Godmorgon!
Jag är uppe med tuppen idag, har ju min sömnklocka på mig så får försöka anstränga mig lite.. ;) Nej, men jag ska snart till Sahlgrenska och under några veckors tid innan det ska jag ha en gigantisk klocka på mig som mäter allt jag gör eller kanske vad jag inte gör också, dagsljus, sömn, rörelse osv. Men anledningen att jag är uppe tidigt är faktiskt inte pga det utan att jag inte kan sova och då är det bättre att gå upp... Särskilt när jag har mycket att göra!
 
Jag måste börja med att berätta vad jag gjorde häromkvällen! Jag red en elevs hopphäst som jag hjälper till med ganska mycket för tillfället, de har lite problem med att hålla honom mjuk, avspänd och lydig och givetvis blir det extra tydligt när det kommer in hinder i bilden... Sedan om det är 30cm eller 130 spelar ingen större roll, han är lika svår ändå... Jag har länge skojat om att jag borde testa att hoppa honom lite, men när jag sett hur han blir så kan jag inte annat än tänka att mitt knä kommer döda mig om jag utsätter mig för den typen av bus... Men någonstans har jag ändå känt att jag litar på dendär hästen och jag tror ändå att det kan hjälpa honom och kanske eventuellt hans ryttare också. Så en kväll när vi var väldigt lite folk kvar på anläggningen så bestämde jag mig för att utmana oss! Och som det gick! och jösses vad roligt det var! Jag vet inte om han tyckte synd om mig att det var därför han var så lugn, hoppningen dagen innan eller att vi kanske hade lite förståelse för varandra (tror mest på det första, haha) men han skötte sig helt strålande. Nu är jag jättepeppad att hjälpa dom med den grundläggande delen även i hoppningen och fick känslan av att de bådas självförtroende helt enkelt kanske bara behöver stärkas! Men jag måste bara säga - som jag saknat hoppningen, det är ju så roligt! Dessutom lotsade han runt mig så väl så jag hade inte ens en liten känning i knät efteråt... Jag har faktiskt i smyg börjat planera för att hoppa in Sheeba litemer och vara med och träna för min chef varannan onsdag på hennes hoppträningar. Även Fonzie har jag planer på att hoppa in lite smått snart, han tror jag kommer vara väldigt okomplicerad faktiskt... Däremot har jag satt en ganska tydlig gräns för min egen skull, vi pratar max småhinder för att ge hästarna gymnastiken och att de får göra något annat ibland. Någonstans måste jag ändå dra min gräns ;) Blåbärshoppningarna ihop med mina fantastiska ridskoleelever hade ju varit perfekt, tänk så kul! Nejdå, men lite hoppnings ska det nog allt smygas in nu igen - det är dags!
 
Sheeba trimmas på ganska tufft just nu inför tävlingen på söndag, dock står jag fortfarande som första reserv men jag tycker väl att jag kanske borde komma med... Hoppas det! Vi har ju en träning inbokad idag för Jenny S äntligen, vi missade ju förra gången då vi har nere med Fonzie i Flyinge då.
Jag ska dessutom rida en extra lektion på jobbet imorgonbitti, med en häst från ridskolan (som förövrigt jag var med och valde ut) och det ser jag verkligen fram emot för jag tycker hemskt mycket om den hästen.
 
Men nu ska jag åka och släppa ut hästar och börja rida! Just det, jag har skaffat lite extra hjälp nu med fotning och filmning framöver så idag blir det faktiskt både lite film och bilder. Så dags nu känner jag!
 
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >