Godmorgon.
Här går det undan nu ska ni veta... Mina veckor bara rinner iväg!
 
Och på torsdag kommer jag avslöja en liten sak för er som jag/vi gått och lurat på ganska länge nu, det gör mig ganska kluven faktiskt men som sagt - på torsdag får ni veta mer!
 
Det är ganska mycket just nu och har hänt en hel del sedan sist jag skrev, inser därför att jag måste uppdatera er mer! Har så många ämnen jag vill ta upp och bolla med tillsammans med er, men jag har inte riktigt tid och ork för att sitta vid datorn faktiskt. Dessutom känner jag mig lite låst över vad jag får skriva och inte, eftersom min hobby numera är mitt jobb och jag utövar min hobby på min arbetsplats... Vissa saker är ju trotsallt ganska känsligt, även om kanske inte alla uppfattar det så. Men för mig känns det hela tiden som att jag får hålla tillbaka lite och bara berätta hälften pga att jag är orolig hur andra i stallet, elever eller kanske mina medarbetare ska uppfatta saker. Med erfarenhet vet jag att det är svårt att skriva sig fri från alla typer av tolkningar ;)
 
Men men, hästarna då? Ja... Då var vi där igen - det var en liten incident med lösa hästar i stallet och Fonzie höll på att slå halvt ihjäl sig i hagen så jag behövde verkligen försöka få in honom, varpå han blev skrämd - gick omkull och sparkade mig på foten både när han låg ner och när han kastade sig upp igen så både han och jag har varit ganska rejält mörbultade. Fonzie har faktiskt inte varit halt eller något, men han har känts lite "tagen" efter hela händelsen. Hade dessutom Mia Kleen ute efter några dagar som satte akupunktur och bekräftade lite samma som jag sett/känt med honom efter vurpan... Hon är magisk förövrigt, inte nog med att han blev bättre redan dagen efter...  hon kom också ut samma dag som jag hörde av mig - det kallar jag service! Otroligt tacksam är jag iaf, det är guld värt att ha så bra kontakt med människorna runt omkring hästarna och jag vet hur mycket de har att göra numera och ändå tar de sig tiden samma dag när en förtvivlad Jenny hör av sig! 😍
 
Fonzie skrittar bara just nu ute i skogen iaf, passar på att ge honom lite vårvila nu ändå. Men han blir lite väl pigg av att bara vila så skrittpass och ute i skogen passar väldigt bra!
 
Goodie ska faktiskt på återbesök idag, och min magkänsla är lite splittrad faktiskt... jag hoppas så mycket att jag haft ont i magen hela helgen. Har dessutom haft riktigt jobbig huvudvärk i några dagar, vilket jag verkligen aldrig har annars. Gissar att det beror på en inre stress och oro över Goodie, eller jag är ganska säker faktiskt!
 
Sheeba då? Hon är en liten pärla den hästen, arbetsviljan på den hästen är allt man kan drömma om och lite till! Vi börjar leka med svårare rörelser allt fler pass, men väldigt korta stunder. För att vänja kroppen och huvudet men ändå aldrig gå över några gränser, det ska liksom aldrig kännas orimligt och för jobbigt. Men hon blir ju snarare bättre efter varje steg och varje gång hon gör det så... Bytena är också påväg att släppa nu, hon är lite för känslig för att det skulle fungera direkt men samtidigt så misstänkte jag att ger man henne lite tid så kommer det och nu är jag ännumer säker för nu snappar hon upp det mer och mer för varje gång jag gör dom! Men samtidigt är jag noga med att ge henne bra förutsättningar, för jag tycker att det känns orättvist att träna byten på en häst med så stor och fin galopp, med hennes huvud och vilja - när hon är lite het och "eldig" redan. Alltså väljer jag ut de passen där jag joggar henne och avslutar med byten för att ha henne lite lugnare i huvudet och där hon absolut inte väntar sig att "något spännande ska hända". När hon gjort dom så går jag sedan direkt tillbaka till våran lugna avspända zon igen och då har det blivit mycket bättre tycker jag. Om några veckor kommer hon göra superfina byten, med hennes galopp så finns det inga tveksamheter. Det handlar bara om att dämpa hennes kämparglöd till en mer normal nivå och få henne att förstå att överarbeta sig i galoppombyten blir både jobbigt och svårt :) Men som sagt - vilken häst! 
 
Men nu måste jag röra på mig, ska fixa det ena stallet, släppa ut hästar, ha en träning och hämta transporten innan jag styr mot Goodie och hämtar upp honom.
Efter veterinären sedan så ska jag åka till Sheeba och Fonzie och ta med Sheeba och en annan häst i Borås ridhus till på träning för en dressyrdommare i ett stall i närheten. Ska bli toppenroligt, får hoppas att jag har fått bra besked också så jag inte behöver sitta och kämpa mig igenom träningarna bara. Men Goodie har lovat mig att han ska springa sitt allra finaste och har han ont någonstans så har han lovat matte att visa det extra tydligt så vi kan hitta exakt vad det är och varför! Håll tummarna för oss är ni snälla 💕
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >