Det är väl så dags nu...
...att uppdatera er väl?! Ingenting är sig likt känns det som så ;)
 
Men HEJ!
Hur mår ni? Mina trogna följare! Jag vill att ni ska veta att jag faktiskt saknar bloggen nästan varje dag, men jag har verkligen varken ork eller tid - och ja, det är verkligen såå illa som det låter.. ;) Min sambo undrar om han också kan boka in lektioner nästan och istället ta den tiden och umgås! haha, inte riktigt med nästan..
 
Men det rullar på så att säga, och jag har haft väldigt mycket berg-och-dal-bana det senaste faktiskt... Men vi kan väl börja med en grej som för mig varit helt otroligt och fantastiskt - Goodie är frisk!!! Helt ohalt och under igångsättning! Jag grät redan när jag longerade honom på sista återbesöket för jag såg redan innan veterinären sa något att han såg väldigt fin ut, det var så mycet som lättade mitt hjärta där och då så det var som att öppna en kran bara. Tycker fortfarande det känns helt otroligt och helt fantastiskt! Dessutom är min glada och busiga Goodie tillbaka igen, han är verkligen lycklig över att få komma igång igen.
Men jag har också tagit ett stort beslut om honom faktiskt, vilket jag hade kunnat skriva om i flera timmar tror jag - men Goodie ska lånas ut om han fortsätter komma igång. Han ska lånas ut till en av mina elever som tränar för mig väldigt mycket, hon är bara snart 13 år och helt fantastiskt duktig och vill så himla mycket. Han kommer då tränas på lite halvfart men ändå kunna gå klasser som är de högsta för henne, men inte alls lika påfrestande för Goodie och det känns som ett otroligt bra beslut. Jag får träffa han varje dag och rida en del, men dela med mig av det allra finaste jag har till någon som jag verkligen vill se lyckas - det känns som ett toppenbeslut!
 
Sheeba är som ni alla kanske sett redan såld, det gick otroligt fort och vi lyckades hitta några nya ägare som det verkligen bara klickade med! Både jag, Sheeba och hennes nya ägare kände nog direkt att det bara passade med allt och jag blev så glad när de hörde av sig nästan direkt efter provridningen och sa att de var helt kära och ville ha henne för min magkänsla sa exakt samma sak... och för mig var det så otroligt viktigt att det skulle kännas så för att jag skulle känna mig trygg i att lämna över tyglarna på denna stjärnan ;) Hon dansade såklart sig igenom ännu en besiktning och fick sedan åka till sina nya ägare som fullständigt avgudar henne, jag var ganska rejält ledsen ett tag och just detdär att säga hejdå var riktigt tungt - men jag kommer fortsätta att både träffa och rida henne för hon står bara en timme ifrån mig och jag ska faktiskt få äran att tävla henne en del - ni förstår kanske att jag är lycklig ändå?!
 
Sedan har vi ju min egna lilla stjärna som jag varit riktigt ledsen över ett tag, han gick ju som ni kanske vet omkull för över 8 veckor sedan nu tror jag... en riktigt dum situation som var i stallet med lösa hästar gjorde att han spårade ur lite när jag försökte få in honom för hagen för han sprang så hysteriskt... Fonzie skadade ju då både mig och sig själv och jag ställde av honom tills jag fick en tid till min veterinär för att kolla, och även om han inte var halt så var han inte helt hundra så medicin och vila fick det bli för hans del och detdär Falsterbokvalet och 4års kvalitén var bara att glömma! Men självklart är Fonzie värd så mycket mer än några kval och om han ligger på gränsen så chansar jag hellre inte och väntar istället tills nästa år.
Dock är han faktiskt igång i alla gångarter frånochmed denna veckan, och idag var han fullständigt magisk! Red bara i 10 minuter (plus ganska lång framskrittning ute) men det var bland de bästa minutrar jag upplevt. Har aldrig suttit på en häst som är så mjuk och lätt som han är, dessutom testade jag för skojskull att göra en fattning från skritt och i vanlig ordning svarar Fonzie med att säga "jajjemän, det kan jag göra... sådärja" som att han aldrig gjort annat? Det är första gången någonsin som jag provat?!
Givetvis är han lite gänglig och svag nu då han faktiskt vilat ganska länge nu, men ridkänslan man får på den hästen är ovärdelig! Känns som att vem som helst skulle kunna sätta sig upp på honom och visa upp precis lika bra som vilket proffs som helst... dock gäller det att den som vågar fattar galopp är lite snabbtänkt och har bra balans för hans bus-språng just nu är allt annat än lugna och långsamma (vilket dom var i början!) skitkul! ;) Jag är så sugen på att hoppa in honom nu bara för det, han är ju uppenbarligen betydligt kvickare i fötterna än vad jag trott från början ;)
 
Sedan har jag fått ett magiskt "litet" projekt till - LarCas Aksel e. Ampere . En svart, vacker 4 åring som är ganska stor, men en väldigt tilltalande modell och ett helt fantastiskt vackert huvud.
Än sålänge skulle jag säga att han är väldigt grön då han är lite okänslig och har inte lyckats få till någon vidare framåtbjudning, men jag är säker på att han 12 växlar till med det mesta och idag visade han faktiskt att han har dedär gångarterna som jag misstänkt finns där. Är så himla glad och tacksam att Lars och Catarina låter mig ha ännu en av deras hästar, de är verkligen en ära att få rida och utbilda dessa! Först Sheeba och nu Aksel, kan inte bli bättre! Eller jo... om jag ändå hade ett eget stall så jag kunde ta in lite fler då kanske ;)
 
Nästa vecka är jag anmäld till Msvc och Msvb med Sheeba och också Msvb med Domino, som är en annan häst som jag får möjligheten att rida och tävla! Jag har det alltså ganska bra nu, känner mig lite bortskämd med att få rida så mycket talangfulla hästar - fantastiskt att ägarna låter mig göra det! Jag är otroligt tacksam över det, och då gör det inte så mycket att dagarna är lite väl långa och att det finns dåligt med ork till annat heller just nu :) 
Men jag saknar att blogga ordentligt och tänker på er ofta ska ni veta!
 
Just det, nu kom jag på ännu en ny sak som hänt i mitt liv - min sambo frågade ju faktiskt om vi skulle förlova oss också, på kanske den vackraste strand jag varit på i hela mitt liv - Shipwreck beach på Zakynthos! Dessutom ganska oväntat... såå glad! (hahaha det får jag ju inte glömma att skriva med i all denna postiva andan... ) Tur att han lärt sig att hästarna oftast går först, så även när jag skriver i bloggen!😂  Men innerst inne vet han att han är mannen i mitt liv, delad första plats med Goodie då såklart!😉
 
Men nu ska jag gå och lägga mig så vi hörs!
 Sätilaryttaren.se

http://satilaryttaren.se

Åh grattis till förlovningen! Jag tycker att planen med Goodie låter som en bra idé, det måste vara en dröm att få ha honom som läromästare! :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >