JMDressyr - february 2018

17 timmar senare...
Jag ligger helt utslagen i sängen, fullständigt slut... Men lite lyckligare än vad jag var imorses iaf, pga av att mina lektioner blev väldigt bra idag, jag hade en väldigt simpel övning men som går att utveckla i all oändlighet och dessutom fick alla rida övningen utan stigbyglar för att träna ännu litemer ;) Mina knattar fick testa att trava några steg utan ledare, de är egentligen påväg upp i en högre grupp men vi har ett enormt tryck i dessa lägre grupper just nu så de är kvar som knattar ett tag till - de var iaf helt överlyckliga och jag var såklart döstolt!
Efter lektionerna var jag ute och motionerade mina hästar och det var första och enda stunden jag la någon tid på mina hästar på hela dagen... Jag har varit i stallet och jobbat/gått på utbildning men inte hunnit med mina egna...
 
Jaja, nu ska jag krypa ner och försöka sova, imorgon ska jag åka till stallet i tid för att förbereda Fonxie inför söndagens dressyrprogramsdebut äntligen :D
 


Vilken dag...
Jag kom precis hem, har varit i stallet/på jobbet sedan 7 imorse... Med en lunchbreak faktiskt på resturangen i ridhuset på hela 35 min!
Först red jag ju som sagt några ponnysar, sedan tog jag Fonzie och efter honom tänkte jag rida Sheeba och då passade jag på att låta min fasters barnbarn prova henne lite. Sheeba var pigg och gav henne verkligen någonting att bita i, men hon skötte sig verkligen fantastiskt bra tjejen. Tror hon har en ljus framtid inom denna sport faktiskt, liten naturbegåvning :)
Jag fortsatte sedan med lite lektioner för ridskolan som blev ganska spännande av olika anledningar och jag fick jobba över redan på första lektionen... Hade sedan en liten lunch då, eller lunch och lunch men jag var så himla hungrig vid 15 så det fick bli så. Sedan började mina ordinarie lektioner, med ett gäng knattar, 3 special lektioner och en privatponny grupp. och ja, jag kom hem för en timme sedan ungefär så ni förstår kanske. Fullt upp så att säga, dessutom har halva dagen varit ganska jobbig, det har liksom inte riktigt flytit på, på ett sådant sätt som jag önskar så jag är inte helt nöjd kan jag säga. Men men, vi får se hur det blir helt enkelt... Hoppas på en bättre dag imorgon, men när jag ser allt jag ska göra så inser jag att det förmodligen inte kommer bli så...
Men jag lovar att jag kommer ge det en ärlig chans iaf ;)
Men nu måste jag försöka sova! Natti :)


Mys!
Sista ponnyn för idag innan mina egna och sedan ska jag jobba igen :)
 


Godkväll!
Min blogg har legat nere ett tag och vad jag kan se så gör den det fortfarande, men jag tänker ändå att det kanske blir roligt att komma in här igen och läsa när den väl är igång igen om jag faktiskt har skrivit något! :)
 
Det är med ganska blandade känslor man åker till stallet idag, det är liksom lite "bakis-häng" över hela anläggningen... Vi har ju haft Gina tricot GP här hela veckan och nu är det sååå mycket att göra efter detta, städa, fixa till och alla är väldigt trötta (men väldigt glada) tillochmed hästarna är trötta av allt ståhej som har varit! Fonzie har haft fullt upp hela förra veckan, framförallt hingstarna har varit en höjdpunkt i han liv. Hingstryttarna har tillslut lärt sig att ta en annan väg än just förbi Fonzies hage då de blivit ganska vilda ett par utav dom... Jag har skrattat lite åt Fonzie som haft stegrande och skrikande hingstar utanför sin hage som vill bokstavligen döda honom, medans Fonzie står på andra sidan på bakbenen helt överväldigad och det liksom lyser i ögonen på honom vid blotta tanken att han ska få leka med dessa skojiga killar... Hmm... ;) 
 
Sheeba har haft det kämpigt med all uppståndelse, men tog det ändå bättre än förra året ycker jag. Inte något hysteriskt springande faktiskt, man har mer sett att hon tycker hennes vardag är inte alls vad den brukar och att hon känt sig stressad över det... Så som sagt, ganska trötta, tagna hästar nu trots att de inte kunnat ridas på som vanligt. Varken Sheeba eller Fonzie har dock vilat helt, men lättare ridpass och ut i skogen är inte riktigt samma sak.
 
Idag har jag faktiskt ridit hela 6 hästar, det är min ponnyvecka nu... Den berömda sportlovsveckan då folk åker iväg för att åka skidor och jag får massa extra ponnysar att rida på! Allihopa väldigt roliga att rida så det gör inte mig något... :) Utöver ponnysar så har jag ridit både Sheeba och Fonzie också, Sheeba har fått börja träna mer galopp över bommar och att också byta galopp över en bom utan att göra för stor grej av det och det lugnade faktiskt ner henne idag. Första gången jag kom på bommen så bockade hon hela ridhuset runt i två varv efter, tur att jag hade lite kortare stigläder från början och stod i lite lättare sits för då kunde jag sitta och vänta tills hon hade fått ur detdär ur kroppen. Jag tror faktiskt någonstans att bus kan vara lite bra för hästarna, haha det kanske låter konstigt, men jag ser det som ett friskhetstecken när de busar av lycka så som hon gjorde idag och då brukar jag låta dom hålla på lite sålänge de håller sig på mattan. Jag får ju dessutom passa på att träna lite balans också och det är bra, det kan man aldrig träna för mycket när man håller på med hästar ;)
Värre var det att komma upp på Fonzies rygg sedan... Det gick bra första varven och sedan hörde han något ljud från ställningen där våran VIP-läktare varit i helgen och då bar det iväg, jag trodde han skulle stanna efter första språnget men han tog istället ännumer fart så då fick jag faktiskt ta tag i honom och stannade honom. Men han hann faktiskt att göra ett par rediga bocksprång innan, haha piihu, det var nära! Men jag är faktiskt litemer beredd numera så det gick bra trotsallt och efteråt skärpte han till sig och gick faktiskt riktigt bra! Vi tränar för att debutera på den "riktiga" tävlingsbanan nu i helgen redan, 4 års programmet för att vara exakt och endast på en pay&ride, men det kommer vara nog så kämpigt för honom så. Med tanke på att vi missat 5 veckor nu av träning så är vi lååångt ifrån redo, men det blir man aldrig på en unghäst ändå så jag känner att det är lika bra att börja så man inte skjuter på det för länge :)
 
Men nu ska jag försöka städa lite så jag kanske blir trött och får sova en stund, imorgon börjar sportlovsaktiviterna på ridhuset och jag kommer hålla i dom allihopa då den andra ponnyridläraren är sjukskriven. Detta ger mig väldigt långa dagar med tanke på alla extra hästar jag har att rida också... Jag längtar tills på måndag kan jag säga ;)
Fonzie i sitt esse ;)
 


Long time...
Jag skrev sist på min 30 års dag att jag var sjuk - som jag mått efter det... Jag har varit dålig i över 3 veckor, men har man häst och dessutom jobbar med hästar så vet ni ju hur det blir - att vara hemma tills man är frisk existerar ju inte! Jag blir alltid väldigt sjuk numera när jag får influensan, tydligen kan några av mina låga blodvärden ha den effekten. Vi får se om det blir någon ordning på detta... Är också extremt trött såklart, så har haft det ganska kämpigt att "komma tillbaka" eller hur man ska säga, det verkar nog för många att jag är tillbaka men min kropp är inte riktigt med i den tanken ;)
 
Sedan har jag haft så himla mycket av allt, och allting handlar enbart om hästar och det som händer runt omkring dom... Så för bara någon vecka sedan sist yppade jag för första gången orden i stil med - nu lägger jag stövlarna på hyllan, och tro det eller ej, men det har egentligen ingeting med just Goodie, Fonzie eller Sheeba och göra - det får ni tolka hur ni vill! Men jag är trött, lite ledsen och uttråkad på allt som man måste ta sig igenom som en person i "hästvärlden" och jag har tagit mig igenom en hel del, men någonstans så tröttnar man och känner att det äter mer energi än vad det ger och det blir extra jobbigt när man inte har så gott om just energi sedan innan... Jag önskar verkligen att jag hade kunnat dela med mig litegrann, men det går inte... Men jag är trött, riktigt trött!
 
Hästarna däremot mår bra, Goodie har jag verkligen varit ihärdig med att lägga energi på nu det senaste och han är så pigg och glad! Min finaste lilla ögonsten, undrar hur jag någonsin ska kunna förklara för honom vad jag hade kunnat tänka mig att göra för honom... Han gör mig alltid glad! 
Fonzie har äntligen kommit igång igen efter en 3 veckors vila då jag upptäckte att han förmodligen börjat växa igen, allting kändes plötsligt bara konstigt en dag och min magkänsla sa lite extra uppgivet att vila några veckor skulle nog göra susen. Idag satt jag faktiskt upp för första gången på 4 veckor, då har han hållt igång med promenader och tömkörts/longerats några dagar innan. Reagerade på direkt att han kändes annorlunda när jag satt upp... lite bredare?! Våran bästa massör Emelie bekräftade min känsla och sa att han kändes som vanligt igen och vara lite allmänt dryg som han brukar vara och inte hysterisk som han var när han ställdes av där för 4 veckor sedan! ;)
Vi har ju fullt upp med Gina tricot grand prix just nu så det är extremt mycket miljöträning i ridhusen just nu, och där har både Fonzie och Sheeba varit idag! Båda har skött sig bra, men Sheeba hade lite extra mycket överskottsenergi så det tog en stund innan vi kom till bra ridning. Men oerhört nyttigt för henne, ser detta som en väldigt bra träning inför större uppgifter i hennes liv längre fram sedan :) Hon är stundtals bättre än någonsin just nu, men orkar inte vara kvar i det hela tiden än... Är så glad att jag haft lite is i magen med henne för nu börjar hon själv bjuda upp till alla de svåra sakerna och jag har knappt tränat det egentligen utan bara försökt stärka henne runtomkring...
Idag var jag och Sheeba dessutom med på en storhästteori, vi har en ridlärare hos oss som också är utbildad domare och dömmer ganska högt upp i klasserna... Hon är väldigt duktig, och jag tackade såklart direkt ja till att vara med på dagens dressyrprogramsteori då. Eftersom det var extremt mycket som hände runtomrking och amssvis med läskiga nya saker i ridhuset så vart nästan varje rörelse lite halvbra första gången och andra gången vi gjorde om dom direkt efter så låg hon på massvis med 8or och 9or, såå fin känns hon faktiskt just nu också! Lite stretig innan hon vet exakt vad jag vill och när hon förstår och är med mig så känner man mest "wow"...
 
Hästarna mår bra iaf, jag mår bättre iaf men är som sagt ganska sliten... Hade verkligen behövt ett eget stall just nu där jag fick gå med mina hästar själv eller med några nära vänner och bara stressa av och mysa hela dagarna! Drömmen...
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >