JMDressyr - october 2017

Godmorgon.
Jag är lite småtrött, men som ni kanske kommer ihåg så har jag ganska mycket problem med min sömn och just nu är det många delar som gör att sömnen störs ganska rejält...
Jag kan inte somna så jag tänkte faktiskt gå upp nu och åka till hästarna istället, ska först åka och släppa ut Sheeba som har flyttat till ridhuset. Sedan ska jag åka och ta hand om Fonzie och Goodie och rida Goodie en sväng faktiskt! Innan jag ska på möte på jobbet...
Efter mötet ska jag jogga Sheeba lite lätt och en extra ponny, sedan börjar mina lektioner vid 15.00 igen så dags att jobba resten av kvällen... ganska fullt upp alltså, så kanske lika bra att börja helt enkelt ;)
 
Kul att hästarna börjar komma igång iaf! Bara Fonzie som vilar nu... och det har han verkligen förtjänat!
 
 


Min fina kille!
Vilken dag detta blev!
Dagen började tidigt med fodring och promenad för att sedan fortsätta i lite samma spår tills det var dags att rida ;)
Fonzie var som sagt lite tagen efter alla intryck från onsdagen och torsdagen så jag hade räknat på hela 10 minuters ridning i ridhuset och då var det inräknat med avtagning av skydd osv...
Skrittade in i ridhuset ganska precis i tid (någon minut innan) och Fonzie var som en liten fiolsträng...
 Vi travade omkring någon minut innan hon som skulle ropa in oss till banan kom och så att de gett mig fel nummerlapp så jag fick börja krångla av mig kavaj och allt på denna spända treåring som behövde sina ynka minuters, Emelie fick springa till seketariatet och be om den riktiga och sedan få på allt igen med säkerhetsnålar och dessutom få det att sitta kvar... Våran framridning blev minst sagt ganska förstörd och slutade med att Fonzie knappt ens ville gå in i ridhuset!
In kom vi men han var väldigt spänd såklart och någonstans där så gav jag litegrann upp och bestämde mig för att lotsa runt honom enbart för träningens skull och förhoppningsvis framtiden! Men jag kan ju inte säga att jag fick visa upp hans kvalitéer... Skritten som annars är hans bästa gångart var nästan obefintlig och vi kom aldrig ens ut på spåret riktigt, högervarvet gick han ständigt och kikade på läktaren och därav dubbla spår - och jag var säker på att få max 6.0 på allt! Då förstår ni kanske min förvåning när vi fick 70.4%, 8.0 på traven (som annars är det vi har haft svårast för) och fantastiskt fina omdömen?! "Enda" dåliga kritiken vi fick handlade egentligen bara om dagens spänning och det är väl helt självklart att det ska dra ner, utöver det så sa dom otroligt mycket fint om honom verkligen! Jag var extra nervös över vad den engelska domaren skulle säga eftersom jag hört att de varit ganska tuffa mot många duktiga ryttare, men jag vet inte om de tyckte synd om mig eller bara tyckte det var okej för de var väldigt snälla och de gjorde ju också mig väldigt glad såklart. Trots allt detta med spänningen och scenskräcken så njuter jag verkligen av att sitta på hans rygg och han gör mig så himla lycklig! Han har verkligen allt jag kan önska mig och lite till ♡
 


Natti!
Det blir långa dagar här nere i Flyinge... var uppe vid 7 och fodrade, först nu ligger jag i sängen igen! Mycket pga att Fonzie skulle gå med på banvisningen kl 22.00... Sent, men så är det ibland. 
Han var iaf duktig, han känns tyvärr väldigt trött i kroppen just nu så jag skrittade fram, travade några varv och sedan gick vi in... Jag inser ännu mer nu hur lite han faktiskt är riden om man jämför med alla andra hästar här, det är verkligen en enorm skillnad. Men jag försöker hålla fokus på att våran plan kanske inte är riktigt samma som deras heller. Vi är med på championatet för att få en upplevelse inför kommande utmaningar och absolut inte för att bli topplacerade. Så egentligen har jag absolut ingenting att känna press eller nervositet för, men givetvis vill jag verkligen inte att folk ska tycka att jag eller Fonzie gör ett halvdant jobb heller eftersom vi kan så mycket mer... Men det är ganska oviktigt i detta Läget, vi ska ha roligt och det har jag verkligen varje sekund på denna hästens rygg! 
 


Godnatt!
Nu ligger jag nerbäddad i sängen i Flyinge, efter många om och men kom vi fram och kunde installera en något vild Fonzie i sin nya box...
Blir intressant att se hur han löser denna helgen ;) Nej men han blev betydligt lugnare efter en lång promenad och sin slobber - då var livet tydligen fulländat för herrn!
Imorgon kl 22.00 rider vi på banan en sväng, får hoppas han tar det lika bra som han brukar när jag väl sitter på.
Så kul att vara här iaf och jag ska verkligen njuta :)
 


Snart åker vi!
Jag är redan i full gång och packar då vi efter många om och men åker imorgon till Flyinge! Det känns så galet att det faktiskt blev såhär, och jag har verkligen haft det kämpigt inför denna tävlingen med mycket... Jobb ska lösas, boende, transport ner, någon som följer med, hästen ska kännas bra (med tanke på att han bara är 3år) och jag tror att allt som kan motarbeta har gjort just det.
Men så har jag helt fantastiska människor runt mig och en familj som ställer upp och hittar lösningar så nu har jag inget val kan man väl säga ;)
Mitt i allt detta så såg jag att jag eventuellt startar ihop med minst en av hästarna som jag själv tippat som vinnare så, jag gick från nervös till ganska uppgiven... Men jag ska istället fokusera på att det lär mig otroligt mycket eftersom vi egentligen inte åker dit för att komma i toppen ändå, det har vi absolut ingen chans på - snarare slåss vi om de sista platserna. Men samtidigt har jag haft min plan hela vägen om just detta - Fonzie är bra, men han behöver ridas betydligt mer för att kunna konkurrera med dessa välridna 3 åringar och det har jag sagt från början att det är så långt ifrån min plan med honom som man kan komma. Dessutom fick ju vi en liten ofrivillig vila nu när han busat i hagen och då missade vi ännu några välbehövliga veckor av träning - men vi ska dit och vi har lika mycket rätt att vara där som alla andra så :) Vi ser det som en bra erfarenhet för både mig och Fonzie så jag ska verkligen försöka njuta!
Dessutom är vi 4 stycken som ska ner och bo på tävlingsplatsen ihop, vi kommer ha jätteroligt och vara både trötta men också väldigt inspirerade när vi kommer hem på lördag/söndag! Vi stannar nämligen kvar och kikar på lördagens 4-års final med Charlotte dujardin, lycka!
 
Men nu är det fullt fokus som gäller, jag vill att allt utom packat in hästen ska vara klart ikväll - och då har jag 5 lektioner på ridskolan innan det också, plus att jag ska till min fysioterapuet innan också...
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >