JMDressyr - june 2018

När man står på andra sidan staketet....
Idag har jag varit ridlärare/tränare istället för att tävla själv då vi annordnat en Lingondressyr idag, jag och en annan ridlärare på Borås. Jag hade nästan 20 elever som rider för mig som var med, och jag kan inte ens med ord beskriva hur stolt jag var över dom allihopa! 
De alla fick fina omdömen för mju ridning, fin sits och bra vägar... Kan inte bli så mycket bättre när man är mellan 8-15 år känner jag... oj vad stolt! 💗
 
I övrigt har jag tagit hand om mina hästar, varit iväg och haft lektion i annat stall och slutligen privatlektioner för några av ridskolans elever... Söndagar är min lediga dag vanligtvis, inte denna helgen dock ;) Men det var det helt klart värt!
 


Godnatt!
Ville bara uppdatera er lite efter en minst sagt lång dag...
Domino får nog dagens guldstjärna då vi debuterade MSVB med en 3dje placering! Trots att han blev väldigt matt av underlaget, och blev lite irriterad på mig när jag bad om att han skulle lyssna litemer ;) Men en helt magisk häst detdär, lycka att få träna och tävla honom! ❤
Sheeba skötte sig men fick otroligt många störningsmoment på banan, och blev nog egentligen också lite trött men det löser hon alltid med att springa mer så... Jag hade fullt upp kan jag säga! Väldigt mycket missar tyvärr, men jag är supernöjd med henne ändå för jag vet vad som finns där inne... Det är dessutom nyttigt för henne som normalt inte är tittig att lära sig att så kan det vara ibland med.
En fjärdeplacering med henne och med fina och rättvisa omdömen tycker jag! Mest glad är jag över Sheebas nya ägare och hennes lilla team som var där och stöttade idag... är så glad att vi kunde träffa så rätt när det gällde att sälja Sheeba! De är helt fantastiska och jag är så glad att de vill ha med mig på tåget också :)
 
Nu sparade jag det värsta till sist... Min häst, han är wow att titta på, wow att sitta på... tills han börjar med sina hyss - idag var jag faktiskt lite besviken på honom! Själva starten i sig gick ganska bra, mycket missar och en "döende" Fonzie som hade tagit ut all energi på annat... Det gav nästan 67% i våran debut, med väldigt bra ord. 
Det jag var besviken på var alltså hur han väljer att fly såfort något är lite farligt... trots att han märker sedan att det inte är farligt så blir han istället busig och flyr för det istället. Har kastat mig av i två av han attacker idag, men vi gjorde ju det iaf och denna gånger orkade han inte fokusera på staketet iaf - framsteg ;)
 


Tävlingsdags igen...
Nu har jag haft lite ledigt sedan meetinget som vi hade här på hemmaplan  i Borås, men imorgon är det dags igen! Jag längtar faktiskt, även fast jag nu plötsligt fick lite mycket...
Varit reserv fram tills idag och nu ska jag plötsligt åka med 3 olika hästar, rida 3 olika klasser och på 2 olika tävlingsplatser.
Men Fonzie åker jag med direkt på morgonen, han ska gå en träningstävling där han ska för första gången faktiskt gå ett riktigt program - LC:1! Jag vet, hur tänkte jag lösa kortbana på en sådan häst? Jag har inte direkt tänkt att jag ska lösa det, vet inte ens om jag kommer kunna rida första uppridningen för han är lite känslig i nya miljöer och det brukar vara lite livat när jag är iväg med honom så vi ska bara dit och "rida lite" ;) Lyckas vi ta oss runt ett program så lovar jag att vara mer än väldigt nöjd med det!
 
Sedan kommer jag lasta Fonzie, hjälpa lite elever som i sin tur tar med sig Fonzie hem och jag åker vidare till nästa tävlingsplats för att starta Sheeba en klass - MSVC1. Det ska bli väldigt roligt, även om mina förväntningar är lika med noll eftersom jag inte rider henne längre... Vi behöver litemer än 1 pass på en hel månad tror jag för att vi ska vara helt synkade, speciellt med tanke på hur hon är. Men det ska bara bli väldigt roligt! Jag var i Göteborg och red henne i måndags och det var fantastiskt att få träffa henne och hennes nya ägare igen och dessutom se anläggningen hon står på - wow!
 
Efter Sheeba så ska jag starta Domino och vi gör imorgon debut i MSVB2 och det ska också bli väldigt roligt, länge sedan jag red just detta programmet och jag gillar att det börjar bli lite svåra volter och byten och sådant. Dessutom har Domino varit väldigt fin det senaste så hoppas vi kan få en lika fin känsla imorgon!
 
Men nu måste jag verkligen försöka sova igen, jobbade till halv 10 och skulle sedan hinna tvätta Fonzie och förbereda det sista inför imorgon, åkte en sväng till Goodie och köpte lite mat så jag klarar hela dagen iväg utan att behöva tappas fokus för att man är hungrig eller törstig - så ja, nu ligger jag här och försöker sova men det går sådär lagom bra faktiskt ;)
Men men, vi hörs imorgon!
 
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >