Grattis Peder!
Vill börja med att säga ett stort grattis till Peder Fredricson som igår fick ta emot Jerringpriset på årets idrottsgala - du är en riktig förebild för båda denna sport och många andra! Alla som följt Peder vet hur fantastiskt mycket han förtjänat detta pris!
 
Jerringpriset - svenska folkets pris?!
Tog det ens sekunder innan människor som aldrig haft med en häst att göra börjar skriva och uttryka sitt missnöje? Det visste väl vi alla egentligen från början, men samtidigt kan åtminstone inte jag låta bli att känna mig otroligt besviken på en del människor i detta avlånga land.
Vi kallar detta pris för "svenska folkets pris" av en anledning och det är just att hela svenska folket får vara med och rösta på sin favorit för att framhäva en idrottprestation som vi anser vara värt att framhäva. Alltså är våra röster precis lika mycket värda som någonannans, om det handlar om folk inom ridsporten, golf eller om simning - spelar mindre roll eftersom vi lever i ett fritt land där vi strävar efter att alla människor är av lika värde.
Att detta pris numera ska anses som ett "skämt", "ingen riktig idrottprestation" eller "skandal" är ju för att någonstans påvägen glömmer man av att detta handlar om vad folket tycker och vad dom upplever, det handlar också om en grupp där flest människor också går ihop och har upplevt samma typ av känsla och storhet i prestationen. Om det sedan handlar om fotboll, simning, ridsport, repklättring, konst eller kanske rentav pudelklippning (och ja, alla de tre senaste grenarna har faktiskt varit en officiell gren på OS) Inte ens golf har fått vara en del av OS-grenarna sedan 1904 för dom som är intresserade, golf blev dock återinsatt år 2016 till Rio eftersom man önskat detta. Kanske inte mer än rätt kan ju även jag känna med en sådan stor sport, men då har ridsporten varit en del i OS sedan 1912 och då kan väl också vilken bitter människa som helst förstå hur stort det är med en OS-silvermedalj för andra gången någonsin?! Skulle det inte vara en prestation menar man?
 
Jag förstår faktiskt att folk som inte tränat och tävlat hästar på en högre nivå någonsin kommer förstå vad det innebär, men respekt för andra människor lärde jag mig i tidig ålder att man faktiskt ser till att ha, och har man inget vettigt att säga så bör man heller ej tala...
 
Det var såklart också ganska bedrövligt att Sarah och Henrik var de två som media cirkulerade runt både igår och de senaste dagarna, just eftersom media var ointresserade av det Peder åstadkommit(?!?) Han var såkallad helt ointressant eftersom han aldrig har presterat eller åstadkommit något större i sitt liv som idrottman... Jag undrar just om dessa personer sett hur Peder kämpat sig fram under många års tid och hur han i början åkte mellan klasser och tävlingar på olika utställningar för att sälja sina tavlor för att kunna finansiera sina tävlingar och träningar så mycket som han ville och faktiskt behövde göra för att få dendär silvermedaljen en dag. Det handlar ju inte om att bara träna ett par år inom ridsporten direkt, det är mycket mer som ska klaffa och framförallt är det en helt annan extra individ som också ska klaffa och prestera precis lika bra.
Men min fråga jag ställer till dessa människor är då - hur tror ni att Peder kan gå in och vinna detta trots att media valt att helt fokusera på de andra två finalisterna? Är inte bara det en större prestation än själva resultaten han gjorde år 2016 i sig? För alla vet hur mycket vi påverkas av media, och har då rampljuset legat på de andra två så bör det vara en om än större prestation att gå in och vinna ändå? Jag menar, de andra får ju uppenbarligen och bör få (eftersom de är så mycket mer värda priset) fler röster bara genom att synas just precis nu...
Dessutom vet vi alla att ridsporten just slår lite i underläge när det kommer till media, det finns stora mästerskap som knappt skrivs om eller för den sakens skull ens går att se på tv - hur ska man som ointresserad då kunna veta vilka duktiga ryttare och idrottsmän/kvinnor denna sport besitter?
Media skriver också om hur stora prestationer de andra två idrottarna gjort det gångna året, men det står alltid otroligt lite om OS-silvret i Rio för Peders del. Det är en enormt stor skillnad att skriva: OS-silver i Rio mot att skriva: OS-silver i Rio, andra medaljen i ridsportsveriges historia på ett OS och enda ekipaget på hela tävlingen som var red felfritt genom alla rundor på hela tävlingen.
Inte ett enda litet misstag gjorde dom, dessa två individer som jobbat ihop sig under så många års tid. Inte ens en bom var dom i under hela mästerskapet - det är ju i sig ingen större prestation heller?
 
Slutligen vill jag bara påpeka en sak som lyser igenom kring detta pris och att just Peder blev den som tar emot det - vilken fantastisk sport detta ändå är! Vi är inte bara många utan också enade och tror uppenbarligen enormt mycket på våran sport. Tänk om människor runt omrking kunde se alla fördelar ridsporten faktiskt har i detta land, vad vi åstadkommer ihop!
För visst är det faktiskt folkets pris, och folket har likt alla andra röstningar - röstat fram deras värdiga vinnare!
Tillsammans är vi faktiskt så väldigt starka och idag är jag stolt!
 Caroline och unghästen Stina

http://nouw.com/carolinesh%C3%A4stdr%C3%B6m

Behöver inte sägas så mycket mer än så. Inte klanka ner på någon annan. Inte missunna någon något. Bara konstatera att folk är såpass engagerade och intresserade av ridsport att Peder vann. Punkt. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >