JMDressyr - january 2018

Nu är jag 30 år!
Helt galet att jag faktiskt gått ifrån "20-års-åldern" idag... Känns som en nya era nästa ;)
Nej men jag börjar med att fira 30 års dagen i stallet och jag ska rida både Fonzie och Sheeba så jag kan hitta på lite annat resten av dagen tänkte jag :)
Så dags att åka och rida så jag blir klar i tid...
 
 


Sista timmarna innan...
Trots att febern går upp och ner än och hostan är hemsk stundtals, så bestämde jag mig för att åka och rida hästarna eftersom de var lite väl pigga... Jag mår faktiskt lite bättre nu eftersom att hästarna var så himla fina idag, ska bli så roligt att träna i helgen nu! Vi känner oss laddade :)
Men nu måste jag sova och ladda inför morgondagen....
 


Några ovisade bilder
Har ett par gamla bilder på Sheeba och Fonzie som jag inte lagt upp, eller det är från förra gången när Jenny var här och hade träningar så ca en månad sedan :)
Vi red inte i vänstergalopp bara... så ni vet ;) Ville dock ha hjälp med att filma när vi gjorde bytesträningen och detta var lite uppvärmning :)
Hon är verkligen fantastiskt vacker tycker jag! Fina Sheeba <3
 
Bus-Fonzie
Jobbar mycket med nu att han inte ska dyka ner och in för mycket med näsan i traven just nu, därav lite höga händer ibland... Försöker säga till Fonzie att han hellre får trava mindre och orka gå kvar i form än stort och tappa in nosen, men han gillar att trava min pojk ;)
Alltså denhär Hööks skylten har gett mig marddrömmar! Haha, varenda häst jag rider på om det är mina eller någonannans, ridskolans hästar - ALLA, reagerar på dendär j*kla skylten! Och jag får bara le och se glad ut eftersom jag oftast är den i stallet som säger att vi dressyrryttare gärna är lite känsliga, men jag har varit påväg av ett par hästar pga denhär skylten! Men innerst inne så vet jag att hästarna faktiskt måste lära sig så ;)
 


Utslagen och tycka synd om sig själv...
Jag blev sällan förkyld eller magsjuk när jag var yngre, men blev jag det så minns jag då inte att jag var såhär dålig heller... Jag vet inte om jag skrivit om det, men senaste året har jag haft många turer fram och tillbaka på vårdcentralen där jag tagit olika blodprover, när man utsätts för mycket stress (som i mitt fall förmodligen har med sömnproblemen/smärtproblematik att göra) så kommer ju tillslut andra saker i kroppen ta stryk, det förstår ju nästan vilken människa som helst. Men nu har jag pendlat upp och ner i vissa värden ett tag och ett av värderna är typiskt just att när man blir sjuk så blir det en "jätteinfektion" för kroppen... Tyvärr ligger jag ändå på gränsen till att kunna få behandling och ibland lite över (sedan att jag ligger mer än hälften under vad friska människor har i just detta värdet är tydligen inte lika intressant). Men man kan sammanfatta det hela med att det känns som att någon har kört över mig, sedan om det är en förkyldning eller influsensan är ganska oviktigt för en vanlig influensa hade varit skönt i detta fall. Det låter helt sjukt, jag vet ;)
Men jag har blivit en liten pärla på att ta vara och fokusera på bra saker och när jag är såhär dålig så ligger jag ju faktiskt och sover mitt på dagen ibland utan att få dåligt samvete, jag kan verkligen känna mig lycklig av att ha fått sova ordentligt några timmar... Nästan som ett riktigt bra träningspass, vet inte om det är kroppens sätt att försöka övertyga mig att jag borde göra det oftare eller vad det är men jag säger heller aldrig emot när det kommer till att vara lite extra glad! Dessutom var jag uppe imorse igen mellan mina enorma febertoppar och försökte kyla ner mig i stallet... Jag ska ju träna i helgen, men att rida är uteslutet för det gör ont i hela kroppen att ens ha på mig kläder så det fick bli tömlongering över bommar, när de passande nog låg framme. Sheeba var lite stark, men stundtals magiskt fin! Det var nyttigt att se hur mycket hon utvecklar sina gångarter även från backen, för det har hon verkligen gjort. Sedan börjar hon faktiskt bli duktig på dethär med bommar nu! I början var det plockepinn, men nu tänker hon efter lite och vi får faktiskt ut något bra utav det! Efteråt kom hon ut i hagen och åt resten av sin frukost ute (för ja, jag var där så tidigt att inte ens personalen hunnit dit för att ge hästarna frukost...) men jag gillar att de får så många fler hagtimmar när de tränas tidigt eller sent...
Fonzie.. alltså vart ska jag börja? Han backade ut ur ridhuset när han fick syn på bommarna, haha alltså han är så rädd för bommar! Sedan blir det alltid värre när han är väldigt "mycket" innan, som nu när han vilat två dagar. Han vet inte hur man lägger fokus på rätt saker då... Först hoppade han studs mellan travbommarna som låg med 1.20 avstånd, när han fattat att det var onödigt och lite för jobbigt så hade jag breddat dom och då var avståndet på ca 2.10 och det travar han över som om att det var helt naturligt att jogga över?! Då kom han perfekt varje gång... Problemet är att varje gång han ser en bom så trycker han iväg i sin spänstiga trav och det är klart att de flesta avstånd blir lite tajta då - Fonzie får mig iaf att skratta varje dag! Ibland med hnom och ibland åt honom ;) Tur att det ändå är av kärlek! haha.
Men förutom att han är pigg, lite yvig och sådär så blir han bara finare för varje dag som går. Jag känner en enorm tacksamhet över att jag har Sheeba och Fonzie att rida på varje dag (Goodie också såklart! <3)
Hoppas så himla mycket att jag är piggare tills imorgon så jag kan rida, annars får jag fortsätta min tömkörning för de behöver rastas båda två inför helgen kan man säga!
Lite piggare blir man ju faktiskt också av att vara ute och uppe lite, men desto tröttare när man kommer hem och en röst fattigare är jag också så svårt att ha mina lektioner... Men det har också löst sig så förhoppningsvis är jag piggare och fräschare imorgon, då ska jag sluta tycka så enormt synd om mig själv och ta tag i alla måsten! Tills vidare är piggelin, hostmedicin, ipren och extremt dåliga serier mina bästa vänner!
 
 


Gott nytt år på er!
Oj nu var det länge sedan sist jag skrev, men det har verkligen varit fullt upp det senaste... Min blogg var faktiskt lite av ett nyårslöfte för min del att få igång litemer igen så jag hoppas verkligen att det blir så ;)
 
Men, stort men... Jag mår otroligt dåligt just nu, jag har haft feber i flera dagar och ligger mest utslagen i sängen... Försökt att rida i helgen på alla hästarna och det skulle ha blivit lugna uteritter i skogen men ja...
 
Sheeba och Fonzie ska nämligen få vara med och träna för Jenny i helgen tänkte jag :) Det ska bli riktigt kul!
Dessutom sitter jag just nu och funderar på att anmäla mig till en pay&ride där Sheeba ska få debutera MSVB och Fonzie ska få debutera tävlingsbanorna överhuvudtaget.... det kan faktiskt bli alldeles för spännande, får nog fundera på detta en stund ;)
 
Goodie har haft en lugn period nu iochmed hans hovar som krånglat, men jag har bestämt mig för att sätta igång honom i skritt nu varje dag månaden ut och i februari börjar vi trava lite igen... Äntligen!
Men men, hoppas ni haft det fantastiskt bra över alla helger här nu och är lika laddade som jag att börja detta år :)
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >