JMDressyr - april 2018

Vilken tävlingsdag...
Godnatt...
Jag har varit vaken sedan strax efter 03.00 och stackars Sheeba har varit ifrån boxen/hagen i 14 timmar idag! Men som vanligt så sköter hon sig och gör sitt allra bästa och tar hem en förstaplats i LA och en tredjeplats i MSVC med personbästa i klassen! Dessutom årsdebuten...
Jag grät en skvätt när jag avslutade dagens ritter för denhär hästen är så otroligt härlig, och jag är så glad att jag fått möjligheten att ha henne. Dessutom är det något som lossnat den senaste tiden för oss och idag visade hon mig det extra tydligt genom att kanske prestera de bästa ritterna någonsin. Då vet jag att det trotsallt finns massvis mer att hämta - ja alltså ni förstår, kärlek till dig Sheeba! ♥
Domino som jag också startade en klass visade upp också att han håller en riktigt bra klass, ska jag vara ärlig så trodde jag vi låg på 5or genom hela traven fram till galoppen, men uppenbarligen har han 17 växlar till! Vi hade mycket 7-8or och sedan slutade liksom helt enkelt kommunikationen att fungera. Men vi ska starta redan nästa vecka igen och då ska jag lägga upp det lite annorlunda, för han var lite för trött idag och gick helt in i sig själv - men vilken häst... alltså wow!
Det är vilket fall en glad liten ryttare som kryper ner i sängen nu, kom hem för litemer än en timme sedan och är minst sagt trött. Men nu är det dags att ladda om inför nästa helg med 3 starter till :)
Snart tävlingsdags!
Äntligen är det dags för årets första större tävling imorgon, och jag har med mig två hästar som båda känts helt fantastiska de senaste dagarna - hoppas det håller i sig!
 
Jag har ställt klockan på 03.30 för att ha den tid jag vill ha på mig, det är trotsallt två hästar som ska fixas iordning innan och så vill jag hinna mocka lite, släppa ut de andra och sådär. Håll tummarna för oss imorgon är ni snälla :)
Hade 3 stycken skötare idag i stallet som hjälpte mig, en av dom var åt det lite latare slaget... Gissa vem... haha
 


Sheeba är till salu!
När jag tog emot Sheeba för ca 2,5 år sedan så var det för att Sheeba skulle säljas, det var planen från allra första början...
Påvägen hände något, och vi har faktiskt haft personer som hört av sig om henne trots att hon aldrig varit ute på annons - men Sheebas fantastiska ägare och uppfödare har ändå alltid fallit tillbaka lite till att de tycker att det är jag och hon (och velat ge oss litemer tid)... och egentligen kan jag väl inte annat än att hålla med! För jag tycker verkligen om denna hästen och jag har verkligen gjort mycket för henne och hon har alltid gjort väldigt mycket för mig, vi har under dessa år byggt upp en väldigt bra relation och jag älskar den hästen precis som att hon vore min egen!
Jag har inte möjligheten och ekonomin för att äga tre hästar, det går inte. Det är också en del annat pågång i mitt liv som gör att jag kanske egentligen inte borde äga någon häst alls, haha, men hade jag fått välja så hade hon ju redan varit min såklart!
 
Men innan hon kommer ut på annons så vill jag ändå skriva det här, både för att det inte ska bli några funderingar och för att det kan ju vara så att det finns någon som läser här som själv letar eller vet någon som letar efter en fantastisk liten arbetsmyra?!
 
Vi kommer fortsätta att leta efter den perfekta ägaren till Sheeba, för jag är ganska säker på att det finns en sådan till just henne. När vi hittar denna personen så kan jag garantera med hela mitt hjärta att denna kommer bli väldigt lycklig av att få sitta på henne rygg, eller få uppleva hennes gos-stunder i stallet... Hoppas du har tid att lägga ner ett par timmar på sådant för Sheeba kan konsten av att hitta sätt som gör att du aldrig går ut ur boxen och lämnar henne! 😍 
 
Jag kan skriva i timmar om denna fina häst, men det kommer göra det ännu svårare för mig att se vad jag faktiskt skriver... Men vad mer kan jag säga än att denna lilla hästen har ett enormt hjärta, och ger man av sig själv kommer hon ge tillbaka precis allt!
 
Sheeba är född 2011 och e. Scharmeur u. Saffran - Sandakan, hon är ca 164 i mankhöjd. Trots att hon inte är någon jättestor häst så bär hon upp även de ryttarna som ridit henne som varit betydligt längre än mig väldigt väl då hon blir ganska "pampig" under ryttare.
När Sheeba kom till mig var hon endast sutten på i alla gångarter, så hon är sent tagen! Dessutom har jag som sagt behandlat henne precis som min egen och detta har gjort att hon haft en ganska lugn utbildning och det har fått ta den tid det tar helt enkelt. 
Sheeba skulle i mina ögon kunna fungera till flera ändåmål, personligen hade jag valt som tävlingshäst och sedan har jag haft en dröm om att köpa henne för att testa att betäcka... Avelsvärdet på detta sto är något man helt enkelt inte får bortse ifrån! Men som tävlingskompis kommer hon också göra sin nya ryttare väldigt glad, för hon är precis lika mycket till arbetsmyra inne på banan som när man bara tränar hemma. Dessutom älskar hon att visa upp sig! Man kommer aldrig ut med känslan av att det gått dåligt eller att hon sprungit och kollat på saker runt omkring, du sitter istället på en häst som är totalt fokuserad på sin ryttare och händer det något som drar ner poängen så handlar det bara om mig som ryttare, styrka eller möjligtvis lite fööör mycket energi 😉 Detdär med energin är personligen det jag värderar mest och det är också den biten som gör att jag tror på Sheeba hela vägen till de högsta klasserna, det blir mycket ibland men jag vet att hon kommer bli så himla bra!
 
Det är inte många tävlingar jag åkt hem igen utan iaf en rosett, och alltid med väldigt fina protokoll och lovord!
 
Sheeba har också hoppats lite av mig (tro det eller ej, haha) och hon tycker det är väldigt roligt. Inga höjder än, men när vi löshoppar så har hon hoppat 120 flera gånger. Vi underhåller iaf hoppningen för variationens skull!
 
Man behöver också veta om att hon har enromt mycket energi och "egen motor", samtidigt som hon är en väldigt snäll individ som alltid vill göra sitt bästa.
 
Jag kommer kunna skriva här i all oändlighet som sagt, ni får gärna höra av er till mig om ni vill veta mer och berätta gärna om er själva!
 
Sheeba är nyligen besiktigad, exportröntgad + röntgad nacke hals och rygg U.A. 
 
 
 
 
 


Godnatt!
Jösses... Dagarna går verkligen i ett, men det var kanske ingen nyhet...
 
Igår var jag ju på återbesök med Goodie och jag vet varken ut eller in känns det som, han är mycket bättre i vissa lägen och lite bättre i andra... Men jag hade räknat med en behandling till ändå så vi kör väl på med det, och ger det 3 veckor till! Jag ljuger om jag säger att magkänslan är bra, men jag vill verkligen inte ge upp hoppet helt heller... fina killen ❤
 
På kvällen sedan var jag iväg med två hästar och tränade, hann knappt och andas emellan varven, men iväg kom vi och det gick bra. Domino som den andra hästen heter, gick superfint! Vilken häst det är - helt kär! 
Sheeba var superladdad så jag fick absolut kämpa till en början men sedan blev hon sådär mjuk och lyhörd som jag tycker om, hon bara måste få visa vilken liten ferrari hon är först ;)
Det ska bli riktigt kul att tävla dom båda i helgen som kommer nu!
 
Fonzie ska imorgon till veterinären, har bestämt mig för att checka honom efter vurpan. I dessa lägen så är faktiskt inte hästar sådär jätteroligt, jag är alldeles för orolig av mig och jag kan inte riktigt släppa tanken av att det kan ha retat kroppen och att jag vill kolla så det inte blir något stort av något väldigt litet.. Jag tror ju absolut inte att det är någon stor grej, utan snarare att vi åker därifrån med att veterinären säger att lite vila gör susen - men då vet jag det! Jag har redan avanmält honom från 3 tävlingar så nu kan han lika gärna vila/skritta lite till. Det är mest för min skull han skrittas förövrigt, han blir ganska odräglig av att stå helt så att säga ;) Dessutom springer han tio gånger mer i hagen OCH i boxen... Har aldrig sett en häst som kan busa så i en box som denna häst, helt otroligt!
 
Men nu ska jag sova, om 6 timmar ska jag vara i stallet... Godnatt!
 


Godmorgon.
Här går det undan nu ska ni veta... Mina veckor bara rinner iväg!
 
Och på torsdag kommer jag avslöja en liten sak för er som jag/vi gått och lurat på ganska länge nu, det gör mig ganska kluven faktiskt men som sagt - på torsdag får ni veta mer!
 
Det är ganska mycket just nu och har hänt en hel del sedan sist jag skrev, inser därför att jag måste uppdatera er mer! Har så många ämnen jag vill ta upp och bolla med tillsammans med er, men jag har inte riktigt tid och ork för att sitta vid datorn faktiskt. Dessutom känner jag mig lite låst över vad jag får skriva och inte, eftersom min hobby numera är mitt jobb och jag utövar min hobby på min arbetsplats... Vissa saker är ju trotsallt ganska känsligt, även om kanske inte alla uppfattar det så. Men för mig känns det hela tiden som att jag får hålla tillbaka lite och bara berätta hälften pga att jag är orolig hur andra i stallet, elever eller kanske mina medarbetare ska uppfatta saker. Med erfarenhet vet jag att det är svårt att skriva sig fri från alla typer av tolkningar ;)
 
Men men, hästarna då? Ja... Då var vi där igen - det var en liten incident med lösa hästar i stallet och Fonzie höll på att slå halvt ihjäl sig i hagen så jag behövde verkligen försöka få in honom, varpå han blev skrämd - gick omkull och sparkade mig på foten både när han låg ner och när han kastade sig upp igen så både han och jag har varit ganska rejält mörbultade. Fonzie har faktiskt inte varit halt eller något, men han har känts lite "tagen" efter hela händelsen. Hade dessutom Mia Kleen ute efter några dagar som satte akupunktur och bekräftade lite samma som jag sett/känt med honom efter vurpan... Hon är magisk förövrigt, inte nog med att han blev bättre redan dagen efter...  hon kom också ut samma dag som jag hörde av mig - det kallar jag service! Otroligt tacksam är jag iaf, det är guld värt att ha så bra kontakt med människorna runt omkring hästarna och jag vet hur mycket de har att göra numera och ändå tar de sig tiden samma dag när en förtvivlad Jenny hör av sig! 😍
 
Fonzie skrittar bara just nu ute i skogen iaf, passar på att ge honom lite vårvila nu ändå. Men han blir lite väl pigg av att bara vila så skrittpass och ute i skogen passar väldigt bra!
 
Goodie ska faktiskt på återbesök idag, och min magkänsla är lite splittrad faktiskt... jag hoppas så mycket att jag haft ont i magen hela helgen. Har dessutom haft riktigt jobbig huvudvärk i några dagar, vilket jag verkligen aldrig har annars. Gissar att det beror på en inre stress och oro över Goodie, eller jag är ganska säker faktiskt!
 
Sheeba då? Hon är en liten pärla den hästen, arbetsviljan på den hästen är allt man kan drömma om och lite till! Vi börjar leka med svårare rörelser allt fler pass, men väldigt korta stunder. För att vänja kroppen och huvudet men ändå aldrig gå över några gränser, det ska liksom aldrig kännas orimligt och för jobbigt. Men hon blir ju snarare bättre efter varje steg och varje gång hon gör det så... Bytena är också påväg att släppa nu, hon är lite för känslig för att det skulle fungera direkt men samtidigt så misstänkte jag att ger man henne lite tid så kommer det och nu är jag ännumer säker för nu snappar hon upp det mer och mer för varje gång jag gör dom! Men samtidigt är jag noga med att ge henne bra förutsättningar, för jag tycker att det känns orättvist att träna byten på en häst med så stor och fin galopp, med hennes huvud och vilja - när hon är lite het och "eldig" redan. Alltså väljer jag ut de passen där jag joggar henne och avslutar med byten för att ha henne lite lugnare i huvudet och där hon absolut inte väntar sig att "något spännande ska hända". När hon gjort dom så går jag sedan direkt tillbaka till våran lugna avspända zon igen och då har det blivit mycket bättre tycker jag. Om några veckor kommer hon göra superfina byten, med hennes galopp så finns det inga tveksamheter. Det handlar bara om att dämpa hennes kämparglöd till en mer normal nivå och få henne att förstå att överarbeta sig i galoppombyten blir både jobbigt och svårt :) Men som sagt - vilken häst! 
 
Men nu måste jag röra på mig, ska fixa det ena stallet, släppa ut hästar, ha en träning och hämta transporten innan jag styr mot Goodie och hämtar upp honom.
Efter veterinären sedan så ska jag åka till Sheeba och Fonzie och ta med Sheeba och en annan häst i Borås ridhus till på träning för en dressyrdommare i ett stall i närheten. Ska bli toppenroligt, får hoppas att jag har fått bra besked också så jag inte behöver sitta och kämpa mig igenom träningarna bara. Men Goodie har lovat mig att han ska springa sitt allra finaste och har han ont någonstans så har han lovat matte att visa det extra tydligt så vi kan hitta exakt vad det är och varför! Håll tummarna för oss är ni snälla 💕
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >