Godmorgon!
Idag kan man säga att min semester börjar... och också avslutas ;) Jag har nämligen fullbokat hela min semester, av annat jobb - hästar på träning!
 
Men vi börjar om lite tror jag... Det känns som att jag behöver göra det jämt numera men min tanke är faktiskt att jag ska ha lite tid över numera till att blogga!
 
Vilket fall, en stor anledning till att jag inte velat skriva någonting alls (blir så himla deppig när detta händer) är faktiskt att Goodie blev halt strax efter att vi kom tillbaka från Grekland... riiiktigt halt! På samma framben som det var som värst med strålbenshältan... Jag vart så otroligt ledsen och uppgiven, men hade faktiskt en känsla av att något var annorlunda... Var rädd att det var en senskada igen eller något men redan efter några dagar uteslöt jag det också och ringde veterinären, som tyckte jag skulle komma in direkt efter henne semester så hon bokade in mig igår faktiskt. Under tiden gav jag faktiskt honom lite smärtis som han fått utskrivet sedan tidigare då jag verkligen inte stod ut med att se honom ha så ont som han hade och så skulle jag vänta över tre veckor liksom, nej så får inte mina djur ha det! Märkte redan första dagen att han såg helt bra ut trots att han bara gick på halva dosen!
10 dagar senare slutade jag och Goodie såg faktiskt bra ut, men jag vågade inte titta helt heller iochförsig. Började sätta igång med lite trav på rakt spår igen och det kändes bra så jag avbokade faktiskt besöket till veterinären och tänkte att jag avvaktar några veckor och bokar om, min magkänsla sa att detta var något annat...
Mycket riktigt så hittade hovs idag en liiiiten, liiiten hovböld på samma framben som han varit så halt på och visade ganska tydligt ajaj när vi idag plockade av skon och skulle byta. Plötsligt kändes mitt liv meningsfullt igen, haha det är nästan så mycket mitt liv kretsar runt mina hästar. Jag blir verkligen deppig när de inte mår bra och allra mest Goodie, han är verkligen min ögonsten!
Men nu ska han alltså igång igen, även om han hållt igång med skritt och en trav det senaste så kanske det fanns något bra med det också :)
Han står förövrigt på sommarbete hos min kusin nu, men jag ska som sagt försöka rida ändå är tanken :)
 
Hos min kusin står även Fonzie och LarCas Axel, eller de står där och turas om lite... Båra är ju bara 4 år och ridmöjligheterna hos min kusin är något begränsade så när de inte står på bete så åker de upp till mina kompisar Gabbe och Ella som jag stod hos innan jag flyttade till Borås ridhus (för ja, jag behövde verkligen ett break och lite riktig semester därifrån!), men eftersom både Fonzie och Aksel bara är 4 år så är detta ett ganska bra upplägg tycker jag. Har fixat så att det är 3 stycken lika stor hagar jämte varandra så alla tre kan gå där också om jag skulle vilja :)
Annars går Fonzie och Aksel bra, Aksel utvecklas verkligen mycket för varje dag, så han förtjänar faktiskt några dagar extra med vila nu tycker jag. Han har blivit mycket mer lyhörd tycker jag och börjar visa upp sina fina gångarter, tycker också han börjat acceptera bettet mer så han är verkligen på fram-marsch!
Fonzie fick tid hos våran holländska kiropraktor för ett tag sedan med tanke på hans vurpa han gjorde, och hon behandlade en hel del som han dragit på sig men som han släppte på gladeligen. Han stod och kliade mig medans hon knäckte i rygg och allt, han uppenbarligen älskade det och efter det har han kännts betydligt bättre! Just nu letar vi dessutom efter en ny passande sadel!
 
Sedan då? Man kan ju annars tro att det tar slut där, men det är nu vi kommer till delen som innebär att min semester inte innebär ledighet utan snarare mer jobb fast med mitt egna...
Jag har fått hem ett väldigt fint sto som heter LarCas Beatrix e. Bellagio som fått två väldigt fina föl efter For Romance och Dante weltino, hon är ju år och jag älskar den hästen! Hon är hos mig för att fortsätta sin utbildning och samtidigt komma i form efter alla fina föl hon fått :) Hon är 7 år och inte riden sedan treårstestet, så hon ligger efter såklart men jag tror hon kommer bli en riktigt, riktigt fin häst! Jag tar det som ni kanske förstår väldigt lugnt med henne än, och har bara ridit henne 2 gånger och sedan jobbat mycket från backen eller promenerat då hon är lite stor och tung i sin kropp för tillfället och jag vill inte slita på henne. Men det verkar som denna tjejen ska stanna hos Lars och Catarina och få fler föl, vilket nästan är ett måste när man har sådan talang!
 
Sedan har jag ju faktiskt en äldre pony hos mig just nu - Jolstads Allabell, Allan som han kallas. En väldigt snäll och mysig ponny, gått upp tom LA tror jag... Men behöver just nu hållas igång och jobbas lite med grunderna, en av få hästar jag skulle vilja ha i 17 exemplar till ridskolan... Han är snäll som få och väl grundutbildad! 
 
På lördag kommer nästa häst, en äldre liten ponnydam som jag ridit en del tidigare - Ollies pandora, Pandan. Världens vackraste lilla ponny och som jag tror kommer gå långt med sin ryttare, som också är samma ryttare som ska få ärva Goodie är tanken. Då förstår ni att jag är väldigt förtjust i denne ryttare, för det är inte många som hade fått ta över Goodie från mig på heltid så kan jag säga ;)
 
Men som ni kanske förstår - det är verkligen full rulle! Men detta är ju verkligen bara roligt, såhär hade jag kunnat tänka mig att jobba jämt!
 
Men nu ska jag göra mig iordning, för idag är det dags för Jenny Schreven träning igen med Fonzie! Som jag längtat!
 
 Cornelia

http://corneliae.blogg.se/

Vilken vacker bild! Hoppas du får en fin och härlig semester även fast det blir mycket jobb :)

Svar: Tack så mycket, och detsamma :)
JennyM Dressyr


Rebecca Adnell

http://rebeccaadnell.se/

Fantastisk bild!

Svar: Tack så hemskt mycket :)
JennyM Dressyr


Camilla

http://camillajarnedal.blogg.se

Fullt upp som alltid ;) Kul!!
Skönt att höra att det "bara" var en hovböld på Goodie, de går ju iallafall över - även om det är dramatiskt just när de är aktiva. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >