JMDressyr - march 2017

Godnatt!
Jösses, denhär dagen har verkligen bara swishat förbi!
 
Just nu ligger jag nerkrupen i en säng, i en stuga alldeles vid havet utanför Trelleborg och laddar inför imorgon. Har ingång Pharmalighten som jag brukar försöka skämma bort mig med... extra viktigt efter en sådanhär dag!
 
Började dagen med att släppa ut hästarna i hagen, Goodie och Fonzie fick promenera en stund ihop innan de gick ut. Efter detta red jag både Sheeba och en annan häst i stallet innan jag började jobba strax efter 9.
Vid tolv när jag hade slutat stod Goodie nästan klar för ett ridpass så vi trimmade en stund i ridhuset och han var faktiskt jättefin!
 
Efter att ha duschat honom, putsat och packat in det sista så satte vi oss i bilen och åkte ner till Trelleborg. Vi har hittat ett stall i närheten av tävlingsplatsen (de erbjuder ingen uppstallning på plats) som vart supermysigt! Så har vi snällt nog fått låna Erikas fantastiskt mysiga stuga som ligger precis vid havet, nära där Goodie står.
 
Men nu ska jag sova för det är uppstigning redan klockan 05.00 och jag börjar bli väldigt taggad och lite nervös eftersom jag fortfarande känner mig lite väl oförberedd för dessa klasser... Det känns så stort och svårt på något sätt, men vi ska ha roligt bara! Nu har vi inte ens någon press på oss att försöka kvala så jag ska passa på att njuta varje steg :)
 


Väldigt duktiga!
Igår hade jag fullt upp och hade egentligen tänkt låta hästarna få göra något annat som tex rida ut eller sådär, men vädret var riktigt dåligt så jag bestämde mig för att lägga upp travbommar som var upphöjda på böjt spår och där fick sedan alla 3 hästarna träna på att ta sig över.
 
Goodie var först ut och är väl lite av en klippa när det kommer till sådant jobb, han är van helt enkelt!
 
Fonzie däremot blir gärna lite rädd för bommar och sådär men med lite övertalning gick det tillslut! Men jösses vad han rörde sig över, helt fantastiskt!
 
Sheeba fick använda bommarna som bromsklossar och det fungerade oftast ganska bra... hon gör det ju liksom hellre än helt bra. Men det kommer! Hon blir bättre för varje gång iaf :)
 


Torsdag.
Godmorgon!
 
Idag tänkte jag gå in och göra en dagens att göra lista här på bloggen så kan ni under dagen följa mig exakt hur långt jag hunnit... eller kanske inte har hunnit då?! ;)
 
- Släppa ut hästar 
- Tvätta ridbyxor osv hemma
- Tvätta Goodies grejer i stallet
- Skura transporten
- Åka en sväng till MyOne
- Åka ut till Lantzsadelkammare för att låna med minst en sadel hem som Goodie ska få prova!
- Träna Goodie
- Rida Sheeba
- Fonzie ska få tränas på att visas för hand
- Mocka, fixa mat
- Packa Goodies grejer
- Packa mina grejer
- Packa in allting i transporten
- Putsa allt som ska med
- Minst två träningar
- Rida en extra häst i stallet
 
 
Vi får se hur detta går helt enkelt ;) Lång dag blir det iaf...
Fina stövlar mitt bland allt kaos... ;) Känns som att denna bild speglar lite av hur det kommer vara och hur jag kommer känna mig under denna dagen ;)
 


Ett slag för sig...
Nu har jag precis krypit ner i sängen och kom hem bara för en stund sedan... Ni förstår vilka långa dagar det blir då!
Ska skriva om dagens pass med hästarna men jag tror det blir imorgon för jag vill verkligen sova! Allt har dock rullat på bra och jag har hunnit börja packa, tvätta och skrubba rent grejer som vi ska ha med oss i helgen för på fredag åker vi igen! :)
 


Gårdagens ridpass.
Tänkte ta mig i kragen och börja skriva lite om mina ridpass igen eftersom jag vet att ni tycker om att läsa om detta många av er... :)
 
