JMDressyr - september 2017

Godmorgon.
Det är lördag idag och hela 4 dagar kvar tills vi åker till Flyinge, men idag är det dags att börja ta tag i packningen och det sista som måste tvättas osv... Det är massvis att stå i!
- Fodra Sheeba och Goodie
- Få tag på en bil som kan dra så jag kan åka iväg med Fonzie och få på honom sina framskor som han så vackert kastat av sig ;) (vi har en väldigt snäll hovslagare som kan tänka sig att låta oss komma hem till honom på hans lediga dag och slå på dom, inte alla som har det så bra! )
- Förhoppningsvis åker vi senare på eftermiddagen ner till ridhuset och rider på banan som står uppställd där...
- Emellandet ska jag leta upp mitt tävlingsskåp och börja fixa iording det
- Tvätta klart
- Rida Goodie
- Skritta Sheeba
- Börja förebereda med maten tills nästa vecka
- Fixa iordning med allt i husvagnen som vi så snällt fått låna av min fina kusin!
 
Man kan säga att mina lediga dagar är nästan värre än de dagar då jag jobbar hela tiden... 
Jaja, detta är ändå ganska mycket som är väldigt roligt också så ;)
 
 


Full rulle!
Jag tänkte bara kika in här snabbt och säga att jag för en gångsskull är ute i god tid när det kommer till förberedelser inför nästa vecka och Flyinge - och ja, vi ska faktiskt dit! Jag och min lilla Fonzie!!
Det ska bli så otroligt roligt att äntligen få åka ner och tävla i Flyinge, som jag sett fram emot att ha en häst att matcha mot dessa unghästklasser och att han dessutom är min egen är ju helt fantastiskt!
Jag ska dela med mig om tankar och upplägg kring detta tänkte jag, och jag tänkte faktiskt försöka blogga hela veckan då vi är där från onsdag tillochmed lördag faktiskt! Kan ju inte missa 4åringarnas final såklart, det var något av det bästa jag sett förra året så jag ville givetvis se detta igen... nu när vi ändå är där dessutom :)
Men nu ska jag fortsätta med min packlista och strax åka till ridhuset och ha lite lektioner innan jag fixar det sista med mina hästar, Fonzie ska få massage och de andra två ska få komma ut på promenad...
 


Godnatt!
Jag ligger just nu i sängen och försöker somna, men det går inge vidare faktiskt...
 
Började denna dagen med att åka och rida lite ridskolehästar, jag önskar jag kunde göra det på heltid! Det är så kul att sätta sig upp på alla dessa olika hästar, dessutom har vi enormt fina ridskolehästar och ponnysar så... Den ena fick faktiskt jag bestämma om vi skulle ha till ridskolan, så det är mitt beslut att denn står där och hon är just nu väldigt omtyckt av flera ridlärare iaf - hoppas hon får gå med på lektion snart :) Trivs hon inte på lektionerna så kan jag tänka mig att köpa henne själv... Fast ska jag köpa en till häst så står det ett visst sto allra högst upp på listan såklart! <3
Detta speciella sto fick idag flytta in till sin plats på ridhuset och stå där inatt iaf då vi ska tävla imorgon, vilket ska bli väldigt roligt! men vi har ganska rejäl press på oss också faktiskt ;) Men det är kul!
Efter att jag slutade jobba med alla lektioner nu ikväll så red jag Sheeba i nya ridhuset, det är nämligen stora hopptävlingar i ridhuset i helgen så vi fick gå ner dit det var hyffsat ledigt liksom... Men vad duktig hon börjar bli! Denna sommaren har verkligen varit perfekt för henne tror jag :)
 
Jaja jag avslutade iaf kvällen med att duscha Sheeba och göra henne fin för morgon, så nu är vi taggade iaf! :)
 
 


Life update!
Hur glad blir man inte när man loggar in här och inser att jag har ett helt gäng med trogna följare kvar som är inne här varje dag, ni gör mig glad! 
 
Egentligen har jag tänkt att vänta med att uppdatera er tills jag kan berätta om allt som jag går och planerar för just nu, men så vill jag ju ändå gå in och kika här och kände att jag vill att ni ska få reda på vad vi gör och hur det går med allt!
 
Till att börja med så står otroligt nog mina hästar kvar på "sommarbetet", alla tre! Det var inte alls det som var tanken men vi trivs väldigt bra allihopa och det har varit lite rörigt med en del grejer så jag har valt att stå kvar i min lilla bubbla hos min kusin och ha det härligt. Jag trivs väldigt bra, mest för att jag får tid att umgås med min kusin och hennes fantastiska barn - men också för att det är väldigt nära och jag blir glad i hjärtat när jag ser hästarna gå i sina stora gräshagar och betar fortfarande.
MEN - en liten förändring har skett, vi har byggt en liten lösdrift faktiskt! Dock fick vi bara plats med två stycken så hästarna turas om litegrann... Jag var ganska skeptisk till en början men nu har de börjat vänja sig och det går ändå okej måste jag säga. Den som landat mest i detta är faktiskt märkligt nog Sheeba, hon älskar att gå ute och strosa. Så mycket att hon ibland gått över till grannens åker och betat lite där också, kommer jag och hämtar henne så kommer hon dock så glatt så - värre för pappas del när han en dag kom upp och såg rymlingen ;)
Denna sommaren har verkligen gjort otroligt gott för henne och jag blir så glad av att känna det. Dessutom är hon otroligt rolig att rida nu då vi verkligen börjar träna på svårare saker... eller vi nosar iaf lite på det!
 
Goodie springer mest och busar i hagen eller står och väntar på mat i lösdriften. Han tycker det är väldigt fiffigt att ha en box som man kan gå in och ut ur som man vill och inne fylls liksom maten på av sig själv... Det passar honom iaf! Men springandet i hagen har definitivt bara blivit värre av detta, men jag försöker titta bort och ber en stilla bön varje gång det händer och peppar peppar så har han ändå sett okej ut. Jag har börjat trava lite också när vi är ute, två gånger och ca 100 meter! Men ändå, det är ju en början iaf... Han känns härligt glad att få komma ut och ha sin egentid med matte iaf, finaste hästen <3
 
Fonzie då? Alltså den hästen... Jag önskar att jag kunde ställa han i en vadderad box faktiskt, jag hittade honom i hagen på 3 ben för ca 3 veckor sedan kanske. Min värld föll ihop fullständigt och jag var säker på att höften eller bäcken eller vad man ska säga var helt slut, men liten blödning i låret på insidan, ohalt redan dagen efter men tog det lugnt en vecka till innan jag en dag skulle ut och promenera och en då ganska pigg Fonzie tokbusar och ställer sig med en hov på sitt ena bakben och river upp ett stor och djupt sår... Sedan fick jag tillåtelse att börja rida igen "om jag vågade", haha!
Han kändes verkligen helt fantastisk idag när jag red, jag är så lycklig över honom!
 
I övrigt så jobbar jag alldeles för mycket, och eftersom hästarna nu inte står på samma ställe så flänger jag mest runt....
MEn jag har lektionerna två kvällar i veckan, sedan är jag i stallet två dagar och dessutom kräver ju lektionerna en hel del tid utanför just själva ridningen så bara där är det fullt upp!
Sedan har det av någon anledning exploderat med folk som vill träna för mig eller vill att jag rider deras hästar, men det är ju såklart fantastiskt roligt. Men jag har inte haft så mycket tid till att bara sätta mig och göra ingenting, eller ens öppna datorn så jag kan uppdatera bloggen. Jag säger inte hur, var och när - men det kommer bli en stor ändring på det. Åh vad jag vill säga nu!!
 
Kommer ni ihåg att jag skrev att jag snart skulle ta tag i mig själv och min egna träning igen? Det tycker jag nog allt att jag har börjat göra nu faktiskt - äntligen! Åh vad roligt det är dessutom, länge sedan jag var såhär motiverad! Jag har nu börjat träna på ett gym här i Borås som heter Onyx, där har jag också 1 gång i veckan varit hos en personlig tränare och vi jobbar bara med massa övningar för att stärka upp min kropp med tanke på hur otroligt mycket stryk den tagit de senaste åren, det blev ett ont uppvak för mig kan jag säga... men vi jobbar också mycket på specifika muskelgrupper som kan hjälpa mig att både sitta bättre och hålla längre.
Dessutom har jag kontaktat en sjukgymnast som jag såhär i efterhand fått reda på ska vara något av det bästa i hela vårat område, och jag är nog beredd att hålla med! Jag har inte ens fått börja träna än, men vi behandlar mig för att sedan kunna gå på dom delarna av kroppen som är svaga och skadade med träning längre fram. Hos honom har jag varit ca två gånger i veckan så det är verkligen full rulle för mig nu som ni förstår - kul!
Dessutom hoppas jag få komma in hos en ortoped i Göteborg som jag också fått höra ska vara något av det bästa som finns i Sverige, som behandlar och har behandlat många stora världsidrottare - hoppas!
Jaja, jag ligger iaf inte på latsidan utan det är full rulle hela tiden just nu... Men det är väldigt roligt :)
 
Här hr ni min pärla! Bilden är som vanligt tagen av fantastiskt duktiga Emma Gustafsson


Sheeba skämmer bort mig!
Idag är första dagen jag känt mig bättre sedan jag blev sådär förkyld och fick någon typ av halsfluss! Det har jag och Sheeba firat med ännu en (!!!) första plats med över 70% i LA, nästan 74 tiloochmed och debut i MSVC som slutade med en fjärdeplacering på över 66%! Men hallå... den hästen alltså <3
Både jag och Sheeba sliter verkligen för detta kan jag säga, så jag tycker nog vi har förtjänat att det ska kännas lite "lätt" nu ett tag... iaf tills vi går upp några steg till! 
Sheeba är verkligen en otroligt speciell häst med mycket som händer i huvudet hela tiden, ibland visar det sig på både bra och lite svårare sätt men hon är som gjord för att tävla för att åka iväg med såhär verkar hon ju sköta sig nästan varje gång! Hon är helt fantastiskt duktig tillochmed, jag är så stolt över henne och superlycklig att jag har henne just nu... och nej, jag blir inte direkt mindre sugen på att köpa henne ;)
 
För två veckor sedan skrev ju jag om dethär med att debutera MSVC på henne och kval osv, idag tog vi detdär kvalet (vilket vi egentligen inte hade behövt, men nu är vi garderade inför nästa år ;) )
 
Jag har så mycket att berätta men jag skulle behöva sätta mig en timme eller två nu och svara på alla mail och sms som jag hamnat efter med och boka in alla veckans lektioner. Blir tufft denna veckan eftersom hela fredagen går bort pga att jag ska på utbildning ihop med alla ridlärarna i Lidköping. Det ska dock bli riktigt roligt!
Nej nu måste jag verkligen ta ikapp mig från allt jag missat det senaste, vi hörs imorgon! :)
 
 
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >