Godmorgon på er!
Full rulle är det här kan man säga, men det är ju självklart väldigt roligt också!
 
Just i detta nu sitter jag med lite tävlingsplanering, det är just nu 4 hästar som jag ska försöka se över hur de ska tävla året ut - och det är ju roligt, men svårt att få ihop! 
Jag vet inte hur många av er som följer mig på andra sociala medier, men det blev tyvärr inget Breeders för mig och Fonzie iår. Vi har haft lite motvind med alla typer av kval detta året... Det senaste som hände var att han ätit något (förmodligen hösilaget som han höll på att vänjas in på i stallet vi står) som han fått en reaktion på och var helt full med utslag. När de började lägga sig igen så var det förmodligen något igång redan i kroppen som gjorde honom extra mottaglig, vilket gjorde att han drog på sig en liten förkyldning... Han hade bara feber en enda dag, men näsan har runnit en del och han har haft någon form av infektion i kroppen så kroppen håller just nu på att återhämta sig. Frågar man Fonzie så är han mer än återhämtad, men ja.
Vi har lagt om våran planering lite iallafall, nu har han vilat en vecka bortsett från lite promenader, men just nu sitter jag faktiskt och kikar på om jag kanske skulle våga mig ut och starta lite pay & jumps, haha. Det är faktiskt helt sant ;) Har man träffat på Fonzie på tävling någongång så vet man att om han har någon form av svaghet så är det hans fokus, han älskar att titta på allt och inget, egentligen inte tittig utan han bara älskar att just titta. Jag tänker att lite hopptävlingar kanske kan göra att han bara måste koppla av lite och lyssna på mig istället.. Men det kan också vara så att jag utsätter både mig, hästen och alla andra för någon form av livsfara, haha! Jag ska klura lite på det ett tag till, hur illa kan det bli liksom? 
 
Aksel har jag också börjat planera lite lätt för, han behöver också komma ut och vänja sig vid konstiga saker fast på ett helt annat sätt. Han är ju tvärtom väldigt mycket enklare och stannar gärna och spanar in läskiga saker istället för att skena och bocka ;)
Jag har ju också Domino som har börjat bli riktigt fin nu igen som även han ska ut litegrann framöver är tanken, så glad att jag har honom att rida bland alla unghästar som just nu står på mitt schema! Vi gjorde faktiskt våra första byten i varje häromdagen och han var faktiskt riktigt duktig :) Trodde han skulle få svårt att hinna med att vara så kvick, men han kämpade på som bareden och det blev flera stycken på två långsidor, även om det bara var två åt gången - kul!
Jag är ju också givetvis delaktig i Goodies planering såklart och med hans planering försöker jag också pricka in Isabellas ponny som även hon ska ut visas upp. 
Jag har också en liten plan eller önskan om att kanske hinna få igång Bea såpass att det blir aktuellt med någon start i en lägre klass innan hon åker hem igen för att vila upp sig lite innan det börjar bli dags för henne att gå tillbaka till avelsboxen ett tag till. Men vi har en bit kvar innan vi är där än, men man måste ju få drömma lite ;)
 
Har jag föresten ens berättat att Isabella och Goodie debuterade dressyrbanorna med en vinst i LA? Aja, jag är så stolt så jag kan få säga det igen isåfall :) Tänk att man kan vara så duktig och bara 13 år gammal och jag tror att vi fortfarande kan räkna på två händer antal pass där hon verkligen tränat ihop med Goodie med tanke på hur enkelt schema han har änsålänge, eller han kommer förmodligen att ha det ganska länge eller tillochmed föralltid för att försöka spara så mycket som möjligt på honom. Detta är ju helt okej för Goodies del, men tänk att få så begränsad tid för Isabella i sadeln... Hon har trotsallt bara ridit sin ponny tidigare, så det är ju lite skillnad! 
Hon var iallafall väl värd varenda poäng och jag grät en skvätt när jag tänkte tillbaka på vart jag och Goodie var för bara ett halvår sedan och mot alla odds stod han där på en tävlingsplats och såg sådär löjligt nöjd ut över sig själv <3
 
Men nu ska jag försöka mig på att åka och ta hand om alla hästar, jag hade min första lediga dag igår på... ja, lääänge! Men blev sjuk i veckan så jag spenderade min lediga dag i soffan och tyckte synd om mig själv, tills jag tröttnade och åkte istället och påbörjade helklippning av Fonzie. Hade aldrig klarat av att rida dock så höll mig ifrån det faktiskt och gav hästarna en välförtjänt vilodag, men jag måste se över hur mitt liv fungerar, dethär med att ta det lugnt och ta hand om sig själv är uppenbarligen inte min starka sida haha.
 
Men men, vi hörs vänner!
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >