Helgens träningspass
Jag har ju lovat att jag skulle skriva om förra veckans träningspass för Jenny Schreven så, här kommer det:
 
Torsdag: Började med att jag som sagt hade en sadel som varken jag eller Fonzie trivdes i, Jenny frågade mig varför jag såg ut som en hoppryttare med mina korta läder... Men det var bara för att försöka passa in till knästöden med mina korta ben, det kändes som att jag ansträngde mig lika mycket som Fonzie försökte trava normalt...
Jenny var på mig direkt om hur han spårade, så det fick vi jobba mycket med. I slutet fick jag på volt rida in bakdelen, som tagen bakdel och det var såklart jättesvårt efter som han naturligtvis aldrig provat detta. Men Jenny som är en mästare på att göra allting så logiskt både för häst och ryttare menade på att det handlar om att bygga upp honom men också att det ska vara en av grunderna för alla hästar, inte rörelsen i sig men att de ska kunna gå undan för skänklarna på ett sätt som gör att vi kan få dom att spåra från böjan... och ja, det är ju såklart rätt! Hon skrattade lite och sa att tränar jag detdär en vecka eller två så kommer han göra slutor sedan, och jag tror henne faktiskt! Men riktigt så kul ska vi inte ha än ;)
Jag fick också träna på lite övergångar mellan trav och galopp och hon hjälpte mig också med några fattningar från skritt, bara för att börja med dom i tid och avdramatisera dom för honom. Jag tycker det är bra när man har en häst som har såpass lätt för sig att inte fokusera på att få mer av allt, mer uttryck, mer sprattel och sådant... utan jag vill hellre försöka se steget längre, introducera nästa års rörelser för att låta hästen ha en chans att hänga med och känna att det är odramatiskt när man gör det en eller två gånger något pass ibland, istället för att hetsnöta det när man har tre veckor på sig. Jag är helt övertygad om att jag kan rida fram otroligt mycket trav och galopp i Fonzie, Jenny med, men det har vi inte fokuserat på nästan alls. Skritten däremot har vi jobbat på och den tycker Jenny är en solklar tia när han anstränger sig lite, haha.
 
Fredagen fick Fonxie vila helt och sedan var vi tillbaka på lördagen, med en ny sadel som satt mindre bra och mindre energi mot torsdagen... Vi fick börja med lite samma jobb som träningspasset innan, men fokuserade tillslut en del del på skritten faktiskt, hon lär mig skritta honom rejält genom kroppen och var väldigt noga med kontakten även med längre tygel. Han var så himla trött detta passet, men det var ändå otroligt givande faktiskt!
Vi avslutade med lite tips inför 4 års programmen, vad jag ska tänka på och sådär. Sedan pratade vi lite om hur jag ska lägga upp träningen, jag och Jenny är väldigt överens om att årgångsklasserna endast är ett delmål för att hålla oss i fas. Men får att ta oss vidare och till finaler och sådär så krävs med fokus på att få honom visa upp sin kapacitet i gångarterna, han har det i sig men slutmålet för Fonzie är ju inte än utan flera år frammåt. Därav så är träningen inte av den sort vi kanske borde gjort med tanke på hur denna hösten ser ut, det är också därför jag nu valt att fokusera på lite "vanliga" klasser nu fram tills dess. Jag behöver liksom egentligen välja bort den biten lite känner jag om jag ska satsa på en plats i Flyinge eller till Elmia, men Fonze är gjord för större uppgifter i sitt liv tror jag, leka rodeo med matte och sådär tillexempel ;)
 
Vilket fall så var det fantastiskt roligt att ha Jenny här som vanligt, och eventuellt ses vi ju snart igen och förhoppningsvis lite mera träning då!
 Lina

http://olinao.blogg.se

Du skrev att du fick tips om hur han ska skritta ordentligt genom kroppen. Jag blir nyfiken på vad tipsen var? 😀 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >