Godmorgon!
Hej på er!
Hoppas allt är bra?
För min del så rullar allting på i en rasande fart faktiskt, det är roligt men jag trodde faktiskt jag skulle ha lite tid för annat också framöver ;) Men det är väl planen att det ska bli så förr eller senare iaf! Jag har en så rolig grej pågång och egentligen får jag berätta då allting är i stortsett klart, men jag tror jag väntar tills jag själv fått ordning på allt runtomkring. Men jag är väldigt förväntansfull iaf kan jag säga!
 
Hästarna mår sm vanligt bra, Fonzie börjar komma tillbaka till sitt pigga och vilda jag igen så jag har hunnit med en avtrillning och lite extra uppvisning för en ponnygrupp på ridskolan när jag red i paddocken bredvid. Avtrillningen var ganska väntad och kanske inte helt obefogad då jag fått för mig att jag vill försöka vattenträna mina hästar, men vi har verkligen inget vattenband så långt ögat kan nå... Har inte hittat ett enda ställe i hela västsverige, det finns säkert men jag har inte hittat något... tips mottages gärna!
Men nu ringde jag till kommunen häromdagen och frågade om en väldigt långgrund strand bara 10-15 minuters körväg från stallet där det vanligtvis är tillåtet för hundar att bada och efter 1 September var det också helt okej att rida där! Sagt och gjort packade vi in Fonzie och Goodie och åkte för att skritta omkring i vattnet en stund..
Det gick bra fram tills det att vi råkade trampa på en liten träpinne som hamnat under vattnet med en skylt på sig som skulle stå där för att varna båtarna om det grunda vattnet, den hade vält och Fonzie fick den nästan på nosen när han trampade på den såklart och kastade sig i panik ut mot den djupa delen i sjön och insåg snart sitt misstag varpå han flög upp mot andra sidan och skenade/bockade mot en något förvånad Goodie. Efter ett par vändor insåg jag att det var bättre att glida av för att inte riskera att fastna eller något annat dumt, så kanske 50 meter från land landade jag mjuk i vattnet givetvis med både kläder och hjälm och allt på mig. Jag sitter fortfarande och fnissar över tanken om någon skulle råkat ha sett detta, måste varit ett minne för livet haha.
Jag fick ju snällt hoppa upp igen och rida ut en sväng till, och även om ingen av oss var överförtjusta så kommer jag fortfarande inte ge upp min plan riktigt än... Men nästa gång blir det shorts och longeringslina, hahaha.. Får passa på medans det fortfarande är varmt i vattnet ;)
Förövrigt var detta första avtrillningen på 5-6 år, det var nog dags nu tror jag. Jag landade ju också väldigt mjukt så och hade sedan väldigt nära hem till mig dessutom så kunde svänga förbi och ta på mig torra kläder och skor! I övrigt är Fonzie helt magisk just nu, alltså verkligen! Det bara släppte någon dag efter våran senaste tävling och nu kan jag träna på ett helt annat sätt, vilket känns roligt eftersom det bara är litemer än en vecka kvar till nästa start. 
 
Goodie har varit så fin det senaste, och hans pass är fortfarande korta och ganska få (han rör sig givetvis varje dag men tränas inte) men vi tänkte faktiskt ut och prova vingarna även på honom så imorgon gör Isabella sin debut på storhäst i en LA1. Är de lika fina som idag så är jag inte ett dugg orolig, men jag vet att hon kommer få kämpa lite ;)
Dock har han inte hunnit bli sådär pigg som han brukar bli när han börjar komma igång riktigt, han har tyvärr fallit ur en hel del i vintras/våras och det är svårt att bygga upp på honom. Men vi jobbar på det och jag är ganska säker på att när styrkan kommer så kommer han bli sådär busig igen. Kanske bra att Isabella får lite tid och vänja sig vid honom nu medans han är litemer normal... När vi gör svårare rörelser glimtar han dock till direkt, vi har tränat ganska mycket bakdelsvändningar blandannat och medans vi tränar det så gör Goodie piaffvändningar istället... så typiskt honom verkligen!
 
Aksel har börjat komma igång igen efter ett helt gäng med tappskor, sårskada osv. Han börjar bli fin tycker jag, väldigt smal och lite gänglig i kroppen än men det tar sig för varje pass! Han är verkligen en snäll individ som försöker förstå vad det är jag vill att han ska göra, man måste bara komma på extra tydliga sätt för honom så att han nästan inte kan missförstå. När han sedan lärt sig så gör han allt så glatt och nöjt så... Får en känsla av att han själv tycker att han är enormt duktig då dessutom - det gillar jag ;)
 
Bea är fortfarande en magisk fin häst alltså, hon kom ju till mig för att fortsätta sin utbildning och komma i form efter flera år som avelssto. Förutom att hon fortfarande har en del att ta av över rumpa och hals och sådär så tycker jag att hon börjar bli riktigt läcker i kroppen. Röra sig kan hon och inställningen är magisk! Påminner om ett annat sto som jag ridit i ganska många år, en som jag saknar något enormt, kan ni gissa?!
 
Men men, idag är det ganska fullbokat... Alla hästarna ska gå, Goodie ska förberedas för imorgon, jag ska hämta hö, ha 3 träningar och rida en extra häst - min favorit Domino! Han och jag ska till Ulricehamn på söndag och starta en MSVB2 igen, det var så längesedan sist vi startade (3 månader sedan tror jag!!) och det har varit litemer motigt det senaste, plus att jag inte hunnit rida honom så mycket sedan han varit iväg på sommar-camp. Men jag älskar den hästen så mycket, han är helt magiskt fin att rida verkligen! Sedan kan han också konsten av att skojja till saker och ting ibland, jag gillar ju sådanna hästar så ;)
 
Men nu är det dags att sätta igång!
 
 camillajarnedal.blogg.se

http://camillajarnedal.blogg.se/

Ale Hästspa -skickar länk på messenger....


Sätilaryttaren.se

http://satilaryttaren.se

Jag tror att det ska finnas vattenband i kungsbacka men det kanske blir lite långt att köra? :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >