Godmorgon.
Igår började faktiskt min höst påriktigt genom att Fonzie fick flytta in till Borås Ridhus igen... Det var ganska delade känslor i det om jag ska vara ärlig, även om vi faktiskt inte lämnar sommaren helt då vi planerar att ha uppe hagarna på sommarbetet och köra dit dom om det är en lugn helg eller några lugna dagar som väntar hästarna. Då kan de lika gärna få äta gräs, gå ute dynget runt och röra sig i stora hagar istället. Samtidigt är det ju skönt att vara tillbaka med alla rutiner osv, även om det verkar som att jag får det lite kämpigare iår än de senaste åren. Mina kompisar som jag brukar dela in/utsläpp med har nu alla flyttat och det känns inte alls kul. Nu finns det egentligen ingen som jag tror vill/kan ta mina hästar när det gäller in och utsläpp, detta gör att jag får välja mellan att låta personalen göra det eller helt enkelt bita ihop och göra det själv. Är man lite nojig och noggrann med sina hästar så kan ni kanske gissa vad jag har valt... Det är då man önskar att man hade hästarna med endast en gårdsplan emellan, men men det får väl helt enkelt lösa sig allt eftersom.
 
Idag ska alla hästar in och skos iaf, hur vi gör sedan har jag inte helt bestämt än men alla ska iaf ridas och så har jag dessutom lite extra hästar att rida så det är fullt upp. Ska försöka komma hem i hyffsad normal tid eftersom jag vet att resten av veckan kommer bli extremt långa dagar i stallet, när man har mina typer av sömnproblem så krävs det faktiskt att man planerar lite just där, det kanske inte alltid hanlar m att sova, men att vila är då ännumer viktigt har jag insett efter alla år.
 
Jag har lite panik över att inte "få" rida Fonzie mer innan tävlingen, men han är såpass ung och ska inte trimmas på, så mitt kontrollbehov får snällt sätta sig tillbaka och ge honom sin andra vilodag. Det spelar ingen roll vad vi tränar för eller ej, det är alltid med åldern i bakhuvudet som jag försöker utbilda de yngre hästarna. De behöver lugna dagar och bara vara.... Beroende lite på hur viloperioderna ser ut också, har de vilat mycket under en längre period så rider jag gärna flera dagar men kanske bara skrittar. Har de gått jämnare under en längre period så är jag noggrann med att det blir någon eller några dagar med helvila.
Men men, nu ska jag åka till stallet och ta ut en liten vilding innan hovis kommer, så han hinner göra av med den värsta energin!
 Ebba Carlström

http://teamgiallo.blogg.se/

Jag längtar inte till installning. Jag har kort med tid redan nu så med fler sysslor får vi se hur det går :) Vad är det för tävling ni ska åka på? :D


Amanda & ridtravaren Lillemn

http://bagheeraomalley.blogg.se

Vad är för skillnad på kompisar vs personal eftersom att det verkar som att du istället väljer att ta in och ut de själv? :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >