Så hittar du bra varumärken för hudvårdsprodukter

Är du trött på att alternera mellan olika dyra krämer och serum utan att det ger någon märkbar effekt på din hud? Kanske faller du lätt för reklam eller tips från välmenande vänner som har testat någon ny produkt. Att hålla fast vid en gammal produkt som inte längre tjänar sitt syfte eller att hela tiden hoppa mellan olika nya produkter är två vanliga misstag vi gör när det gäller hudvård.

Det är ingen bra idé att endast välja produkter och varumärken utifrån vad som syns mest. Du behöver i stället ta reda på vilken hudtyp du har och vad den behöver mest av för tillfället. Troligtvis är det inte samma produkter som du använde för tio år sedan eller som du såg på tv-reklamen igår.  Forskningen går framåt och allt eftersom huden åldras behöver den mer fukt och näringsämnen för att behålla sin elasticitet och lyster.

Att skapa en bra hudvårdsrutin behöver inte vara krångligt eller tidskrävande. I stället för att fylla badrumsskåpet med otaliga halvtomma produkter från olika varumärken så kan du hitta en favorit som du använder regelbundet. Rengöring, dagkräm och nattkräm är basen, mer än så behövs egentligen inte. Om du tycker att det är motiverat så kan du komplettera med någon ansiktsmask eller serum då och då men ingen specialprodukt kan ersätta en god och grundlig daglig rengöring och återfuktning.

Prova Dermaceutics unika produkter

Dermaceutics är ett franskt varumärke som står för en tro på att hudens krafter kan förstärkas med hjälp av vetenskapen. Läs mer på deras hemsida där de presenterar sina experter, produkter och ett nyhetsmagasin om hudvård.

Som många andra vetenskapligt framtagna varumärken så innehåller Dermaceutics aktiva ingredienser och AHA-syror som ska stimulera hudens egen cellförnyelse. För bästa resultat så rekommenderas produkter från samma varumärke till rengöring och återfuktning. Ha gärna två olika krämer som dag- respektive nattkräm eftersom huden har olika behov på dagen och natten. Dagtid är det väldigt viktigt med solskydd, för att förhindra pigmentfläckar och förtida åldrande. Nattetid är det däremot viktigare med näring och återhämtning. Precis som för resten av din kropp.

Hudvård av hudläkareär ett bra framgångsrecept för att få produkter som verkligen fungerar. Boka tid för en hudanalys och ansiktsbehandling för att bygga upp en effektiv hudvårdför just din hy. Rådgör alltid först med din läkare om du har särskilda behov eller är känslig mot ingredienserna.