TOP 10 NYCKELTRENDER FÖR FÄRGER 2024

Världens ledande färgtrendsexperter läser av omvärlden och den tidsanda vi lever i för att kunna förutsäga vilka färgtrender som spås slå igenom 2024. Den tidsålder vi lever i, som präglas av kultur och design, visar att vi kommer bli mer och mer djärva i våra färgval. Huvudtrenderna, när det kommer till inredningsfärger, under 2024 kommer att introducera oss till ett brett utbud av nyanser som spänner från de psykedeliska till de pastelliga.

Här hittar du de största och mest dominerade kulörerna för 2024!

2024 års färger

Experter förutspår att vi nu går in i ljusare tider.

Färgtrendprognosister från hela världen utnyttjar kultur- och designtidsandan för att förutsäga vilka kulörpaletter som kommer att dyka upp nästa år – och det ser ut som att livet kommer att bli mycket djärvare 2024. Färgexperter förutspår att människor kommer att vara mycket mer äventyrliga med sitt färgval med ljust rosa, lekfulla turkoser och saftiga, bruna färger. Naturligtvis kommer neutrala färger aldrig att gå ur mode, men de värms upp med mjuka och rödaktiga toner. Alla experter är också överens om att färgerna kommer att bli mer och mer personliga – nu mer än någonsin under de närmaste åren.

Lugnande jordtoner och djupa, stämningsfulla nyanser är bland de mest populära färgerna i år. År 2024 färger är här och vi blir helt galna över de fantastiska nyanserna. Jordnära, naturinspirerade toner kommer att vara särskilt stora, enligt färgexperterna som släpper sina förutsägelser varje höst. Årets trendprognos innehåller jordnära färger som terrakotta och stämningsfulla skogskärns-inspirerade val som inkluderar en murrig och djupt grön nyans.

Även om vi fortfarande älskar de djärva, uttrycksfulla färgerna från 2023, planerar vi redan att införliva årets nyanser i våra nästa renoveringsprojekt. Det här är alla 2024-färger som har hittills tillkännagivits. Vi förväntar oss att många fler kommer att släppas under hela nästa år, så kom tillbaka för mer färginspiration!

Färgerna vi omger oss med påverkar naturligtvis vårt humör samtidigt som de är ett sätt för oss att uttrycka vår egen individualitet och personlighet. Att välja den perfekta nyansen att måla dina väggar med eller klä sig i beror i slutändan på personliga preferenser.

För den som är redo att ta det färgglada språnget, så är här 2024-års 5 största färgtrender. Huvudfärgstrender under 2024 kommer att introducera oss till en mängd olika nyanser – från psykedeliska till pasteller.

Vi på Gebenna anser att det ska vara enkelt för dig att hitta inspiration till de rådande trenderna när det kommer till inredning med färg. Därför har vi skapat 4 olika kulörpaletter som representerar 2024-års färgtrend till hemmet.

 

Här är 10 utvalda färger som vi förutspår kommer att dominera inredningstrenden 2024.

 

Fusion

Fusion är en syntetiskt, men realistisk representation av verkligheten som kopplar oss till våra ständigt växande digitala liv. Kroppen och sinnet stimuleras och får energi av den livliga neonaktiga gröna nyansen. Det slående förhållandet mellan natur och teknik symboliseras av denna intensiva gröna färg. Denna syrliga lime blir allt populärare som en dopamininducerande, genusinkluderande trend i modebranschen för high-end och ungdomar. Den går in i interiörer som en accentfärg eller ett statement.

Red Baron

Sommarens nyckeltrend när det gäller färger för 2024 inkluderar den härligt hallonröda Red Baron. Den här kulören är både läcker, behaglig och kul. Den bekräftar värdet av det levande, känslomässigt omfamnande färger som utan problem hoppar mellan verkligheten och den digitala världen. 

Önskan om ett samfund som är mer vänligt, hänsynsfullt och kärleksfullt är något som förkroppsligas i den här härliga röda nyansen.

Marine Magic

Marine Magic bekräftar beständigheten hos sofistikerade mellantoner som antyder en långsammare livsstil och ökad sensorisk medvetenhet. Denna förnuftiga färg representerar ett behov av stabilitet och måttlighet och sammanfaller med strävan efter att hitta den perfekta balansen mellan arbete, internet och saker omkring oss. Denna diskreta färg har en återhållsam och industriell aspekt. Marine Magic ser bra ut med sin matta finish och enkla design, men dess glans och hyperaktivitet ger den ett fräscht utseende.

Aristocratic Pink

Aristocratic Pink är en väldigt pigmenterad och bjärt pastellrosa med en avslappnad och ungdomlig charm. Det varslas om återkomsten av delikata, mjuka rosa nyanser som smälter vackert med lila och lavendeltoner. Under 2024 kommer konsumenterna att lägga större vikt vid den känsla av glädje som denna härliga rosa färg väcker. Aristokratic Pink är en fräsch rosa kulör, som med sina svala violetta undertoner framstår som elegant och även diskret. Denna färg är det perfekta alternativet till den klassiska barbie-rosa färgen vi känner till.

Copper Canyon

En varm och tröstande brun – Copper Canyon är en rik och kryddigt brun nyans.

Denna färg återspeglar en växande stämning av nostalgi bland konsumenter som återvänder till de retroinfluerade stilarna och nyanserna. Vi talar om hållbarhet framför nymodighet!

Copper Canyon har en naturlig värme och taktilitet som förknippas med autenticitet och hantverk.

Sycamore Grove

När våra livsstilar anpassas ytterligare, kommer konsumenter att vara känsliga för överstimulering och ty sig till miljöer och färger som minskar ångest och stressnivåerna i hjärnan. Sycamore Grove är en tyst och lugnande grön kulör som ingjuter en känsla av kontemplation, vila och reflektion.

Balinese Sunset

Balinese Sunset är en orangefärgad mellanton ämnad för att balansera livsstil och ge näring till kropp och själ. Dess mjuka solblekta natur får oss att tänka på härliga sommarkvällar blickandes ut över havet. Balinese Sunset är ett superfint alternativ som kombineras utan problem med andra mer neutrala färger. 

Greek Blue

Denna intensiva och digitala blåa nyans kommer har inspirerats av den nya rymdåldern tillsammans med utvecklingen av metaversen. Mycket nära elektrisk blå – Greek Blue kommer att vara en mångsidig kulör som kan användas på flera sätt.

Grekisk blå är vår syn på den klassiska grekiska blå färgen. Den här blå nyansen är relativt mörk, men den är så levande att den fortfarande verkar upplysande.

Regal Red

En fängslande röd mellanton.

Denna djupa mineraliska ton för tankarna till Mars dammiga och ödsliga landskap och fångar önskan att utforska avlägsna terränger och planeter. Regal Red personifierar en förändring mot obalanserade färger som känns spännande och framåtblickande.

Regal Red är en exklusiv mörkröd kulör, som med sina svala undertoner framstår som supersofistikerad.

Lavender Dream

Som en motsvarighet till Pantones Veri Peri, letar vi nu efter mer subtila och pastellfärger för att hjälpa dem att hitta tröst och lugn.

Stabilitet, lugn och digital eskapism – saker vi alla letar efter! Lavendelfärgen är könsinkluderande, medan de mjuka och subtila nyanserna tar fram den feminina och självvårdande versionen i den, närmar sig blå nyanser, vilket gör den mer edgy på samma gång.