Sheeba fick ett väldigt lätt joggingpass då hon haft konditionsträning i hagen redan på dagen... hennes hagkompis var iväg hela dagen nästan och i detta fina väder ville ju jag helst ha henne ute. Att det sedan är hästar i hagarna jämte spelar ingen större roll. Men hon börjar få mer koll på sig själv nu för nu är det inga hysteriska rusningar längre vad jag sett utan nu var det mer som att hon gjorde om hagen till en långgaloppbana där hon helt enkelt rullade på ett par varv! Hon har energi utöver det vanliga den bruden akn jag lova, men i ridningen är den energin så himla häftig.
Hon fick dock bara tömköras och tränar då mycket övergångar där hon ska bibehålla mjukheten in i övergångarna, precis samma som vi jobbar även när jag sitter på ryggen. Men upplever att hon är den av mina hästar som det gör väldigt gott att verkligen träna från backen någon eller ett par gånger i veckan :)
 
Fonzie fick vila för jag hann inte riktigt med honom helt enkelt, brukar säga att han får koncentrera sig på att äta mat då. Har fått mycket beröm från människor i stallet nu att han börjar bli fin i kroppen och ser ut mer som en häst nu än vad han gjorde när han kom. Han har varit väldigt smal och gänglig hela sitt liv tycker jag, men han börjar bli riktigt vacker nu tycker jag... Men det är nog mycket pga dessa matdagar ;)
 
Goodie däremot fick gå ner i nya ridhuset där måtten stämmer lite bättre med hur banorna ser ut på tävling, mitt mål var att rida igenom hela Inter I B utan att ge upp vid galoppsaxen...
 
Vi började med att jogga igenom där jag två gånger fick säga till att han verkligen måste lyssna fram för min skänkel, det handlar mycket om att jag helt enkelt måste vara kvickare än vad han är så han förstår att jag är på "hugget" då är han direkt med på noterna och jag får en mycket lättare känsla överlag. Jag jobbar mycket på att jag vill att de svåra rörelserna ska kännas som dom lätta och ridningen däremellan är mer det som är svårt. Tex när jag rider piaff så vill jag inte behöva sitta varje steg och tala om för honom när och hur mycket han ska lyfta sina hovar, jag vill kunna koncentrera mig på att räkna, vägen, formen, hålla samlingen och ja allt detdär... Helt av allt vill jag bara sitta där och njuta och det är lite det jag strävar efter.
Men när jag jobbar honom kvick redan i skritten som igår så flyter liksom hela passet på så himla smidigt sedan!
Gjorde långa skänkelvikningar i alla gångarter och bad om att både låta bogen vara först men också bakdelen för att be honom om att lyssna precis på mig. Jag vill känna att jag har full kontroll på varje liten centimeter, vilket också gör det lättare för mig att sedan korrigera när något blir fel.
Vi gjorde lite byten och avslutade med några byten i varje och äntligen får jag en sådan fantastisk känsla i dom igen! Det är så lätt på Goodie när han är som han var igår, jag satt med världens bredaste leende bara och njöt!
Red sedan igenom hela programmet och det kändes faktiskt riktigt bra fram tills dendär j*kla galoppsaxen... Nu förstår jag varför många av elitryttarna säger att galoppsaxar är något av det svåraste man kan rida. Det är ju okej sålänge jag inte behöver räkna, men när jag ska räkna språng emellan så blir det svårt alltså. Jag gjorde samma sax flera gånger och bad honom verkligen gå undan för min nya innerskänkel innan jag gjorde  byttet och plötsligt fungerade det klart bättre. Kan jag få sådan flyt genom hela saxen så kan vi nog om några år ändå få en 6a eller 7a kanske ;)
Nej men Goodie kändes helt fantastisk verkligen, hoppas att det håller i sig tills i helgen!
 


Godmorgon!
Idag är det mycket på mitt schema, har 3 hästar som ska gå och ta hand om dom så som jag alltid gör såklart också. Dessutom ska jag iväg till kliniken i Landvetter och rida en häst där som haft lite problem tidigare, den är på bättringsvägen nu men de ville höra vad jag hade att säga om den hästen och vad jag kände för att se hur den ska jobbas vidare med...
Jag ska ha lektioner och också fortsätta packa inför helgen, för imorgon måste det vara helt klart!
 
Ja, ni förstår om jag känner att jag har lite att göra va?! Tur att jag tycker om det iaf :)
P3 Kristianstad gjorde ett repotage om tävlingarna i åstorp och Goodie är faktiskt med i deras lilla inslag faktiskt ;)


Mitt i tävlingsplaneringen...
Jag skrev ju till er att jag hade ett mål och en plan för detta året och jag hade inte bestämt mig om jag skulle skriva detta för er, men nu är vi nästan där så jag känner verkligen att jag borde kunna dela med mig nu...
 
Min dröm och faktiskt mitt mål iår var att kvala till Grand prix, och nästa mål handlar ju också givtvis om att också starta GP! Helt fantastiskt att ens kunna tänka denna tanke, och jag gör detta ihop med hästen som jag helst av allt vill göra det ihop med - så himla härlig känsla verkligen!
 
Nu var det så att jag inte riktigt trodde att jag skulle kvala på första starten iår, så jag är anmäld till alla tävlingar där dessa klasser finns (vilket är ca 4 stycken) men saken är nu behöver jag ju egentligen inte starta mer fören jag känner mig redo att debutera....
 
Nu har ju jag dock redan betalat, bokat boende och stallplats till nästa tävling som är i helgen så jag tänker att vi åker ändå... Då kan jag passa på att verkligen njuta känner jag! Så vi ska hela vägen ner till Trelleborg - Sydslätten i helgen faktiskt och det ska bli fantastiskt roligt!
 
Efter denna tävlingen så hoppas jag på att nästa start vi gör ihop är en (*nyp mig*) Grand Prix!! Jag har tillochmed en plan på när denhär debuten eventuellt ska äga rum faktiskt.... ;)
 


Godmorgon!
Vet ni vad? Jag behöver en riktig nystart... Jag har fått ett erbjudande om att börja blogga på en ny portal tex, det hade kanske varit något för mig - för att komma igång igen?! Jag saknar det faktiskt jättemycket...
 
En liten uppdatering här då:
Goodie... Går fantastiskt bra men har tyvärr vuxit ur sin sadel, så nu måste jag lite akut hitta en ny!! Helt idag eftersom det är tävlingsdags i helgen igen... (Mer om det i ett senare inlägg som kommer upp idag...)
Sheeba har börjat lugna sig lite och var med och tränade för Sylvia förra veckan, hon kändes fin! Jag tycker så hemskt mycket om den hästen :) Tyvärr kändes hon lite märklig några dagar nu över helgen och igår fick hovslagaren fram en böld faktiskt. Så hon var bättre redan på kvällen igår faktiskt!
 
Fonzie då? Han har busat till det och skavt bort en hudbit vid sin armbåge (så går det när man försöker leka hopphäst!) så jag vill inte spänna någon gjord på det. Vi håller oss till promenader i skogen tills det är läkt, vilket det nästan redan är med tanke på hur mycket jag använt min Pharmalight! Trodde det skulle se lite äckligt ut dagen efter han gjorde det, men det var helt torrt och fint, dessutm var det redan en fin skorpa över och inget som var minsta varmt eller svullet - skönt!
 
Dessa bushästar... Jag känner att det varit ganska lugnt ändå det senaste året med skador och sådant, milda grejer nu faktiskt (peppar,peppar)
Men nu ska jag åka till stallet och släppa ut lite hästar, för att sedan sätta mig och planera inför dagens lektioner.
 
 


Vi har kvalat till GRAND PRIX!!
Detta är ju helt galet faktiskt, en av mina största drömmar har gått i uppfyllelse... Min fanastiska lilla häst! Kärleken till honom går knappt att beskriva, men jag är iaf väldigt glad över att det är med just honom jag får vara med på denna redan... Det är häftigt att det är vi två som gör detta ihop!
 
 


Idag åker vi!
Today's the day! Imorgon kör våran första tävling för säsongen igång och vi åker ner till Skåne redan idag..
Jag ska till stallet nu för att hinna rida och greja med de andra och min förhoppning är att komma iväg redan vid nio, men sålänge vi är i åstorp innan klockan 14.00 så ska det nog gå bra ;) Gissar att vi har ca 3 timmar ner så det ska vi lösa!
jag har kikat in startlistorna med lite skräckblandad förtjusning kan jag säga, men jag försöker tänka att det inte gör något att vi får svårt att slå en enda av dom ;) Däremot ska jag njuta av att sitta och rida fram ihop med alla dessa duktiga ekipage imorgon!
 


Vilken dag!
Jag har ändå en helt fantastisk liten häst! Visserligen var det ingen riktig tävling idag men ett väldigt bra genrep och jag är supernöjd med Goodie! 67.1% trots att jag "experimenterade" lite med blandannat piruetter och uppställningen och sådär... Men det han gör bra, gör han riktigt bra och ibland blir det lite mycket ;)
Saknas fortfarande mycket styrka, men man kan inte gräva ner sig för mycket i det utan det handlar ju om att bygga upp dom under tiden också! :)
Riktigt roligt iaf och nu känner jag mig inte enbart spyfärdig inför helgens start... Nu är jag lite taggad också!
 
 


Godmorgon.
Jag är heelt slut, men jag vet att det inte är någon idé att försöka sova nu för då kommer jag bara må dåligt sen när jag ska upp... En av de absolut värsta delarna när man lider av dessa sömnstörningar som jag har är att man gör sin kropp så himla känslig, ska jag upp på morgonen och har en tid att passa så kan inte min kropp koppla av för att jag vet inte om jag vaknar när klockan ringer. Ni ska se hur många alarm jag har på min mobil, och jag kan sova mig igenom allihopa!
Men men, idag ska jag iaf till en klubb nära oss och rida igenom Inter II! Det ska bli väldigt roligt och jag är faktiskt taggad... Kan bero på den fantastiska träningshelg vi haft ihop jag och Goodie, det har äntligen börjat lossna igen och han känns faktiskt superfin! Han börjar bli starkare och kommer mer och mer igenom kroppen i allting egentligen.
Igår red vi igenom programmet och det känns inte alls lika "svårt" längre, det var en fantastisk känsla att känna att vi hann med att tänka och verkligen rida och inte bara sitter och svänger och tänker på nästa grej... Nu kunde jag vara mer "här och nu". Det gick över förväntan dessutom och alla svåra saker flöt på riktigt bra egentligen, en del småmissar och piruetterna var väl sådär, men däremot ettorna och tvåorna kändes superenkla! Även galoppökningarna med byten innan hörent som varit lite av en svag sida hos oss, kändes säkra! Ökar jag i vänster galopp och ska byta till höger så har vi missat så många gånger att jag knappt kommer ihåg om vi någonsin satt just det momentet, där har vi gett bort poängen i varje svårklass vi startat iaf... Men nu kändes det inte ens som en svårighet?! Vi får väl se idag hur det går helt enkelt ;)
 
Jag har dessutom blivit extra bortskämd med att min andra tränare suttit på läktaren i helgen och kikat... Hur fantastisk är hon inte?! Ridit för en hel del riktigt duktiga tränare, men Sylvia är guldvärd just för att hon är så engagerad i just oss! Det är så obeskrivligt viktigt för mig och gör mig väldigt mycket tryggare när vi pratar ihop oss eller tränar, för jag kan bolla idéer på ett helt nytt sätt som jag aldrig kunnat göra innan! Även om jag förstår att det är svårt att ha möjligheten att vara så engagerad som hon är med både tid och ork, men jag är iaf väldigt tacksam!
 
Till råga på allt så sitter Goodies massör Emelie på läktaren och iaktar också, man kan säga att temat är samlat helt enkelt ;) 
 
Nu ska jag försöka hitta på något innan jag blir för trött och somnar eller något, men idag ska vi iaf göra en liten mini-debut för iår och dessutom rida detta fantastiskt häftiga program - jag får nypa mig själv i armen ibland! Tänk att trots min skada och Goodies sämre så är vi där och tränar, långt kvar innan det är perfekt men ändå... Det är verkligen otroligt kul!
 
 


Sjukstuga
Fy, jag har gått och blivit sjuk! Då jag missar planeringstid nästa fredag på jobbet så ska jag jobba ikapp det idag... Klart man lyckas boka in det en dag som denna!
Men egentligen gör det inget för jag måste till stallet och rida alla hästarna ändå, plus att jag verkligen behöver klippa klart Goodie inför imorgon.
Det är dags för träning för Jenny Schreven, och Goodie går både imorgon och lördag. Jag hoppas på att få rida Sheeba ett pass och dessutom kommer jag få rida ett extra pass ihop med ridlärarna på en av ridskolans hästar. 
På söndag åker vi iväg och rider program på min gamla ridskola där jag började min "karriär" - Bollebygds ridklubb. Vi ska faktiskt rida Inter II igen är tanken! Så himla kul är det :)
Hästarna är väldigt fina just nu, alla tre faktiskt! Känns väldigt roligt med allt... och dessutom har jag ett gäng tävlingar inplanerade det närmaste! Faktiskt ända fram till sommaren ;)
Fonzie var ute och miljötränade med Kiria igår, hoppas på att snart kunna gå ut och rida honom :) han är dock lite väl känslig än så vi får se när jag vågar mig ut ;)


Söndag.
Godmorgon!
Idag är det dags för regionala ponnytävlingar hos oss så det kommer vara full rulle har jag en känsla av och jag hade behövt rida lite på dom alla 3 så vi får väl se...
Men Goodie ska jag iaf hinna trimma lite på tänkte jag och har vi tur så kanske de inte använder båda paddockarna som parkering så då går det kanske bra trotsallt :)
 
Igår var mina hästar ganska sjövilda... Sheeba hade energi på en helt ny typ av nivå kan man säga, men jag vet hur jag lättast får henne att komma tillbaka till min nivå igen numera så hon blev bättre allteftersom. Goodie var faktiskt väldigt fin, men fick ett väldigt lätt pass. Hoppas som sagt kunna trimma dom lite idag, annars får det väl bli uteritter för hela slanten. Men när det kommer till Goodie skulle jag verkligen behöva rida igenom programmet inför nästa helg då vi ska på en Pay&ride och få rida programmet vi ska starta de närmaste veckorna... och det var längesedan jag satte ihop allting så ;)
 
Men nu ska jag vila en stund så hörs vi lite senare!
 


Lördag.
Jag har fått mig en lång och härlig sovmorgon idag, som jag behövde det! Varit lite väl trött de senaste veckorna...
 
Just nu ligger jag och funderar lite på hur jag ska göra med Fonzie och hans schema inför treårstestet, hur mycket jag ska rida och hur många gånger till jag tänker att han ska löshoppas. Dessutom behöver jag åka iväg på andra ställen och rida lite också tänkte jag... Först ska jag börja träna bort longeringen innan kanske, så jag kan ha den att ta till enbart vid "nödfall" alltså när han piper runt medans jag försöker skritta fram honom... Då vet man nämligen att det kan bli vääl livat att hoppa upp ;) Jösses vad jag tycker om den hästen, tänk om några år!
 
 
Nu ska jag åka till stallet och ta hand om mina små ögonstenar :)
 


Vi är på rätt väg igen!
De har hänt mycket de senaste två dagarna här kan jag tala om!
 
Goodie har varit hos Benny och kollat sina tänder - äntligen! Jag klämde in mig på en tid för bara en vecka sedan så jag var superglad att jag fick detta gjort såhär snabbt! Han hade precis som jag tänkt - vassa kanter på vänster sida. Det var i stort behov av att raspas ner och jag var lite besviken över att han inte haft så mycket vassa kanter sedan jag köpte tillbaka honom. Nu blir det Benny varje gång när jag kollar munnen känner jag... Jag har ju kollat han var 6 månad men förra gången valde jag att åka till ett annat ställe då vi misstänkte foderficka och det blev väl kanske inte lika bra gjort då kände jag såhär med facit i hand. Men såhär är det genom hela ens hästliv, man lär sig av sina misstag och man försöker ju alltid göra det absolut bästa man bara kan så...
Det ska bli så roligt att testa rida honom idag igen! Emelie kikade ju på honom för några dagar sedan också och passet efter det (i onsdags) var han mycket bättre. Men jag behövde någon sista touch och förhoppningsvis var det tänderna som spökade lite då.
 
Sheeba har jobbat lugnt ett tag med tanke på att hon fått ett sår på sitt bakben, eller rättare sagt ett gammalt sår som gått upp... Men jag börjar bli ganska duktig på hur jag ska sköta det nu så det är mycket bättre igen. Hon har dessutom ingen hagkompis så givetvis är hon extra pigg nu då, men hon verkar väldigt fräsch just nu! Ska bli kul att öka kraven på henne lite igen :)
 
Fonzie red jag i onsdags och han var duktig! Nu börjar vi komma till det skedet att jag måste sätta dit framåtbjudningen, men jag behöver inte fokusera så på allt annat som det är i början... Han var nere i vårat näst största ridhus för första gången när jag satt på och det tog han väldigt bra. Lite tittig över saker som ligger på sargen men skötte sig ändå och i slutet var han väldigt duktig!
Vi avslutade med att gå ut och skritta en bit med Erika på backen... så härligt om man kan lära dom detta i tid! Uteritter är alltid extra nyttiga på dessa unga hästar :)
 


Fredag
Godmorgon!
 
Numera när jag loggar in här så sitter jag alltid och funderar över vad jag ska skriva och vart jag ska börja... Det slutar alltid med att det blir väldigt lite skrivet och jag känner att jag får utlämna allt som jag egentligen vill skriva om...
 
Det finns en sak i mitt liv just nu, eller kanske snarare en del i mitt liv som inte fungerar och det förstör litegrann för allting annat också känner jag. Det gör allting annat till en större ansträngning för mig än vad det vanligtvis är, för ni som känner mig litegrann vet att det är en ganska stor ansträngning att bara komma ur sängen på morgonen.... Jag har verkligen kämpat det senaste och jag har så mycket motivation till så mycket, men 9 gånger av 10 så rinner allt ut i sanden för det är något som drar ner mig.
Jag vet precis vad det är och jag vet precis vad som är problemet för mig, det jag måste komma på är hur jag ska lösa det på bästa sätt.
Tänk vilka vägskäl man står inför ibland är tryggheten eller våga-satsa- sidan den som väger tyngst? Vad blir bäst i längden och vad kommer gynna mig?
 
När jag tycker att jag har det lite extra jobbigt så älskar jag att bara ställa mig utanför Sheebas, Fonzies och Goodies boxar och tänka på att de står där pga mig... De är "mina" fantastiska hästar som jag får lov att jobba med och umgås ihop med varje dag. Det är verkligen för mig att hitta ljuspunkter som gör allt slit värt det och jag har tre stycken enromt stora ljuspunkter jag kan välja att fokusera på!
Hästmässigt kan jag just nu inte ha det bättre, eller roligare heller för den delen. Eftersom jag nu tänker göra det enda rätta - glömma det dåliga och fokusera på det positiva så tänker jag nu åka till jobbet och fokusera på att mina hjärtan väntar på mig när jag slutar och dessutom ska jag ha några träningar med duktiga elever efteråt. Det om något kan ge mig energi så det räcker i en hel vecka!
Man har alltid två val när det kommer till obekväma situationer, fortsätta gräva ner sig eller se det positiva med det som redan finns, man redan har eller kanske det som kommer bli - välj själv :)
 
Vi hörs senare!
Kram
 


Godmorgon
Idag är det full rulle för mig, jag har nämligen tänkt bli klar med allt i stallet innan hoppträningarna börjar i eftermiddag...
Alla hästar ska ridas men lite lättare pass. Fonzie är det faktiskt flera veckor sedan jag stt på så det ska bli väldigt roligt :)
Goodie fick massage igår så jag hoppas han känns lite bättre idag, om inte annat ska han till tandläkaren imorgon så då kanske dom hittar något där... hoppas det isåfall!
Sheeba och Goodie iaf joggas lite lätt så får vi se hur det går! Har en känsla av att det kommer kännas ganska bra ändå faktiskt :)
 
Vilket fall, jag ska skriva mer grundligt om passen här lite senare! 
 


Har ni något förslag?
Jag funderar på hurvida jag ska skriva här om hästarnas veckoplanering, vad tycker ni? Ska jag fortsätta göra det? Ni får gärna komma med lite roliga förslag på hur man kan göra det på ett roligt och bra sätt och sedan kanske en utvärdering efter varje vecka som gått? Här eller på youtube? Eller tycker ni det är mest intressant att se iaf jag ens har ett schema eller ej? ;)
Hur lägger ni själva upp er veckoplanering med hästarna?
 


Ny vecka och nya möjligheter!
Från och med nu så ska jag börja lägga om mitt liv lite känner jag, jag måste hitta ett system som gör att jag får litemer ledigt för jag känner mig fullständigt helt slut just nu!
Gårdagen var lite pricken över i:et!
 
Men men, hästarna är ju en stor "tröst" iaf... Fonzie har varit igång litegrann veckan som varit nu så om det inte blir redan idag så är tanken att han ska gå ca 3-4 pass denna veckan på lite olika sätt. Lite ridning, tömkörning, promenad eller kanske löshoppning?
 
Sheeba ska joggas lite lugnt ett tag tänkte jag, hon har ett sår på ett bakben som svullnat upp, men det går ner såfort hon rör sig mer så hon ska ju givetvis hållas igång då tänker jag :)
 
Goodie ska få fortsätta fokusera på lite lättare saker några dagar till och jag ska bara jobba med rakriktningen och lösgjordheten för att verkligen få känna igenom allting innan han ska till tandläkaren på torsdag. Ska bli så skönt att få kollat honom av Benny igen!
Förövrigt gjorde Goodie slutor i trav för 8,5 i lördags på domarkursen... helt fantastiskt fina var dom med tanke på hur jag varit väldigt nöjd när vi fått 7 innan. Fina, bästa Goodie!
 
 
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >