Godnatt.
Ni vet när man planerar att vara klar i tid så man hinner hem i tid och greja lite med annat innan man behöver gå och lägga sig?! Mina sådanna kvällar har varit få det senaste, och idag var jag klar i tid men tog en runda i hagarna och insåg att en av hästarna skadat sig och behövde sårvård... Just denna häst är väldigt rädd om sina ben och just där satt ett ganska rejält djupt sår, två timmar senare så satt där ett bandage iaf och jag kunde åka hem, eller nej inte riktigt... Jag fick göra en till ny hage, och givetvis fixa vatten och göra iordning mer mat och ja sådär. Har dessutom gått halva dagen och försökt fixa hagen som blivit lite söndertrasad efter att åskovädret igår slog ut strömmen till hagen på sommarbetet och jag fick tillfälligt köra upp båda hästarna till de andra stallet, och ja men ni förstår kanske min dag/kväll varit ganska mycket att stå i? ;)
Till det positiva då är att alla hästarna reds idag och var toppenfina! Riktigt fantastiska... tillochmed Fonzie har skött sig idag, haha. Han brukar annars vara mitt lilla "wild card" så att säga... Men något trillade nog ner efter helgen, och jag har tagit mig själv i kragen när det kommer till att säga ifrån till honom när han beter sig illa och eldar upp sin lilla hjärna till att hitta på massa bus. När jag sitter upp tex så behöver jag vara helt klar när jag hamnat i sadeln liksom, skulle jag behöva spänna gjorden eller något så ballar han ur fullständigt för tillfället. En fix idé såklart, det har aldrig varit ett problem innan. Men nu har jag sagt ifrån ett par gånger ganska ordentligt (efter att jag som sagt senaste tävlingen fick kasta mig av i farten, inte en utan tre gånger....!!!) och idag räckte det att jag morrade på honom så vinklade han upp hela huvudet och stod och kikade på mig. Kändes som han tänkte "okej, jag fattar vinken... säg till när du inte är så arg längre..." sedan kompenserade han mig med ett magiskt pass så som bara Fonzie kan, wow!
Aksel red jag faktiskt en kortis redan idag och han var sååå mycket bättre med framåtbjudningen, mycket mer naturligt och den hästen kommer bli så fin! Han skulle egentligen bara longeras men han har verkat så lugn efter vilan så jag kände att det kändes lite onödigt med longeringen faktiskt. Han var väldigt duktig, trots att han bara fått ett par dagars vila så hade något definitivt "trillat ner" för jösses vad duktig han var!
 
Men nej, nu måste jag verkligen försöka sova! Vi hörs imorgon.
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >