JMDressyr - august 2018

Godmorgon.
Igår började faktiskt min höst påriktigt genom att Fonzie fick flytta in till Borås Ridhus igen... Det var ganska delade känslor i det om jag ska vara ärlig, även om vi faktiskt inte lämnar sommaren helt då vi planerar att ha uppe hagarna på sommarbetet och köra dit dom om det är en lugn helg eller några lugna dagar som väntar hästarna. Då kan de lika gärna få äta gräs, gå ute dynget runt och röra sig i stora hagar istället. Samtidigt är det ju skönt att vara tillbaka med alla rutiner osv, även om det verkar som att jag får det lite kämpigare iår än de senaste åren. Mina kompisar som jag brukar dela in/utsläpp med har nu alla flyttat och det känns inte alls kul. Nu finns det egentligen ingen som jag tror vill/kan ta mina hästar när det gäller in och utsläpp, detta gör att jag får välja mellan att låta personalen göra det eller helt enkelt bita ihop och göra det själv. Är man lite nojig och noggrann med sina hästar så kan ni kanske gissa vad jag har valt... Det är då man önskar att man hade hästarna med endast en gårdsplan emellan, men men det får väl helt enkelt lösa sig allt eftersom.
 
Idag ska alla hästar in och skos iaf, hur vi gör sedan har jag inte helt bestämt än men alla ska iaf ridas och så har jag dessutom lite extra hästar att rida så det är fullt upp. Ska försöka komma hem i hyffsad normal tid eftersom jag vet att resten av veckan kommer bli extremt långa dagar i stallet, när man har mina typer av sömnproblem så krävs det faktiskt att man planerar lite just där, det kanske inte alltid hanlar m att sova, men att vila är då ännumer viktigt har jag insett efter alla år.
 
Jag har lite panik över att inte "få" rida Fonzie mer innan tävlingen, men han är såpass ung och ska inte trimmas på, så mitt kontrollbehov får snällt sätta sig tillbaka och ge honom sin andra vilodag. Det spelar ingen roll vad vi tränar för eller ej, det är alltid med åldern i bakhuvudet som jag försöker utbilda de yngre hästarna. De behöver lugna dagar och bara vara.... Beroende lite på hur viloperioderna ser ut också, har de vilat mycket under en längre period så rider jag gärna flera dagar men kanske bara skrittar. Har de gått jämnare under en längre period så är jag noggrann med att det blir någon eller några dagar med helvila.
Men men, nu ska jag åka till stallet och ta ut en liten vilding innan hovis kommer, så han hinner göra av med den värsta energin!
 


Veckans planering
Även om det är många hästar det ska planeras för nu så tänker jag dela med mig av det och lite hur min planering ser ut, hästarnas planering styr nämligen mina jobbdagar också. Sedan gör jag ju lite annat än bara rider och tränar, men det är ju det jag skriver om här... just nu iaf, ni kommer snart förstå vad jag menar! ;)
 
Min planering:
Måndag: Bea, Aksel, Goodie, Fonzie, + 2 hästar + 2 hästar + 2 träningar
Tisdag: Bea, Aksel, Fonzie + 2 hästar + Goodie träning + 1 träning
Onsdag: Bea, Aksel+ 2 hästar + 2 träningar + köra hem Fonzie till BFK
Torsdag: Alla hästar skos (måste köra de sista till BFK då), Bea, Aksel, Fonzie +1 häst + 2 träningar
Fredag: Bea, Fonzie, Aksel (köra tillbaka hästarna till betet) + träningar + packa
Lördag: Tävling Fonzie (rider de jag hinner när jag kommer hem!)
Söndag: Fonzie, Bea, Goodie + ? träningar
 
Fonzie:
Måndag: Lättare träningspass, fokus lång, låg och mycket galopp avsluta med en tur ute
Tisdag: Rida igenom delar inför lördagens start
Onsdag: Köra Fonzie till BFK, vilodag
Torsdag: Skos, tömkörning/ev vila
Fredag: Lättare joggingpass över lite bommar
Lördag: Tävling Fonzie 
Söndag: Skrittas ute
 
Goodie:
Måndag: Jag rider ett lättare joggingpass, fokus på form och kontakt
Tisdag: Isabella tränar
Onsdag: Skrittjobb
Torsdag: Skos, Isabella tränar
Fredag: Isabella
Lördag: Skrittas 
Söndag: Rida ut
 
Bea: 
Måndag: Tömkörning, fokus på övergångar och tempoväxlingar
Tisdag: Lättare pass i ridhuset, träna på framåtbjudningen
Onsdag: Rida ut
Torsdag: Tömlongering (ev skos)
Fredag: Ridning, fokus på att börja flytta för skänkeln
Lördag: Vila/ev tömlongering
Söndag: Rida ut/skrittas
 
Aksel:
Måndag: Kortare pass då han trampat av sig en sko
Tisdag: Skrittas
Onsdag: Skrittas
Torsdag: Skos, efter ett pass i ridhuset
Fredag: Pass i ridhuset
Lördag: Vila/ ev tömlongering
Söndag: Rida ut
 
Full rulle! Precis vad jag tycker om :)
 


Världens bästa Goodie!
Idag har jag lånat tillbaka Goodie lite av Isabella, snacka om att någon är på rosa moln?! Haha...
Jag tror inte ni förstår hur lycklig jag är över att Goodie är påväg tillbaka igen och hur glad han gör mig när han visar sig vara såhär fräsch och fin gör det hela ännumer fantastiskt. Det trodde jag absolut inte för ett par månader sedan...
Men ni vet ju säkert redan att ingen är gladare än just jag, den hästen är ju mitt allt!
 
Jag är helt slut nu efter ha landat i soffan, har jobbat hela förmiddagen, ridit 8 hästar från klockan 10 och hade sedan 3 träningar på kvällen. Imorgon har jag en liknande dag bortsett från en avstickare på morgonen där jag ska åka till Göteborg en snabbis med en kompis.
 
Jag blev lite extra glad idag när jag kom hem och satte mig vid mailen, då har jag fått en bekräftelse att min nya sadel är beställd och kommer levereras till mig redan den 19/9! Såå, ja - äntligen har jag beställt en sprillans ny sadel som är helt specialsydd till mig! Det var på tiden kanske.. med tanke på att jag är så liten och mina problem med kroppen så hade jag nog behövt göra det för länge sedan, men jag har aldrig vetat riktigt vad jag vill ha. Men när jag satte mig i denna modellen så visste jag efter två skrittsteg att det var min sadel! Den är tanken att den ska bli Fonzies sadel, men eftersom jag rider mycket nu så kommer jag ha med mig den på andra hästar också såklart. Men vad blir det för märke då undrar ni kanske? Erreplus landade det i efter mycket provande, men som sagt - det var kärlek vid första skrittsteget! Resterande tid jag satt i den var bara en enda stor aha-upplevelse faktiskt, ni förstår kanske att jag är väldigt förväntasfull nu då ;)
 


Godmorgon!
Hej på er...
I nästan en veckas tid har jag försökt formullera något mer utförligt om hur och varför det blev som det blev med mitt jobb, men hur jag än skriver så känns det som att det blir mycket större än vad det är... eller ja, för mig var det stort för jag älskade verkligen det jobbet men det blev lite ohållbart att få ihop helt enkelt och mitt företag kom hela tiden vid sidan om. Nu har de bett mig ta två dagar denna veckan och hoppa in och direkt blir mitt egna företag lidande igen för att jag försöker flytta på mina egna träningar och det gynnar egentligen inte alls mig eller mina elever. Men ni vet hur det är när man vill vara snäll och ställa upp?! Dock ska jag bli bättre på att helt enkelt inte få dåligt samvete och säga nej från början, för detta ger mig massa onödigt i huvudet...
Jaja, jag ville bara nämna det igen så att ni förstår till viss del att de senaste året och månaderna har jobbet tyvärr fått mig att prioritera lite annorlunda och därför har allt runt omkring blivit lidande, givetvis också min blogg. Men förhoppningsvis blir det ändring på det nu! :)
 
Jag har såå mycket roligt att berätta! En stor nyhet kommer ni få reda på nu i veckan, detta är något jag jobbat och funderat över i säkert två års tid och nu äntligen... Bara det sista som ska lösas nu så...
 
Men jag vet hur jobbigt det är med människor som skriver och hintar på sina sociala medier om "stora nyheter" och inte berättar direkt, man blir nästan mer irriterad än glad ibland, haha! Sååå, jag kompenserar er med att säga att jag lånat ut min häst, eller nej, jag har nästan gett bort honom för jag räknar inte ens med att få låna tillbaka honom heller. Goodie är utlånad på obestämd tid till min duktiga elev Isabella, hon har ridit för mig flera dagar i veckan i nästan två års tid och hjälper mig med allt hon kan under tiden. Hon har nu hunnit bli 13 år, så det är egentligen först nu som det börjar fungera att låta henne rida mina hästar och som hon gör det!
Isabella ska ha Goodie på heltid även om jag står som ägare till honom såklart och det känns så otroligt fantastiskt! Goodie ser "faktiskt" otroligt fräsch ut och han är så glad att få vara igång igen, han älskar verkligen Isabella och hon sitter som Jenny Schreven sa " on her biggest idol with som pink clouds and hearts surrounding them" och som Goodie förtjänat detta nu känner jag! Han kommer absolut aldrig bara pensioneras, jag såg en försmak i vintras om hur han kommer bli då och det är absolut inte ett värdigt liv för honom. Nu är han fantastisk när han fattar galopp, flyttar direkt för skänkeln och är sådär härligt mjuk för Isabella. Han lär henne hela tiden och hon har alltid kunnat konsten av att verkligen suga åt sig allt som hon får till sig!
Fortsätter Goodie nu lika bra så kommer vi satsa på Childrens klasserna nästa år och jag vet inte vem av oss som är mest lyckliga över detta, det är nog hyffsat lika mellan mig, Goodie, Isabella, och hennes föräldrar ;)
Det hade inte kunnat bli bättre verkligen, och jag hoppas att detta kan göra att Goodie får hålla ännu ett par år till! Fantastiskt vad vi gått igenom han och jag, särskilt detta året har bokstavligen varit en riktigt bergochdalbana. Men som våran veterinär säger, han har nio liv och en j*kla god läkningsförmåga!
Nu får jag fråga snällt om jag vill rida på Goodie, haha, Isabella vill nog helst ha honom för sig själv varje dag och jag förstår henne, jag kan nog fortfarande räkna på en hand hur många dåliga pass jag haft på Goodie sedan jag köpte honom för 13 år sedan. Det är ganska fantastiskt!
Men nu ska jag jobba lite, sedan åka och rida alla 4 hästarna och efter det är det träningar hela kvällen...
Lovar att skriva här mer nu framöver, ni kommer inte bli av med mig ;)
 


När livet skenar fram...
Hej på er igen!
Mitt liv har behövt en liten inkörsperiod nu tror jag, det är svårt att direkt hitta tillbala till bloggandet som förr men jag jobbar på det och framförallt - så vill jag verkligen finna tiden för att få det att bli som det var förr här :)
 
Menmen liten uppdatering förtjänar ni, jag tänkte fokusera på det största som hänt i mitt liv det senaste - jobbet...
Jag har tyvärr sagt upp mig, otroligt nog gjorde jag det tillslut pga olika omständigheter men nu är det gjort!
Jag känner mig dock enormt kluven i detta val, det känns superskönt att få gå vidare med mitt egna helt samtidigt som jag saknar mina elever så jag håller på att gå under. Får minst ett par mail/kommentarer på olika ställen varje dag och det är nästan med lite ångest att läsa allt fint dom skriver om mig. Jag är verkligen så stolt över dom och saknar dom allihopa! <3
 
Det har hänt enormt mycket mer, men vi börjar väl här då helt enkelt ;)
Jag behöver sova snart dessutom, så lovar jag att uppdatera er imorgon istället!
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >