Onsdag.
Godmorgon!
Jag behöver börja denna dagen med att åka till stallet och fixa iordning hästarna, rida tänker jag eventuellt göra lite senare för att jag ska nämligen in till stan mitt på dagen för ett möte och jag har en del att fixa innan också...
Hinner jag så rider jag någon av de nu tidigt, vi får se :)
 
Men som sagt, igår var hästarna superfina faktiskt allihopa. Har hållit min plan ganska bra tycker jag, förutom att jag fuskade lite med longeringen då med Aksel... Men tanken där var ju egentligen bara att jag skulle se hur han verkade efter några dagars vila/skritt för hand. Men han var som sagt superlugn redan innan och det höll i sig även när jag satt på. Dock var han mer lyhörd för mig och mina hjälper och det kändes faktiskt som att han började förstå detdär med att gå fram av sig själv på ett helt nytt sätt! Det är inte hundra än såklart, vilket det sällan är på någon häst, men väldigt mycket bättre än bara förra veckan. Jag var jättenöjd med honom verkligen!
 
Ponnysarna var ute båda två och var jätteduktiga båda två. Pandora har varit väldigt pigg sedan hon kom tycker jag, och väldigt förälskad i Fonzie dessutom ;) Men hon lugnade sig igår och blev väldigt mjuk och fin!
Bea tar jag ju det väldigt lugnt med än, eftersom hon kommer direkt från en väldigt lång mammaledighet och är väldigt rund. Men det är också en häst som kommer bli riktigt fin, tycker väldigt mycket om henne!
Goodie skrittade i måndags iochmed åskovädret, så igår red jag istället en sväng i paddocken efter att jag behövt köra hem dom en stund för att fixa iordning deras hage efter strömmen gått... Så jag passade på med en lång framskrittning på asfalten, att rida några varv i paddocken, första gången han gått på banan med mig på... 1,5 år!! Han var sååå glad! Han är fortfarande lika mjuka och fina att rida som han var när han ställdes av, det är helt galet. Även om musklerna försvunnit till största delen, så är känslan ändå densamma att hoppa upp! Jag skrittar ju honom mycket för hand, vilket han avskyr. Men så fort jag sitter på honom så blir han sitt vanliga pigga, glada och ambitiösa jag igen. Igår piafferade han in i paddocken (trots att jag försöker göra allt för att få honom att sluta..) och när jag hade travat lite och satte mig ner för att bryta av så tände han till direkt och tog det som en fattning. Han fick faktiskt galoppera några språng då, egentligen ska han ju vara relativt bra igång nu så... inte träna svåra grejer, men ridas obehindrat i alla gångarter. Dock satte ju en liten hovböld stopp för det, så vi ligger ju lite efter i planen så att säga. Men men, är Goodie glad så är jag glad!
 
Fonzie fick sig ett skrittpass ute först och sedan fick han jobba lite i paddocken, vi repeterade helgens träning och han var som sagt riktigt fin! Han har nästan obehagligt lätt för sig, han går att korta och länga precis hur mycket som helst känns det som. Därför är det mitt jobb betydligt svårare än med många andra unghästar upplever jag, man måste hejda sig lite... Jag tror att jag skulle kunna lära honom arbetspiruetter på ett par dagar, givetvis inte perfekta styrkemässigt, men ändå - han är fyra år! Igår gjorde han svag skänkelvikning i galopp tex... första gången... Egentligen bara för att vi just nu tränar på att ha honom i ramen, alltså mellan mina ben. Han får inte lägga sig på åt något håll utan ska spåra ordentligt, ibland föll han ur åt ett håll och då visade jag tydligt vart jag ville ha honom och vips så bara gör han det. Igår var också en av de första gånger jag faktiskt upplevde att han verkligen ansträngde sig ända ut i hovspetsarna för att göra det jag bad honom om. Annars har han varit lite trotsig ett tag och lätt tappat fokus, men igår gjorde han inte ens en grej av en katt som sprang och letade byten i buskarna precis bredvid oss. För två veckor sedan hade han tvärnitat, vänt om på en halv sekund och skenat ut genom paddocken till stallet innan jag hunnit blinka. Förmodligen samtidigt som han gjorde sina rodeosprång, men igår så sa jag ifrån när han drog iväg en gång och sedan märkte jag verkligen hur han försökte fokusera på mig istället för katten resten av passet. Då fick han tillochmed möjligheten att busa i slutet när jag stod i lätt sits och lätt han galoppera på i en lång och låg form med massa klappar samtidigt... Inte ens då busade han till det! Det finns hopp Fonzie ;)
Men nu ska jag bege mig, vi hörs lite senare.
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >