JMDressyr - november 2017

Sneak peak
 


Godmorgon!
Jag är uppe med tuppen idag, har ju min sömnklocka på mig så får försöka anstränga mig lite.. ;) Nej, men jag ska snart till Sahlgrenska och under några veckors tid innan det ska jag ha en gigantisk klocka på mig som mäter allt jag gör eller kanske vad jag inte gör också, dagsljus, sömn, rörelse osv. Men anledningen att jag är uppe tidigt är faktiskt inte pga det utan att jag inte kan sova och då är det bättre att gå upp... Särskilt när jag har mycket att göra!
 
Jag måste börja med att berätta vad jag gjorde häromkvällen! Jag red en elevs hopphäst som jag hjälper till med ganska mycket för tillfället, de har lite problem med att hålla honom mjuk, avspänd och lydig och givetvis blir det extra tydligt när det kommer in hinder i bilden... Sedan om det är 30cm eller 130 spelar ingen större roll, han är lika svår ändå... Jag har länge skojat om att jag borde testa att hoppa honom lite, men när jag sett hur han blir så kan jag inte annat än tänka att mitt knä kommer döda mig om jag utsätter mig för den typen av bus... Men någonstans har jag ändå känt att jag litar på dendär hästen och jag tror ändå att det kan hjälpa honom och kanske eventuellt hans ryttare också. Så en kväll när vi var väldigt lite folk kvar på anläggningen så bestämde jag mig för att utmana oss! Och som det gick! och jösses vad roligt det var! Jag vet inte om han tyckte synd om mig att det var därför han var så lugn, hoppningen dagen innan eller att vi kanske hade lite förståelse för varandra (tror mest på det första, haha) men han skötte sig helt strålande. Nu är jag jättepeppad att hjälpa dom med den grundläggande delen även i hoppningen och fick känslan av att de bådas självförtroende helt enkelt kanske bara behöver stärkas! Men jag måste bara säga - som jag saknat hoppningen, det är ju så roligt! Dessutom lotsade han runt mig så väl så jag hade inte ens en liten känning i knät efteråt... Jag har faktiskt i smyg börjat planera för att hoppa in Sheeba litemer och vara med och träna för min chef varannan onsdag på hennes hoppträningar. Även Fonzie har jag planer på att hoppa in lite smått snart, han tror jag kommer vara väldigt okomplicerad faktiskt... Däremot har jag satt en ganska tydlig gräns för min egen skull, vi pratar max småhinder för att ge hästarna gymnastiken och att de får göra något annat ibland. Någonstans måste jag ändå dra min gräns ;) Blåbärshoppningarna ihop med mina fantastiska ridskoleelever hade ju varit perfekt, tänk så kul! Nejdå, men lite hoppnings ska det nog allt smygas in nu igen - det är dags!
 
Sheeba trimmas på ganska tufft just nu inför tävlingen på söndag, dock står jag fortfarande som första reserv men jag tycker väl att jag kanske borde komma med... Hoppas det! Vi har ju en träning inbokad idag för Jenny S äntligen, vi missade ju förra gången då vi har nere med Fonzie i Flyinge då.
Jag ska dessutom rida en extra lektion på jobbet imorgonbitti, med en häst från ridskolan (som förövrigt jag var med och valde ut) och det ser jag verkligen fram emot för jag tycker hemskt mycket om den hästen.
 
Men nu ska jag åka och släppa ut hästar och börja rida! Just det, jag har skaffat lite extra hjälp nu med fotning och filmning framöver så idag blir det faktiskt både lite film och bilder. Så dags nu känner jag!
 
 
 


Godnatt, igen ;)
 Jag är helt slut! Jag började dagen med att åka till Goodie och hans nya ställe och pyssla om honom lite och sådär innan han fick gå ut i sin nya fina hage.
Överlag verkar han väldigt nöjd övet att få komma in nu igen så :)
Sedan begav jag mig vidare mot de andra 4 utav mina hästar som ska komma ut och allt sådant ni vet, pysslade lite...
Jobbade sedan över 6 timmar för att  sedan åka direkt till sjukgymnasten och sedan direkt tillbaka till ridhuset för att börja ta in hästarna igen och börja rida... red 5 hästar, tömkörde Fonzie och så lite annat pyssel. Avslutade med att åka till min lilla kung, som jag saknat honom idag - han fattas oss verkligen! MEn han verkar ha haft det bra och var väldigt nöjd över att få sova inne iaf :)
 


Då sitter man här igen...
Alltså, dethär med att sova... det är tydligen överskattat har jag hört? Fy vad jag är trött på detta...
Men men - hej förresten!
Jag har haft en enormt lång dag och helg känns det som... eller nej hela veckan har varit hur lång som helst! Tiden bara springer förbi.
Jag jobbar faktiskt ganska mycket just nu och det är såklart roligt, men det är ganska tufft för min kropp. Det är ju dock så att det underlättar att jobbet har med hästar att göra.
 
Men nu har jag äntligen fått in Fonzie till Bfk igen, det tog bara 4 månader för mig att komma på hur jag ville ha det, fast jag har nog inte bestämt mig riktigt än heller ;)
Goodie har fått flytta till ett stall i närheten där jag bor, lite tillfälligt kanske, men det känns väldigt bra där. Varken han eller Fonzie har uppskattat lösdriften  de senaste veckorna så jag behövde tänka om lite. Tanken var ju att ha Goodie på lösdrift hela vintern faktiskt, men han började strejka redan när det blev kallare - så man kan säga att jag försökt härda ut ett tag. Det bästa är att han fått en fin egen hage i nya stallet oh det känns väldigt skönt eftersom han är en ganska speciell kille, inte ens snälla Fonzie förstår sig på Goodie när han drar igång. Då är ändå Fonzie en av de absolut mest vänliga (om än lite busig,haha) häst jag träffat på...
 
Annars då? Jag rider väldigt mycket just nu, jag har i snitt ca 4 hästar om dagen att rida trots att Fonzie har vilat. Så jag rider alltså en hel del hästar som inte är mina vilket är enormt roligt! Flera stycken är faktiskt dessutom hästar som jag verkligen uppskattar att rida, som gör mig lite extra lycklig.
Sheeba räknar jag ju som min egen även om inte jag äger henne, men hon går ganska mycket just nu. Men jag varvar med lite tömkörning och longering, det ser jag som en lugnare jogging dag eller aktiv vila. Men hon är fin nu, vi har tagit en paus från bytesträningen då jag hoppas att vi kommer med till söndagens tävling på hemmaklubben. Vi har en regional dressyrtävling då och det är ju så smidigt att inte ens behöva gå utanför stalldörren för att gå in på framridingen och tävlingsbanan, bortskämda som vi är :)
Det blir iaf en msvc1 om vi kommer med, ligger som andra reserv just nu. 
Inför tävlingen så kommer Jenny Schreven och jag tror att vi kommer få rida på torsdag jag och Sheeba, jag hade anmält mig på Fonzie också men han har jag inte kunnat sätta igång så mycket mer än skrittturer ute när jag haft någon som kunnat ta med sig en styck upprörd Goodie ut - så vi har helt enkelt inte kunnat komma igång så bra. Men nu så är tanken att vi ska träna på året ut iaf tänkte jag.
 
Våran nya kompis - den nya träningshästen som kommit till oss är fantastiskt fin! Jag är väldigt förtjust i honom och tror han kommer bli väldigt fin i framtiden. Han är en valack, 5 år efter Don romatic. Roligt när folk kontaktar mig och vill ha sin häst i träning, funderar på att ha en box extra permanent till en träningshäst framöver... Vi får se! Jag måste ju hinna med allt också ;)
Här har ni föresten en bild på våran nya träningskompis, visst är han vacker?
Bild från Hööks
 
 


Godnatt!
Nu sitter jag här igen, och det känns faktiskt precis på samma sätt som det gjorde för ca 1,5 år sedan när jag satt på nätterna och skrev här i bloggen för att fördriva mina sömnlösa nätter... skillnaden just idag är att jag faktiskt publicerar detta nu när jag skriver också.
Jag har så himla mycket jag vill berätta för er, men det är inte helt rätt läge nu helt enkelt...
Jag saknar både er och bloggen något enormt ska ni veta, jag vill verkligen hitta tillbaka till bloggen igen ;) Hoppas på att jag gör det väldigt snart dessutom!
 
Men en uppdatering förtjänar ni verkligen alla tålmodiga, goa människor som sitter och spanar er in här varje dag! <3
Jag och Sheeba har faktiskst startat två klasser idag på hemmaplan, en andra plats i Klubbmästerskapet blev det på 70.7 % i faktiskt det tuffaste klubbmästerskapsmotstånd jag någonsin mött iaf! Sheeba var riktigt pigg men hon blir bara mer och mer ridbar och rolig för varje tävling som går :) JAg är jättenöjd iaf!
 
I övrigt så står Goodie och Fozie kvar på lösdriften, men jag vill verkligen hitta något till Goodie där jag kan ha honom på box.. Fonzie kommer isåfall köras in till ridhuset denna veckan har jag tänkt, plus att det på tisdag kommer en ny träningshäst till mig faktsikt! Här händer det grejer, haha.
Det är faktiskt en riktigt fin häst som jag hemskt gärna har på min dagliga lista över vilka jag ska rida iaf...
 
Men åter till världens bästa Sheeba, fasen vilken häftig häst det är! Det är rå roligt att träna och utbilda den hästen. Idag var det en sådandär perfekt dag 70.7% i första klassen och 2:a och i MSVC1 hamnade vi på 68.8% och det blev en fin förstaplats.
 
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >