen som jag tycker om att använda för att stärka upp bakdelen i piruetterna... Hon håller nämligen på att börja träna det med sin häst då de förhoppningsvis kan rida dessa klasser redan i vår. Så Goodie hjälpte henne lite där, och hon löste det toppen! Han såg superfin ut :)
 
Även Fonzie fick sig ett pass på töm faktiskt och var i vanlig ordning helt fantastiskt! Jösses vad jag älskar den hästen alltså, måste filma en snutt nästa gång jag sitter upp! :)
 
Men nu ska jag röra på mig, vi hörs lite senare!
Nöjd Fonzie efter gårdagens pass!
Trött Lucky efter gårdagens långa jobb pass ;) Livet på en pinne.....
 


Godmorgon.
Vilket stort nederlag jag fick uppleva igår... Detta är faktiskt inte alls särskilt trevligt!
Jag satt upp på Goodie en stund igår, men efter en stund med skritt fick jag be Erika hoppa upp och rida honom då jag var helt slut. Jag hade litemer tryck över bröstet eller att det ömmat lite sedan i helgen igen då jag slutat ta smärtstillande men igår vart det värre igen tycker jag.
Lektionerna sedan ska vi inte prata om, fick stanna och andas ibland då jag var så anfådd att det kändes som att jag varit ute och sprungit. Undrar om det är för att det bara gör ont som jag blir så andfådd eller vad det är? Idag ska jag dock ringa läkarn igen så jag får reda på om det är mer vila som gäller bara eller vad man ska göra...
 
Goodie var iallafall väldigt fin, och jag fick veta att även Sheeba skött sig bra då Erika red henne medans jag hade mina lektioner. Hon verkar verkligen tycka om Sheeba så det är extra roligt att be henne om hjälp att rida, hur kan man inte tycka om henne egentligen? ;) Samtidigt är det mycket häst i ett litet format och många kan nog tycka att hon blir lite läskig kanske, men dessa fungerar fint ihop! Goodie var också nöjd med Erika på ryggen och extra glad att hon bad om lite byten, då jag håller på att försöka lära Erika att byta galopp på hennes stora vackra hopphäst (som förövrigt rör sig väääldigt trevligt). Nu j*klar liksom, haha! Goodie bjöd henne på lite serier också, både tvåor och ettor faktiskt. Han var supernöjd iaf, som alltid när han får visa upp vad han kan... om tanken sedan var att han skulle göra så eller inte, det rör liksom inte honom så mycket i ryggen ;)
 
Jag avslutade med att släppa en pigg Fonzie i ridhuset en stund, alltså han behöver verkligen aktiveras nu igen... Jag bara känner hur energin byggs på sakta men säkert. Samtidigt gillar ju jag det, men det är vid dessa tidpunkter jag vill rida honom då det för mig tyder på att han har en bra period. Men vi får väl se, ska longera honom några dagar och tömköra lite och sådär tänkte jag om det fungerar bättre för mig.
 
Men vila en stund och sedan stallet tänkte jag, ska hem en stund mitt på dagen eller något beroende på när jag får tid till läkaren. MEn får jag okej, så ska jag ändå rida lite idag tänkte jag! :)
 


Grattis Peder!
Vill börja med att säga ett stort grattis till Peder Fredricson som igår fick ta emot Jerringpriset på årets idrottsgala - du är en riktig förebild för båda denna sport och många andra! Alla som följt Peder vet hur fantastiskt mycket han förtjänat detta pris!
 
Jerringpriset - svenska folkets pris?!
Tog det ens sekunder innan människor som aldrig haft med en häst att göra börjar skriva och uttryka sitt missnöje? Det visste väl vi alla egentligen från början, men samtidigt kan åtminstone inte jag låta bli att känna mig otroligt besviken på en del människor i detta avlånga land.
Vi kallar detta pris för "svenska folkets pris" av en anledning och det är just att hela svenska folket får vara med och rösta på sin favorit för att framhäva en idrottprestation som vi anser vara värt att framhäva. Alltså är våra röster precis lika mycket värda som någonannans, om det handlar om folk inom ridsporten, golf eller om simning - spelar mindre roll eftersom vi lever i ett fritt land där vi strävar efter att alla människor är av lika värde.
Att detta pris numera ska anses som ett "skämt", "ingen riktig idrottprestation" eller "skandal" är ju för att någonstans påvägen glömmer man av att detta handlar om vad folket tycker och vad dom upplever, det handlar också om en grupp där flest människor också går ihop och har upplevt samma typ av känsla och storhet i prestationen. Om det sedan handlar om fotboll, simning, ridsport, repklättring, konst eller kanske rentav pudelklippning (och ja, alla de tre senaste grenarna har faktiskt varit en officiell gren på OS) Inte ens golf har fått vara en del av OS-grenarna sedan 1904 för dom som är intresserade, golf blev dock återinsatt år 2016 till Rio eftersom man önskat detta. Kanske inte mer än rätt kan ju även jag känna med en sådan stor sport, men då har ridsporten varit en del i OS sedan 1912 och då kan väl också vilken bitter människa som helst förstå hur stort det är med en OS-silvermedalj för andra gången någonsin?! Skulle det inte vara en prestation menar man?
 
Jag förstår faktiskt att folk som inte tränat och tävlat hästar på en högre nivå någonsin kommer förstå vad det innebär, men respekt för andra människor lärde jag mig i tidig ålder att man faktiskt ser till att ha, och har man inget vettigt att säga så bör man heller ej tala...
 
Det var såklart också ganska bedrövligt att Sarah och Henrik var de två som media cirkulerade runt både igår och de senaste dagarna, just eftersom media var ointresserade av det Peder åstadkommit(?!?) Han var såkallad helt ointressant eftersom han aldrig har presterat eller åstadkommit något större i sitt liv som idrottman... Jag undrar just om dessa personer sett hur Peder kämpat sig fram under många års tid och hur han i början åkte mellan klasser och tävlingar på olika utställningar för att sälja sina tavlor för att kunna finansiera sina tävlingar och träningar så mycket som han ville och faktiskt behövde göra för att få dendär silvermedaljen en dag. Det handlar ju inte om att bara träna ett par år inom ridsporten direkt, det är mycket mer som ska klaffa och framförallt är det en helt annan extra individ som också ska klaffa och prestera precis lika bra.
Men min fråga jag ställer till dessa människor är då - hur tror ni att Peder kan gå in och vinna detta trots att media valt att helt fokusera på de andra två finalisterna? Är inte bara det en större prestation än själva resultaten han gjorde år 2016 i sig? För alla vet hur mycket vi påverkas av media, och har då rampljuset legat på de andra två så bör det vara en om än större prestation att gå in och vinna ändå? Jag menar, de andra får ju uppenbarligen och bör få (eftersom de är så mycket mer värda priset) fler röster bara genom att synas just precis nu...
Dessutom vet vi alla att ridsporten just slår lite i underläge när det kommer till media, det finns stora mästerskap som knappt skrivs om eller för den sakens skull ens går att se på tv - hur ska man som ointresserad då kunna veta vilka duktiga ryttare och idrottsmän/kvinnor denna sport besitter?
Media skriver också om hur stora prestationer de andra två idrottarna gjort det gångna året, men det står alltid otroligt lite om OS-silvret i Rio för Peders del. Det är en enormt stor skillnad att skriva: OS-silver i Rio mot att skriva: OS-silver i Rio, andra medaljen i ridsportsveriges historia på ett OS och enda ekipaget på hela tävlingen som var red felfritt genom alla rundor på hela tävlingen.
Inte ett enda litet misstag gjorde dom, dessa två individer som jobbat ihop sig under så många års tid. Inte ens en bom var dom i under hela mästerskapet - det är ju i sig ingen större prestation heller?
 
Slutligen vill jag bara påpeka en sak som lyser igenom kring detta pris och att just Peder blev den som tar emot det - vilken fantastisk sport detta ändå är! Vi är inte bara många utan också enade och tror uppenbarligen enormt mycket på våran sport. Tänk om människor runt omrking kunde se alla fördelar ridsporten faktiskt har i detta land, vad vi åstadkommer ihop!
För visst är det faktiskt folkets pris, och folket har likt alla andra röstningar - röstat fram deras värdiga vinnare!
Tillsammans är vi faktiskt så väldigt starka och idag är jag stolt!
 


Tisdag
Godmorgon.
Hoppas allt är bra med er?
Jag var väldigt dålig igår igen och var faktiskt hemma precis hela dagen, åkte bara och tog hand om hästarna lite på kvällen. Men då var allting redan klart i stortsett och både Sheeba och Goodie var ridna - hur fina vänner kan man ha? <3
Kvällsmocka och motionera en styck Fonzie hann jag dock med, pyssla med småsaker också... Sheeba har ett sår på sitt bakben som gått upp också och det lekte jag operationssjuksköterska med (lärt mig från min kära mamma ;) ) och jag hoppas faktiskt det ska kunna få läka lite extra fint nu. Hon fick detta i somras och har inte längre några besvär av det (vi har kollat det hos veterinären men det finns absolut inget vi kan göra och det har inte skadat något i själva benet heller) utan det är bara att vävnaden förmodligen blev så retat i början av läkningen när det gick upp hela tiden att det helt enkelt har svårt att läka igen helt. Men det är helt ofarligt och hon har absolut inte ont utav det, hon kan annars vara lite rädd om sina bakben men igår stod hon faktiskt jättesnällt och lätt mig pilla och greja med det. Avslutade med att tvätta rent noga och lägga på en salva så hoppas jag verkligen att det blir bra!
 
Idag har jag lite planer på att rida igen faktiskt, jag ska trotsallt jobba idag så det känns som att jag gjort mig förtjänt av att vara ifrån ridningen och jobbet en hel vecka! Ni kan dock vara lugna med att jag ska bara jogga lite lugnt, kort pass och känner jag minsta lilla så kommer jag hoppa av direkt - tro mig!
Men nu längtar jag verkligen upp på hästryggen igen kan jag säga :)
 
Jag tänkte sätta mig och dela ut hästar till dagens lektioner och planera lite inför dagens pass, jag har massvis med idéer till olika övningar just nu. Jag har börjat ge dom mer och mer utmaningar nu det senaste, det är verkligen jätteroligt för eleverna älskar det. På många sätt har det varit en utmaning för mig att ta mig an ridlärarrollen på detta sätt, det är helt annat än vad jag är van vid tidigare - men jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar det. Jag får jobba med både hästar, utbilda andra och barn/ungdomar - det är tre rätt av tre möjliga!
Det finns ingen ångest över att man ska börja jobba idag direkt, så kan man säga! Jag tillochmed längtade tillbaka till dom i tisdags när jag fick åka till sjukhuset.
Men nu ska jag skynda mig lite så hörs vi lite senare lovar jag, har ett ganska långt inlägg som ligger och väntar på att få publiceras här under dagen :)
 
 


Måndag!
Godmorgon!
Jag tror jag har slagit nytt rekord! Jag har inte suttit på hästryggen på snart en vecka, trots att jag faktiskt "får" sålänge jag inte går upp i puls eller tar i för mycket... Men vet ni? För första gången någonsin har jag backat och faktiskt inte vågat chansa! Detta är faktiskt stort för att vara mig, jag är lite stolt måste jag säga... Då inser iaf jag själv hur djupt denna upplevelsen satte sig på mig, jag vill aldrig någonsin uppleva den känslan igen.
 
Men hästarna håller igång, Sheeba har jag låtit två hoppryttare rida som jag litar på. Det är ytterst få som får rida mina hästar såhär och Sheeba är extra speciell med detta, Goodie reder sig men Sheeba och Fonzie släpper man ju inte upp vem som helst på direkt. Jag litar fullt på att när de sitter upp och jag säger vad de ska göra så är det så de jobbar henne också och hon har varit duktig har jag fått veta :)
Goodie har en dressyrryttare i stallet fått rida som själv tävlar tom MSV, och det har sett väldigt bra ut! Goodie var supernöjd med henne på ryggen.
Fonzie har faktiskt fått vila, till hans stora förtvivlan... men som plåster på såren har han fått låna brorsans hage som är hans favorithage. Han ser i stortsett varenda häst i hela medlemsstallet där och är verkligen jättenöjd med det. Men igår höll han på att krypa ur skinnet så då insåg jag att något blev tvunget att göras! 
Jag har länge tänkt köra igång med löshoppningen för att lära honom vad det innebär mer exakt så igår tog jag tag i grejerna, och vad roligt han hade. Som han busade och hoppade omkring, tillslut var han i en gång och då insåg han att han kanske skulle börja koncentrera sig lite också. Smått snopen kille när bommarna lätt läskigt bakom honom när han hoppat, då började han tänka sig för litemer de sista gångerna innan han fick sluta. Dessutom stod han och stensov resten av kvällen sedan ;)
När vi ändå var igång tog jag ut Sheeba på en runda också... det var litemer hysteriskt, jag och Sheeba konstaterade att vi får träna lite till så kanske hon kommer på grejen snart. Men det tog ett par varv varje gång innan hon ens kom sig för att stanna vid mig och godiset för att vänta ut bommarna hon sprungit på. Men när hon började fokusera lite och backa av så hoppade även hon fint, med den galoppen borde det ju inte bli så svårt kan man ju tycka. Men man ska veta att hålla iordning på alla dessa ben med så mycket rörelse runtomkring sin lilla kropp - det är svårt mina vänner! När vi fick henne att trava emot blev det betydligt bättre iaf, men hon fick hålla sig på lägre höjder och bara komma på hur man skulle lösa uppgiften. Ska försöka prova snart igen tänkte jag då det är bra träning :) Goodie får tyvärr inte vara med, hur gärna jag än hade velat så får han nöja sig med att busa till det i hagen. Jag vågar inte chansa mer än så tråkigt nog, det står för mycket på spel och jag skulle aldrig förlåta mig själv om det hände något...
Vi får ha kul med annat istället, och bommar/cavaletti ska vi börja ha litemer istället tänkte jag!
 
Men nu ska jag vila igen, första dagen jag kände mig piggare igen var igår faktiskt och då var det första dagen som jag inte sov något alls på ett helt dygn igen sedan i tisdags... Det är som att min kropp tycker att den blir tröttare av att sova så det är bättre att låta bli? Så jag gick upp vid 5 och satte mig och gjorde sådant som jag aldrig har tid (eller orkar hålla fokus..) för annars, kolla youtube, kika serier och pysslade hemma - mysigt!
Eftersom vi inte var så många så blev det inga bilder heller, fokus ligger ju trotsallt på att få löshoppningen så likt treårstestet som möjligt. Men inte fullt så hopplöst fall ändå, vi har ju faktiskt några månader på oss!


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >