Godkväll!
Min blogg har legat nere ett tag och vad jag kan se så gör den det fortfarande, men jag tänker ändå att det kanske blir roligt att komma in här igen och läsa när den väl är igång igen om jag faktiskt har skrivit något! :)
 
Det är med ganska blandade känslor man åker till stallet idag, det är liksom lite "bakis-häng" över hela anläggningen... Vi har ju haft Gina tricot GP här hela veckan och nu är det sååå mycket att göra efter detta, städa, fixa till och alla är väldigt trötta (men väldigt glada) tillochmed hästarna är trötta av allt ståhej som har varit! Fonzie har haft fullt upp hela förra veckan, framförallt hingstarna har varit en höjdpunkt i han liv. Hingstryttarna har tillslut lärt sig att ta en annan väg än just förbi Fonzies hage då de blivit ganska vilda ett par utav dom... Jag har skrattat lite åt Fonzie som haft stegrande och skrikande hingstar utanför sin hage som vill bokstavligen döda honom, medans Fonzie står på andra sidan på bakbenen helt överväldigad och det liksom lyser i ögonen på honom vid blotta tanken att han ska få leka med dessa skojiga killar... Hmm... ;) 
 
Sheeba har haft det kämpigt med all uppståndelse, men tog det ändå bättre än förra året ycker jag. Inte något hysteriskt springande faktiskt, man har mer sett att hon tycker hennes vardag är inte alls vad den brukar och att hon känt sig stressad över det... Så som sagt, ganska trötta, tagna hästar nu trots att de inte kunnat ridas på som vanligt. Varken Sheeba eller Fonzie har dock vilat helt, men lättare ridpass och ut i skogen är inte riktigt samma sak.
 
Idag har jag faktiskt ridit hela 6 hästar, det är min ponnyvecka nu... Den berömda sportlovsveckan då folk åker iväg för att åka skidor och jag får massa extra ponnysar att rida på! Allihopa väldigt roliga att rida så det gör inte mig något... :) Utöver ponnysar så har jag ridit både Sheeba och Fonzie också, Sheeba har fått börja träna mer galopp över bommar och att också byta galopp över en bom utan att göra för stor grej av det och det lugnade faktiskt ner henne idag. Första gången jag kom på bommen så bockade hon hela ridhuset runt i två varv efter, tur att jag hade lite kortare stigläder från början och stod i lite lättare sits för då kunde jag sitta och vänta tills hon hade fått ur detdär ur kroppen. Jag tror faktiskt någonstans att bus kan vara lite bra för hästarna, haha det kanske låter konstigt, men jag ser det som ett friskhetstecken när de busar av lycka så som hon gjorde idag och då brukar jag låta dom hålla på lite sålänge de håller sig på mattan. Jag får ju dessutom passa på att träna lite balans också och det är bra, det kan man aldrig träna för mycket när man håller på med hästar ;)
Värre var det att komma upp på Fonzies rygg sedan... Det gick bra första varven och sedan hörde han något ljud från ställningen där våran VIP-läktare varit i helgen och då bar det iväg, jag trodde han skulle stanna efter första språnget men han tog istället ännumer fart så då fick jag faktiskt ta tag i honom och stannade honom. Men han hann faktiskt att göra ett par rediga bocksprång innan, haha piihu, det var nära! Men jag är faktiskt litemer beredd numera så det gick bra trotsallt och efteråt skärpte han till sig och gick faktiskt riktigt bra! Vi tränar för att debutera på den "riktiga" tävlingsbanan nu i helgen redan, 4 års programmet för att vara exakt och endast på en pay&ride, men det kommer vara nog så kämpigt för honom så. Med tanke på att vi missat 5 veckor nu av träning så är vi lååångt ifrån redo, men det blir man aldrig på en unghäst ändå så jag känner att det är lika bra att börja så man inte skjuter på det för länge :)
 
Men nu ska jag försöka städa lite så jag kanske blir trött och får sova en stund, imorgon börjar sportlovsaktiviterna på ridhuset och jag kommer hålla i dom allihopa då den andra ponnyridläraren är sjukskriven. Detta ger mig väldigt långa dagar med tanke på alla extra hästar jag har att rida också... Jag längtar tills på måndag kan jag säga ;)
Fonzie i sitt esse ;)
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >