Tisdagens ridpass.
Jag började med Sheeba igår och fick gå ner i nya ridhuset med henne, där brukar hon alltid vara lite extra pigg tycker jag av någon anledning så även igår... Vi skrittade länge på längre tyglar då jag absout aldrig tränar på att verkligen korta upp henne i skritten, har man en häst som gärna kortar upp skritten av sig själv så är ju det viktiga att alltid träna den avspända skritten och bara korta tyglarna korta sträckor och där bara lägga fokus på att hålla henne avspänd. Hon har börjat komma in i det systemet så jag tycker hon känts bra i skritten det senaste, den blir dock betydligt bättre desto längre passet går.
I traven var hon alldeles för springig så där red jag mycket öppnor med henne för att "tvinga" henne att vänta på mig lite utan att jag behöver sitta och ta för mycket i henne. Hon vet vad som gäller nu så det tar någon långsida och sedan lugnar hon sig oftast även om hon är väl pigg fortfarande ;)
Vi tränade sedan galoppen i både varven med mycket skänkelvikningar, förvänd galopp och tempoväxlingar. Red på långa diagonaler och flyttade varje gång för inner eller ytter vilket gjorde att vi också fick rida en hel del förvänd galopp genom kortsidorna. Den förvända känns äntligen som hon börjat förstå fullt ut, för nu väntar hon på mig och ger inte bara upp eller springer sig ur. Men det är också effektivt sätt att träna förvänd genom att rida skänkelvikingen innan och sedan gå ut i lite förvänd, då är dessa piggare hästar lite vana vid att benen ligger an innan den förvända och då ger dom inte sig iväg så tycker jag när man stödjer upp och är tydlig med skänkeln när man går ut i förvänd.
I slutet var hon väldigt fin och började svinga sådär härligt genom ryggen, det tar en stund att få henne att verkligen röra sig genom hela kroppen så men när hon kommer dit så är hon fantastisk!
 
Goodie fick ett pass i stora ridhuset och var också riktigt fin! I måndags var han fin, men en del saker som de som ridit honom inte tränat så mycket på var lite otajmade, tex bytena. Sedan tyckte jag faktiskt ändå han var lite svår från höger till vänster, vilket brukar lossna efter några serier, men jag vet att han kan lite till ändå så för att vara petig var jag ändå inte helt nöjd med tex den biten. Dock fick han massage av Emelie efter och då hittade hon lite i vänsterbogen och höger bak, väldigt logiskt med den jag kände alltså. Han hade dock varit väldigt nöjd när hon släppte på det under massagen, jag var inte med men han brukar liksom hjälpa till när han tycker att det är skönt och när han ser emelie nu så vet han direkt vad som gäller ;)
Vilket fall så tränade vi en hel del tempoväxlingar i galoppen på rakt spår, det har han väldigt jobbigt med i vänster varv sedan efter skadan. Men han kan också byta lite från dag till dag, men just dessa tempoväxlingar är överlag svårare och jobbigare för honom. Men är han bara kvick för skänkeln så blir det alltid mycket bättre! 
Vi gjorde lite byten, lite serier och avslutade med lite travjobb där han kändes helt fantastiskt fin! Det var bara att sitta och njuta... Älskade häst!
Han fick trava iväg och fick massa klapp och beröm ett par gånger och i dessa lägen bara drog han iväg i full galopp med öronen spetsade... Hade jag inte vetat bättre hade jag nästan trott att han skulle bralla, men det värsta han gör är att köra igång sin glad-svans, så den gick ju istsället som en propeller :)
Haha, ibland när jag måste be honom om mer fokus får jag verkligen överdriva hjälpen för att byta galopp... Men här ser man typiskt glad-svansen och väldigt väääl undersatte bakben. Ganska jobbiga byten att sitta i som ni kanske förstår ;)
 Ellen - tävlingsryttare

http://ellenshorselife.blogg.se/

Så häftig bild på er!


Sandra

Hahaha, "gladsvansen"! ^_^ Älskar Goodie! <3 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >