Gårdagens ridpass.




Tänkte ta mig i kragen och börja skriva lite om mina ridpass igen eftersom jag vet att ni tycker om att läsa om detta många av er... :)
 
Sheeba fick ett väldigt lätt joggingpass då hon haft konditionsträning i hagen redan på dagen... hennes hagkompis var iväg hela dagen nästan och i detta fina väder ville ju jag helst ha henne ute. Att det sedan är hästar i hagarna jämte spelar ingen större roll. Men hon börjar få mer koll på sig själv nu för nu är det inga hysteriska rusningar längre vad jag sett utan nu var det mer som att hon gjorde om hagen till en långgaloppbana där hon helt enkelt rullade på ett par varv! Hon har energi utöver det vanliga den bruden akn jag lova, men i ridningen är den energin så himla häftig.
Hon fick dock bara tömköras och tränar då mycket övergångar där hon ska bibehålla mjukheten in i övergångarna, precis samma som vi jobbar även när jag sitter på ryggen. Men upplever att hon är den av mina hästar som det gör väldigt gott att verkligen träna från backen någon eller ett par gånger i veckan :)
 
Fonzie fick vila för jag hann inte riktigt med honom helt enkelt, brukar säga att han får koncentrera sig på att äta mat då. Har fått mycket beröm från människor i stallet nu att han börjar bli fin i kroppen och ser ut mer som en häst nu än vad han gjorde när han kom. Han har varit väldigt smal och gänglig hela sitt liv tycker jag, men han börjar bli riktigt vacker nu tycker jag... Men det är nog mycket pga dessa matdagar ;)
 
Goodie däremot fick gå ner i nya ridhuset där måtten stämmer lite bättre med hur banorna ser ut på tävling, mitt mål var att rida igenom hela Inter I B utan att ge upp vid galoppsaxen...
 
Vi började med att jogga igenom där jag två gånger fick säga till att han verkligen måste lyssna fram för min skänkel, det handlar mycket om att jag helt enkelt måste vara kvickare än vad han är så han förstår att jag är på "hugget" då är han direkt med på noterna och jag får en mycket lättare känsla överlag. Jag jobbar mycket på att jag vill att de svåra rörelserna ska kännas som dom lätta och ridningen däremellan är mer det som är svårt. Tex när jag rider piaff så vill jag inte behöva sitta varje steg och tala om för honom när och hur mycket han ska lyfta sina hovar, jag vill kunna koncentrera mig på att räkna, vägen, formen, hålla samlingen och ja allt detdär... Helt av allt vill jag bara sitta där och njuta och det är lite det jag strävar efter.
Men när jag jobbar honom kvick redan i skritten som igår så flyter liksom hela passet på så himla smidigt sedan!
Gjorde långa skänkelvikningar i alla gångarter och bad om att både låta bogen vara först men också bakdelen för att be honom om att lyssna precis på mig. Jag vill känna att jag har full kontroll på varje liten centimeter, vilket också gör det lättare för mig att sedan korrigera när något blir fel.
Vi gjorde lite byten och avslutade med några byten i varje och äntligen får jag en sådan fantastisk känsla i dom igen! Det är så lätt på Goodie när han är som han var igår, jag satt med världens bredaste leende bara och njöt!
Red sedan igenom hela programmet och det kändes faktiskt riktigt bra fram tills dendär j*kla galoppsaxen... Nu förstår jag varför många av elitryttarna säger att galoppsaxar är något av det svåraste man kan rida. Det är ju okej sålänge jag inte behöver räkna, men när jag ska räkna språng emellan så blir det svårt alltså. Jag gjorde samma sax flera gånger och bad honom verkligen gå undan för min nya innerskänkel innan jag gjorde  byttet och plötsligt fungerade det klart bättre. Kan jag få sådan flyt genom hela saxen så kan vi nog om några år ändå få en 6a eller 7a kanske ;)
Nej men Goodie kändes helt fantastisk verkligen, hoppas att det håller i sig tills i helgen!
 



Jenny

Det låter ju alldeles underbart som du beskriver det... men jättesvårt:-D:-D
Vi hejar på er!!


Linnea

Så roligt att du är igång och bloggar mer bunkrande hur det går med hästarna i träningen. Heja dig och Goodie!







 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >